@0ли @monka_bonbonka и јас за таму помислив одма,ама знам дека и доста поскапичок е,овде си правевме за 1000 денари многу добар спермограм,што е то е,ќе морат таму изгледа,за инвитро веќе еден од хистологија имаме ќе мораме друг на приватно,инаку реално поисплатливо ни е до Ск на државно да направиме отколку во Плодност
Со парите можеби ви се исплаќа да дојдете во Скопје, да проверите и на приватно и да се вратите Не знам колку е во Плодност, во Систина последно беше околу 3900 за спермограм и спермокултура.
Во Ремедика е исто околу 3000 спермокултура и спермограм. Па ако доаѓате до Скопје подобро да земеш упат за клиничка биохемија/институт за јавно здравје па да си поминете уште поисплатливо.
Во Дарон праевме цело време,сега рекоа не праеле појќе,па прашавме во Сонце и ни го дадоа објаснувањево со патологов и претпоставувам дека им забраниле по приватниве секаде
Da pobaras upat za struga, mislam deka i za brisevi gi prakaa vo bolnicata za dijaliza. Prasaj go maticniot, mislam struga ke zavrsis rabota na drzavno
А кај Захариески ? Правеа и таму чинеше 1000 денари ама ова беше 2017 ,не те чини ништо прашај ако веке не си прашала
Во Ск во Поликлиника Букурешт , можеш со упат , мм таму правеше, изработуваат солидно , но треба да ги има маж ти маркерите за СИДА ХЕПАТИТИ . А во Систина беше 3000 ден. За Авицена знам дека им била одземена лиценцата за изработување на спермограм ...
Zdravo ...moze da mi dade nekoj svoe iskustvo so tiroidna ....za prvoto IVF mi bese na gorna granica pa potoa piev EUTIROKS so preporaka na internist ...IVF bese ne uspesno i gi prekinav da gi pijam..sega sobiram dokumenti za vtor vaucer i TSH 9.. Prasanjeto mi e dali pak da prodozam so EUTIROKS ili mora da se konsultiram so endokrinolog.
Зошто го прекина? Мене ендокринологот ми рече дека кога ќе се почне со Еутирокс, цел живот се пие. Само со контроли ако има потреба се менува дозата, но нема прекинување. На своја рака го прекина?
Sekako deka mora da gi pies, jas gi pijam poveke od 3 godini. I mene mi bese na gorna granica i si pijam redovno, ne se prekinuva nitu vo bremenost. Obavezno na endokrinolog da ti dade sema i moj sovet ne brzaj za ivf dodeka ne ti se regulira tsh. Srekno
Ne si smeela. Pobaraj endokrinolog i pocni so eutiroks vednas cim ti prepisat. So tsh 9 ne veruvam deka ke ti odobrat vaucer..
Ne sum bila informirana deka ne smeam da gi prekinam ...ke baram uput za endokrinologija ..fala na sovetot.
Веднаш оди кај ендокринолог, да ти каже со колку да почнеш и да ти следи ситуација. Важно е да се регулира тироксинот.
ama tiroksinot mi e 12,79 a vrednost e 10,6-19,4 ....a koja e pricinata za pokacuvanje ima li vrska prethodnoto IVF site tie inekcii i lekarstva
Prvicno koj ti prepisa eutiroks? Najubavo da si se konsultiras so endokrinolog vaka samo si nagagjame.
Ова е веќе друго, ти рече 9 ти е. Ова се други референтни вредности. Сепак консултација со доктор. А зошто за првото пиеше? По чија препорака?