@Luni Можно е, во фондот и да ти побарат да пратиш амх, зошто иако вредноста на фсх е ниска, вредноста на естрадиолот е 100. Кога естрадиолот е поголем од 60 ја намалува вредноста на фсх, односно ја маскира и не ја дава реалната вредност.
Со која вредност бараат и амх? Мојот фсх овојпаѕ е 8.2 а тсх 2.1 а е 33? Само ти со негова здраствена ама да се има и тој потпишано на образците за во фонд
Ако не грешам една феминка правеше во ремедика,мислам дека беше@Mimmi39,имаше успех,но за финансиите не памтам колку беа.Ти посакувам успех. Ако мислиш на витамините јас ги пиев од февруари,а пункцијата ми беше крај на ноември.Но,кај мене.Ги пиев со микрогинонот,но со разлика од пола саат(но ќе ги пиеш ти како што ќе ти каже докторот и како временски да ги пиеш).Ќе биде мила само слушај доктор и ќе успееш.Ти пуштам среќича.Иначе терапијата ја пиев до крај на бременост,а дел и потоа,но за тоа др. ќе каже.
Изгледа земаат во обзир повеке работи, години над 40, висок фсх, висок естрадиол, еден или два неуспешни ин витра со свои јајце клетки и сл.
Аха... јас сум 32 и сме со машки фактпр сега спрема документи за 2 ваучер ...мојов фсх висок би бил или ? Мислам секој ден нова нова пречка излегува кога човек се бори со стерелитет
Da za vitaminite.Mene mi napomna samo za mikroginonot plis mi rece da ispitam MTHFR i vit.D no za sekoj slucaj da pijam lekovi da bidam pokriena.Recepti mi dade za ovunorm,metilfolat i vit.D i vo izvestajot za niv pishuva prekonceptualno
Мислам дека на 32 години, од фондот не би ти правеле проблем за ваучер. Не те разбрав, прашуваш за фсх или амх дали би бил висок ??? Фсх сигурно си имаш проверено, а за амх ако сакаш да провериш сега можеш и на државно на ГАК, и е 250 ден. Едит: Сега видов фсх ти е 8, естрадиол 33. Не би требало да бидеш загрижена за ваучер со тие хормони и 32 години.
Мила што ти кажал ќе испиташ и ќе си пиеш што,како и кога ќе ти назначи да пиеш.Докторот не дава на сите исто,туку случај до случај.Можеби тука лежи успехот.Со лесно
Милички @Bubce38 ја нема што се случи со неа неможам да видам однеа пост а баш ја помислив многу ми има помогнато сакам да знам до каде е?
Дали ми се во ред хормониве? Ме буни што фсх ми е 9 односно на граница во лутеална гледано!? Или нема значење?
За во Плодност прашуваш нели? Моја другарка има две златни дечиња, ние за жал немавме среќа (сепак и кај мене имаше бременост). Јас би одбрала повторно и за второто ивф, искрено. Скапо е ама некако надежта е поголема, барем ние такво чувство имавме.