Досадна сум знам ама полна сум прашања а генетски испитувања кога правевте, дали е морално кај сите? Др ми даде метил фолат а денес разбрав дека тоа било за ако имаш мутација мхфр или така нешто иначе за подобрување на ј.кл. ми кажаа ИНОФОЛИК дека биле одлични па да пробаме
Zenski . Ve molam konecno gi sobrav site potrebni dokumenti utre da gi pustam. Ne e fzo tuku imalo druga adresa vo koja treba da gi pustam
Документите се носат во фонд за здравство во твојот град, не се праќаат по пошта. Направи си и копии, на нив ќе ти стават печат и во случај да ти требаат се верни на оригиналите. Може ли да пратиш слика? Го има во сите аптеки?
Имприл примам јас, а немам генетски мутации. Кариотип и торч испитував и мутации на свое барање. Никој не ми побарал, обично после спонтани ги бараат. Јас самоволно, од тука што читав но излегоа во ред кај мене. Обичната фолна ми прави кожен проблем, ситни брунчиња, а имприлот во ред ми е
Имприл и јас пијам, ми ги дадоа по пункцијата. Е сега кога се прекина постапката ембриологот рече сите да ги прекинам освен кринон а имприл да ги пијам слободно до следната постапка. Вчера пак Таше ми препиша метил фолат а денес жена која врви низ истово ми кажа дека пие метил фолат бидејќи има мутација (што кај мене не е испитано) и ми кажа за овие инофолик дека биле мн добри. И јас сега не знам кој пат да го фатам, кој доктор да слушам и дали да слушам гаталец или паталец уф ќе си пукнам. И многу се нервирам, дома имам куп прашања а кога ќе отидам таму се заборавам
Последната стимулација ми беше во мај И? Ти одобрија ваучер? Мене ми е 9 фсх (на висока граница во лутеална) А амх испита? Дали мора да се испита ако е високо фсх?
Имприлот содржат метилфолат, Инофолик пак, имаат фолна киселина (плус мио-инозитол) и се препорачуваат на жени со полицистични јајници.
Kaj mene vrednostite na hormonite pokazuvaat perimenopauza,menopauza.Dali imam sansi za vaucer od fondot ..pozz devojki
@monka_bonbonka Сега ги спремам документите незнам дали ќе бараат амх иако до сега не ми бил фсх толку висок иако е во границите на нормала
Да во граници е. Нема да имаме проблем ваљда.. Јас денес бев да поднесам, но не знаев дека треба таа изјавата од матичен да се пополни со печат и потпис и ме вратија. Утре ќе поднесувам. Во среда имаат комисија. Се надевам на позитивен исход. Со лесно и на тебе !
Drushtvo jas pak so prashalnici... Prv pat mi se slucuva da dobijam vcera mn.temna kako zgrudcena krv cel den taka,od denes krvaram normalno i neznam sea prv den vcera ili denes mi e? Mn.mi e bitno zatoa shto treba da pocnam da pijam mikroginon i da se spremam za in vitro Ve molam za odgovor
Нема врска ,само ќе му кажеш од кој датум си почнала,Напиши си на кутијата,кога ќе ги завршиш во рок 10 дена треба да добиеш циклус.