Земи си уште боледување ако осеќаш потреба, нема зошто да се измачуваш ако не си опоравена. Ајде, ќе помине сè
Da,da prodolzuvaat.Odi kaj maticniot ginekolog ke ti dade predlog za komisija.So lesno,ke bide se ok.Znam kako se custvuvash,no silni sme nie ke izdrzime se i ke uspeeme. Prodolzi si boleduvanje,oporavi se ubavo,odmori se,moj sovet. Pozdrav i ti posakuvam pobrzo ozdravuvanje
Девојки после сите падови што ги имавме повторно со нови сили се враќаме во борба за бебе со мм... тој почна да пие и серматеоп за подовра спермогенеза наредна недела ќе ги пуштам документите за ваучер но како велат лесно нема... како капак на се кога правев крвна слика ко за беља однесов и мокрача иако знаев дека нетреба но ете испадна дека имам ешерихија во мокрачата пијам чај брусница антибиотик и диво оригано но бидејки и немамнекои симптоми само ќе чекам додека стигне ваучерот што искрено се надевам дека ќе го одобрат до тогаш да ја снема... тежок е патов секојдневно нови пречки некогаш и кога најмалку се надеваме но Бидете силни сите ќе успееме верувам во тоа... пс.доколку некоја имала ешерихија совет плус е добредојден ... ве гушкам и луни слободно земи си барање за продолжување на боледување и одмори го и телото и душата тоа ни е потребно пред билокаква интервенција
Тања од Њуборн, вака дава надеж кога збори, што знам. Само не знам меѓу неа и Трајковски, да не згрешам кого да одберам. Прв обид вика на 3 ден го враќаат ембриончето, а при неуспешно на 5. Следен пат ќе си барам на 5 ден. Со среќа на сите.
Јас бев кај неа... немам лош збор за неа и доктор и подршка иако кај мене излезе неуспешно но нема да згрешиш кого и да одбереш @Lavica2602 ќе продолжам но ич не ми е убаво но што се мпра мора се
J Јас имам 40години и 5 се борев неуспешно со амх 0.20...И сега се деси природно!!!Те молам не губи надеж
@tina2018 ke se nadovrzam i jas. I jas sum kaj Tanja, denes 10den od transfer (99% neuspesen zasto veke imam silni bolki za dobivanje-ednostavno znam deka e neuspesno) ama nema da zgresis kaj bilo koj od niv. Dvajcata se super doktori, i tanja i vladimir. Borbata e teska ama kako sto kaza Tanja vo intervjuto pogore : Nema maz i zena koi nemozat da bidat roditeli. Ke se borime, kako? Nekako..
Девојко 10 ден од трансфер и имаш болки за добивање и 99% неуспешно?! А тој еден 1% можеби е од ембриончево кое се боре да опстане за да биде 100 % во твоето меше ајдее дај му позитива бар нанего, нека не нас, само позитивно и ке си успее тоа, остај сомтоми еее ке биди ке видеш за 5 дена две цртки те уверувам и ти посакувам да ги видеш...
Oh kolku te guskam silno ama si go poznavam organizmot i znam. Baska embrionot bese poslab, pospor i avtomatski sansite se minimalni. Svesna sum za cela situacija ama rekov ke teram so terapijata do kraj pa sta bude neka bude
Devojki za kolku vreme dobivte odgovor deka imate dobieno vaucer. Sto velite da cekam ili da im se javam.
Aj da si se pozalam ovde koga nemam na kogo sveki me vadi od kontakt! Sekoj den so isti prasanja: ti se gadi? Reagiras na nekoi jadenja? Pocna da ti se spie? i rekov zeno imam menstrualni bolki i na toa dobiv razocaruvacko :Aaaaaahh Denes pak, kako se osekas? Ne cuvstvuvas mirizbi? Ja cekam kako topol leb utre da dojde pa da i kazam kako se osekam. Morav da se ispukam, izvinete
Болките за добивање се истите болки и за ширење на матката! А зошто не и' кажеш на свекрва ти да не те прашува ништо? На мајка ми и на свекрва ми забрането им е што било да прашуваат. И претходно и сега. И го почитуваат тоа, немаат избор. Ти ги поставуваш правилата. Башка може да се изолираш од сите и да не тркалаш никого