Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

265 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

202 vote(s)
    11.6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

101 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

112 vote(s)
    6.4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

109 vote(s)
    6.3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

316 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

281 vote(s)
    16.1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

59 vote(s)
    3.4%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Жал ми е многу што ваков период имаш;( но мила, мора да се има поддршка-и тој кон тебе, и ти кон него:( неможеш да си сама во оваа борба. Разбирам разочарување и за него и за тебе е ова што ви се случи, но не по секоја цена мора да се направи инвитро.
    Мора вие да се средите, звучи како клише, но стресот и караниците те прават и тебе под стрес. По 17 години заедно, кога 5 ипол години сме во брак, седнав и го замолив да се разделиме, да си има деца со друга, можеби до мене е. Плачеше како мало дете, и тој и јас. Не се согласи, и се договоривме и никогаш да немаме деца, тоа нема да биде проблем за нас. Многу е битно мила да си во добри односи со него. Неговата фамилија никогаш не се замешала, дури и знае уз муабет да спомне свекрва ми дека 4 пати имала спонтани, додека го роди маж ми. Мислам дека не разбира и ништо не прашуваат. Не па да се мешаат:^)
    Те разбирам и тебе, хормони, стрес, нервози-но, и тие страдаат, мажите.
    Потребно е психолошко советување, незнам ни зошто не е задолжително кај ваквите борби.
    Моите посети беа и со него заедно, разговараше и тој и јас, психологот не ислуша и двајцата, и не советуваше.
    Знам дека е тешко, но немој не прави ништо се додека вие двајца заедно не се средите, неможе да е еднострана љубовта за детенце.
    Морате заедно да пребродите:hug:

2. Stara

Stara Популарен член

Поддршката е најпотребна од сопругот. Разговарај со него за иднината. Можеби е под силен стрес и затоа така се однесува. Претстои трансфер, треба смиреност. Што мисли тој прашај го. Колку е сигурен дека сака да има дете. Треба да е на сигурно што мисли за понатаму.

*Ribolovka*, Daisy 44, duffi and 3 others like this.
  3. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Jas vo cela borba sum sama.Duri vo bolnica dojde samo ednas koga se slucuvase poragajot i celo vreme se karase so mene ne sakase lopatka da mi donesi.Majk mi bese celo vreme so mene,site tie 4 dena.
    Negovata majka i negovata familija samo me napaga.
    Jas odam na psiholog,na senasi vo nieden moment ne me okrivile mene nitu pak deka sum psihicki nesposobna.Tuku deka problemot e vo negovoto posanje.
    Sega samo sto se oporavuv od stresot nadevajki se deka se ke bide dobro,ova stanuva se poloso,za zal

Ne mozam da razgovaram samo se dere vika....Ne znam ni jas kako da postapam....Veruvajte sekako imam probano veke pocnav i da se somnevam deka ne saka da stvori familija so mene...
    Za zal toj e porazlicen od mene brzo ja preborde krizata,ednostavno si e laden ko tus

Last edited by a moderator: Oct 13, 2019
    bibiiii likes this.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Не и не, мајка ти е за поддршка но доколку е тој слободен тој доаѓа со тебе. Неможе сама да одиш бе, зошто така. Па заедничко ли е детето или само твое. Извини што вака реагирам. :( се вознемирив дури:^) Мајка ми на ниту еден преглед не била со мене, на преглед исклучиво сум со маж ми и само со него, двајцата внатре, двајца во ходник, дваЈца во лабораторија за крв. Не го кажувам мојот пример, дека е идеален, ама мајка си е за мајка а маж си е за маж.можеби такви се моите размислувања, но создаваш живот со него, а не со твоите или неговите родители. Тие си се на местото баби и дедовци, и таму треба да си останат.

Kris80, ZvezdicaLea, dunika and 11 others like this.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@bibiiii ептен сакам вакви приказни :inlove:
    Честитки, со лесно, со убаво и најубаво до крај, за 8м да си гушкаш најубаво бебче :l:

Првин излечи бактериите, па инф!
    Што ќе ти е ваучер кога нема да можеш да го искористиш?! Нека мине важноста, ќе направиш нови, битно е да е успешно, а не што побрзо :)

Сум пиела Брусноцин 2*1, плус многу чај од брусница, исклучиво незасладен.

И односи исклучиво заштитени, веш пери на 95ка :D

Капсулите на Др. Волц се далеку поефикасни.

6. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Potpolno se slozuvam,no ocigledno imam jas golem problem bidejki toj samo si ja gleda negovata rabota,a jas sum prepustena sama na sebe kako sto napisa bebeto ne e samo moe.
    Majka mi toa go pravi od zal da ne bidam sama zatoa sto gleda sto se slucuva.
    Se izvinuvam ako ve voznemirv

Alishan30 likes this.
  7. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Ах, бе душо. Трнлив е овој пат, тежок за одење. Добро ти напиша Алишан, додека не ги средиш односите со сопругот немој да одиш на трансфер . Седни го и направете отворен муабет.
    Имав таков близок случај, со години се бореа за дете, жената беше таа лавицата која што се не издржа и на крај кога конечно го добија детето се разведоа.
    Јас тешко ја поднесувам оваа борба поготово кога конечно ја дознавме причината за неплодност. Сакав дури и да се самоубијам. Му викав на маж ми, дај да се разведеме, ете проблемот е кај мене, не сакам да останеш без потомство. На сето ова само кажа : додека дишам јас ќе сум до тебе, со деца или без деца, ние да сме живи и здрави.

8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Не се извинувај, само морате да го решите ова па да одите на чекорот инвитро. Немој, ќе се разочараш повеќе, а не сакам така.;(
    Жал ми е, што ти се случува ова. Но седнете разговарајте, нека не се дере, и ти и тој сте возрасни личности. Не се понижувај и не дозволувај да си само ти борец во биткава, двајцата треба да сте заедно:hug: :hug:

Martka, ZvezdicaLea, Thallia and 4 others like this.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Melek 36 ;( :hug: ;( :hug: ;( души бре, големи борци, аххх;(

Martka, ZvezdicaLea, Thallia and 3 others like this.
  10. ∆ena✓%

∆ena✓% Истакнат член

@maremaca29 prvo se izvinuvam sto mozebi ke zvucam grubo, ama namerata mi e da pomognam. Mozebi ima opravduvanje za toa sto e nervozen, bidejki poveketo mazi ne placat poinaku ja izrazuvaat bolkata na primer so nervoza so vikanje i sl. Ama toa sto ne ide so tebe na pregledi pa uste i na poraganjeto....:@ uste ednas ke ti se izvinam za grubosta ama toa mi lici na TVOJ PROBLEM, RESI GO. A bez razlika vo kogo e problemot sepak e zaednicki problem bidejki vie dvajca ste zaedno i zaedno sakate da imate detence.

maremaca29 likes this.
  11. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Taka e zenski,no zal evo go dobiv posleniot povik sega sum i nemoralna zena,za zal seto ova mora da zavrsi.Ne sakam povtorno da se sluci istoto a uste pomalku koga ke dade gospod deca i tie sa straadat kako sto stradam jas...
    Izvinete so ve voznemiriv,no ociglesno nema nadez za ovaj brak

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

;( ;( ;( жал ми е, најискрено:u:
    :hug: :hug: :hug:

13. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Za zal toa e.Ne mozam ocite da si presusam za embrionite....

Daisy 44 and Alishan30 like this.
  14. fana

fana Форумски идол

@maremaca29 не се ни обидувај да направиш трансфер за да го спасиш бракот, тој нема да се смени, само полошо ќе е. Ај гитла таму и сврти нов лист.
    Ти посакувам се најдобро.

Kris80, Anomis11, *Ribolovka* and 5 others like this.
  15. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Ti blagodaram devojce.Sekako se slozuvam ne e nacin po sekoja cena da se pravi transfer.

Lavica2602 and fana like this.
  16. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Ти посакувам успех до крај !
    Јас верувам во Бога и знам дека секогаш ми помага

bibiiii, Stara and Lavica2602 like this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

@maremaca29 Жал ми е за ова што го читам :(
    Само ќе те гушнам :hug:

18. Milicka*

Milicka* Популарен член

Сите знаеме низ што помина , и неопростливо е тоа да не доаѓа на прегледи со тебе , а да не зборам за пораѓајот , ти си лавица и ке се кренеш , пообро сега отколку кога ке се роди дете , не тагувај за ембрионите дедо Боже за се си има план , се се случува со причина , главата горе ти не заслужуваш никој да те понижува, ти си силна и ке го пребродиш и ова иако е сигурно мн тешко , но за твое добро, те гушкам силно силно :hug::hug::hug:

19. ∆ena✓%

∆ena✓% Истакнат член

Имам 2 прашања. После колку време откако го прекинавте кринонот ви дојде циклус, бидејќи Стефан ми рече после два три дена ќе добијам а еве цела недела помина. И како го конзумирате матичниот млеч? Некој имаше пишано да не се меша со мед ама 10 грама за кого попрво :^) по колку се јаде од прилика?

20. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Мила јас да сум на твое место ќе продолжам сама и ќе направам се за едно пд тие 4 ескимчиња се роди живо и здраво..те разбирам ама сама мора да одлучиш дали сакаш да го продолжиш животот со некој кој кога ти е најпотребен ти прави само стрес