Zbuneta sum zatoa shto vchera cel den imav mn.temen iscedok temno kafen kako zgrutchena krv,adenes e svetla normalna krv,kako voobichaen ciklus
Мене прв ден многу малку и знам кога прашував ми рекоа кога ќе почне пообилно од тогаш се рачуна.Почни од утре.Јас микрогином пиев 25 дена ,редовен циклус ми е на 25 дена и докторот ми продолжи до 28 дена и пункција имав на 15 ден.
Ako moze nekoj da mi odgovori dali vo cenata na invitro na privatno se vkluceni I inekciite za stimulacija ili toa plus se naplaka primer vo new born cena za invitro pisuva okolu 98 000 den.fala.
Здраво на сите, Ве молам за информација доколку некој знае. Во тек сум за инвитро (преку фонд) веќе за неколку дена ќе имам пункција и знам дека ни рекоа на почеток дека не смее да имаме прекин со здр. осигурување, а јас сум не вработена и добив шанса за работа, па сакав да прашам до кога не смеам да имам прекин - колку време после трансферот? Доколку има некој информација ве молам да споделите. Благодарам.
Здраво, Ти сега имаш осигурување врз основа на тоа што си невработена? После кога ќе бидеш вработена ќе имаш на основа на тоа што ќе бидеш вработена, работодавачот ќе ти плаќа. Мислам дека немаш место за паника. Секако не губиш осигурување. Ама секако со трансфер процедурата е завршена...после е среќа дали ќе се фати ембрончето.
Извинете што упаѓам во муабетот. Ве читам за производите на базс на матичен млеч. На форумот пребарував за тенториум производи, и ми излезе мислење од некоја членка која пиела нивни производ (ми се чини хлебина) и имаше пишано дека има pcos и се регулирал циклусот.
Да врз основа дека сум невработена.Имам една информација дека кога ќе те пријават еден месец немаш осигурување дур не ти падне првата плата. Ќе се информирам подетално. Во секој случај ти благодарам многу.
Дај боже да биде успешен трансферот и да останеш бремена . Во тој случај и да останеш еден месец без осигурување, немаш некој поголем трошок кој би го покривал фондот. Во првите два месеца од бременост еден или два прегледа само ако имаш, а трудниците се ослободени од плакање. Уживај, не му ја мисли многу
40 суви смокви во ладно цедено маслиново масло нека отстојат бар 20 дена и по една насабајле, во рецепт пишуваше 40 дена но може и пократко да стојат јас околу 20 дена ги чував така...