Матичен млеч се зема многу малку, на врв на пример на пластично лажиче во кафичите што ги даваат со кафе. И под јазик да се чува да се раствори. А за прогестеронот... Некои добиваат и по 7-10 дена по прекинување со терапија, индивидуално е.
Сега не ја подржува ама во иднина ќе и прави проблеми , ќе ги бара децата само за да ја нервира. Ако веќе се одлучи за крај, според мене, крај на се што е негово( иако се работи за скапоцено нешто)
Off loso,no ne nacin celo vreme pod stres.Denes svetot mi se strusi...Neznam sto ke bide...Karakterot ne go menuva za ziva glava Fala vi devojcinja na poddrskata i sovetite.Ve guskam site
Mila karakter ne se menuva preku nok, eve jas se kolnev deka ke gi ostavam cigarite ama uspeav samo od pojaki cigari da se prefrlam na poslabi @ ribolovka uspeh li e toa? Mala sala. Da se vratam na temata daj mu uste edna sansa i vreme, sedni go i razgovarajte, nego i cela familija, objasni im deka ovaa borba i so podrska e teska a kamoli bez nea, probajte da najdete zaednicki jazik, imaj razbiranje zasto kako sto ti rekov maskite na poinakov nacin iskazuvaat cuvstva, plus nie ovde po cel brbarame a tie se potainstveni pa im tezi. Probaj uste ednas i ako ne biva kuferite i doma. Nema potreba da si gi macis dusata i teloto za nekoj koj ne vredi.
Heheeh i jas so cigarite isto maka macam . Ke probam eto za posledno da vidam dali nesto ke se promeni,ako ne toa e toa.Covek koga bara i vlakno vo jajce ne biva. Fala ti mila te guskam
Јас сум пушач долги години пред ин витро ги сменив на најслаби,после успешно ин витро цела бременост дали 5 цигари и тоа сите беа до 12 недела од паника дали ќе е се во ред.Оставање цигари наеднаш немој ако не си спремна уште поголем стрес ќе направиш на телото.5 цигари дневно за активни пушачи во бременост е ок.Имај успешно ин витро и ќе ги баталиш дури и чудно ќе ти биде
Мене после 1 месец и кога прашав дали може да е од кринон,ми рекоа 24 часа само делува и нема врска со циклус.
После пункција без трансфер, за колку време добивте циклус? 6 ти ден ми е и чувствувам дека ќе добијам, терапијата е прекината само достинекс пијам
Pa dobro kaj bevte do segaziva se izedov sto ne mozev da gi ostavam , ova moram da mu go sliknam na mm zosto i toj me izede a i Tase ama mila jas imam namalena rezerva a so samoto toa i los kvalitet, Tase mi rece da ne sum vo drustvo na pusaci a kamoli da pusam ama zasega go smetam za uspeh prefrlanjeto na poslabi cigari plus pribiram med mlec smokvi i za dva meseci ke vidime sto ke bide. Sega ne stignav ni do transver, a otidov skroz onaka i plus posle stresen period...
Понекогаш не вреди да се мачиш.Остави го и биди среќна.Не ќе си ни прва ни последна што се развела.Еден е животот.
Ова нашево е претешко, не ми се ни збори. Биди среќна што имаш замрзнати, и јас све би дала за 1 такво. Маж ми на почеток не ми ни веруваше, ни јас не верував дека е до толку крај. 4 год се борам, сама финансирам и веќе не сум таа истата, разочарана сум крајно ама не се откажувам. Сум помислила да се разведам, ама касно се омажив веќе кога се откажав од тоа, ниту па сакам повторно запознавање и све што иде со тоа. Пробај збори пак со маж ти, затоа ти е маж, во добро и лошо, а најбитно не кажувај на свекрва ти, што има да знае? Можда е маж ти разочаран, ама што има да ти се дере, не си на улица најдена. Главата горе и не се давај, ние сме борци. Поз
@maremaca29 Ако неговите не те поддржуваат, којзнае со што му ја полнат главата. Обиди се со него некаде да одиш, ако сте во можност отпатувајте на викенд, сами, разговарај со него далеку од сè и од сите. Ова е ваша борба, ова е ваш живот. Направи напори да зборувате смирено, договорете се да разговарате, не да се карате. Не му е лесно и нему, но ако веќе се откажал од вас, нека каже, не е во ред да те малтретира, не е човечки, тешко ти е. Ако има чувства за тебе, ќе сфати дека греши и ќе продолжите да се борите заедно. Ако нема, тогаш ќе знаеш на што си. Ми изгледа како да не си начисто дали сака да оформите семејство или не сака. Дознај го тоа. Ти го познаваш, знаеш што го смирува, обиди се со убаво да разговарате. Уффф што мрзам кога се мешаат родители и се неразбрани. Ако не помагаат, нека не одмагаат. Мрзам кога родители си трујат свое дете и се мешаат каде што не им е место.
Сега ти е тешко , но тргни се од таму ќе се препородиш. Денес е современ свет , свако чудо за 3 дана, оди на патување , дај си издишка на душата. (лесно е да се каже а тешко да се прифати , но за себе Мораш) што ќе седиш , плачиш,ќе чекаш повик за да те омаловажи. Абе ајде. Ќе си имаш прилика друга. А може и ќе го промени твојата храброст . Силни сме ние жените , ќе издржиме...
@maremaca29 тешка е претешка оваа битка што ја водиме, но уште потешко е да се бориш сама. Иако, да бидам искрена, во твојов случај, најтешко е и покрај тоа што имаш сопруг покрај себе, исто како да го немаш. Детето нема да ги реши проблемите, ниту ќе го поправи бракот, за жал, вистината е таа, колку и да е болна. Најпрво пред себе биди си искрена и начисто дали воопшто вреди да бидеш во овој брак. После се низ што помина, зарем е човек тој што те понижува, ти вика, не доаѓа со тебе на болница, кога не е со тебе кога најмногу ти треба? Дозволува родителите да му се мешаат во вашиот однос?! Не велам дека на мажите им е лесно и дека не страдаат, но ова секако не е начин болката да ја исфрла од себе навредувајќи те. Многу ми е жал што минуваш низ сето ова, но не се обидувај да го смениш бидејќи таа битка е однапред изгубена. Размисли што сакаш и што заслужуваш и не прифаќај ништо помалку! Подобро сама отколку во лош брак.