Докторот одлучува дали краток или долг протокол во зависност од јајниците, резервите, состојбата генерално. Долгиот протокол вклучува Супрефакт од 21-22 ден, па добиваш и од втор ден стимулации, а со краткиот директно се почнува од втор ден со стимулации. Да, добро ти текна... Јаткасти мелени измешани во мед, двајцата да јадат секој ден.
И двата се добри. Додадов подоцна во претходниот пост, зависи од генералната состојба со кој протокол ќе се оди, од јајниците, од резервите. На пример, ако станува збор за слаби резерви, подобри резултати мислам дека се добиваат ако е краток протоколот. Понекогаш ако некоја има полицистични, одат со краток за да се избегне хиперстимулација. Зависи од случај во случај, одлуката и треба да ја донесе докторот, не треба да нè праша што сакаме, не се секирај, верувај му на докторот, знае што прави.
Неможе да се каже кој е подобар. Докторот одредува со кој протокол би била. Кај некој краткиот се покажал подобар, кај друга пак долгиот протокол. Секој со својата среќа. Не се води дека ако на некоја и бил успешен краткиот и кај тебе ќе биде успешен. Различни сме сите Бев со краток и со пцос сум, па не беше успешен. Сега сум со долг па ќе видиме.
Не се секирај, само фати си ред до инвитрото. Мислам дека 40 смокви се преливаат со маслиново во тегла и треба да стојат, но не сум го правела рецептов и не знам точно како треба. Некои оставаат мислам 40 дена да стојат, па јадат секој ден по една, но мислам дека ќе има ефект и ако веднаш почнеш да ги јадеш без да чекаш да стојат. Пишуваа дека не е баш пријатно за јадење, но помага. Мижи, џвакај и голтај, помага за намалување на ФСХ Молам некоја што го правела рецептов, да пише како треба. Ќе ја тагнам @LunaGrey таа мислам дека ги правеше. Едит. Ми текна нешто. Кога последен пат си пиела/примила некаква стимулација?
A istoto vazi i za jajce kletkite Smokvi da stojat 40 dena vo maslinovo ulje i po edna na gladno. Samo jas mislev deka e ova za regulacija na FSH a eve citam i j.kl. bilo
И јас го правев тој рецепт, бидејќи ми излезе фсх 11,8 па почнав да паничам. Прочитав низ форумов, а и прогуглав, дека помага за стабилизирање на хормоните, првенствено за намалување на вредноста на фсх. Во една тегла ставаш смокви и ги полеваш со маслиново масло убаво да се покријат, затвораш добро и оставаш да стојат 40дена, секое утро на гладно по две смокви, после тоа 20тина минути ништо не јадеш/пиеш. Јас не чекав 40 дена, си наполнив две теглички, и од едната почнав веднаш да јадам.
Јас рецептов со смоквите го правев и јадев заради гастрит, хихиј а имало ефект еве и за јајниците. Моментално немав и не ги јадев.а по цела година ги јадам
А каков користите и од каде купувате матичен млеч? Чист, со мед или во капсули? Јас им пишав на Бомед, имале некоја мешавина на матичен млеч, мед, прополис и јаткасти овошја, 7000ден за 5 тегли и некако скапо ми се виде.
А јас во една голема лажица ставам маслиново нерафинирано масло една смоква и на гладно ја земам. После 10мин си пијам сок од цвекло, морков ,зелена јаболка, и целер. А на работа носам смути од змарзнато шумско овошје, една банана, киви и една лажица Мака во прав.
Прашував еднаш од човек кој одгледува пчели, ми кажа за многу мала количина 2500 ден било. Си имало период кога може да ни дадат матичен млеч, се предомислив и не купив. Скапо ми се виде
Најдобро е да се зема чист, мала количина под јазик, да не се меша со мед, друга е концентрацијата ако не се става во мед. Вака медар ми има кажано. Инаку, матичен млеч сум пиела само капсули од Медекс, по една дневно.
Свежи смокви? Или суви? Јас мораж веднаш да почнам утре поднесувам за ваучер @0ли можно ли е да е од диета односно промена на начин на исхрана последниве 2 месеци?
Pa ako presmetas jatkasti plodovi 3 kg pa med pa mlec koj mislam deka e mn skap( ne znam od utre ke baram) mozebi i ne e taka skapo. Nego dali moze da se pie mlec vo kapsuli od apteka dali znae nekoj?
Мислам дека не, но може да се покачи привремено ако си примила некоја стимулација скоро, ако си пиела Кломифен и сл. Затоа ме интересираше дали скоро си имала некоја стимулација.