E sega me zamislivte so periodot na zemanje suplementi,vitamini Dr.Ivanovski mi kaza da pijam methyl folat,vit.D,vit.C,ovunorm i caj od matocina prekonceptualno Po dolg protokol ke bidam i za 1 mesec odprilika od sega treba da imam punkcija,a ovde citam spomnuvate 3 meseci.Zosto tolku inako treba taka zasto ne me informirashe,ili pak sekoja od nas si e prikazna za sebe
Дефинитивно Трајковски,Ивановски или Лазаревски.Тања прави све,мо ете не успева,и јас имам неуспешно ивф кај неа.Но,ако си решена не те предомислувам.Секој со својата среќа,а јас споделив мислење.Ти посакувам успех
@Lavica2602 ne se nerviraj sega, ili napravi test ? Dan sum propustila nesto? Mila jas na privatno plativ a ne se spremav nisto ne piev. Poleka se ke bide
Nemam test praveno, nisto ne propustas toa e sto e, samo Gospod sila i trpenie da dava.. Se molev za cudo denes na Pokrov na Presveta Bogorodica,za mnogu godini.
Ke uspeeme, mora da uspeeme, nekoj porano nekoj pokasno ama KE USPEEME SITE Zatoa ne se nerviraj za gluposti, mozebi nerviras i malo covece vo tebe , a Bogorodica na pomos da ti e i molitvite da ti stanat realnost Zasto site brzame mila, nie sto pobrzo da fatime bebce vrace a doktorite da gi zemat parite. Jas dolgo vreme ve citam na forumov i poleka poleka se spremav, prv pat ko se odlucivme za ivf dr rece da nemase cista odma ke pocnevme i ako ne go prasav sama nemase nisto da kaze za ishrana a i te kako e bitna.
Јас последниот пат кога правев, во почетокот на стимулациите Лазаревски рече поради цистата (сега незнам точно кој хормон беше) рече дека е висок а треба да паѓа вредноста, ми предложи да се пунктира цистата. Платив 6000 денари и продолживме со постапката.
Дхеа е за намален АМХ.Гуржанова ми го препорача,пиев 2 месеци.За подобрување на ј.клетки и за повеќе ј.клетки
Da prasam koi tocno DHEA? Dali treba ginekolog Da gi prepise Ili moze da se kupat vo apteka? Mozebi najdobro prvo Da ispitam DHEA-S I testosterone pa zavisno od rezultatite Da se zemaat ili ne. Citav vo It starts with the egg za ispituvanjata I Mnogu potencira za vlijanieto na DHEA vrz kvalitetot na jajce kletkite
Fala mnogu Bibi, Jas ziveam vo Doha, ke baram tuka Ili ke otidam kaj mojot ginekolog Da mi prepise. Taa ja znae mojata istorija so 2 neuspesni ICSI. Fala uste ednas na ponudata
Mhm i mene pregolema mi e zelbata za bebe,no ne go brzav voopshto dr. Mu rekov koga misli on deka e najdobro da pocneme togash. Inaku prvo in vitro ke mi bide 31godina imam ☹ A shto te sovetuvaa vo odonos na ishranata
Обавезно консултирајте се со докторот за ДХЕА, а добро е и да се испита прво. На своја рака немојте да пиете ве молам.
Togas nisto ne me sovetuvaa, jas kazav deka pocnav da vnimavam na ishranata deka drzam dieta, skoro bez leb i so mn ovosje i i zelencuk i mi kaza doktorot samo deka e dobro sto vnimavam. A sega posle los embrion mi kazaa da pijam impril, maka, Q10, i toa embriologot mi kaza, dopolnitelno mu kazav deka ke zemam smokvi vo maslinovo i med mlec polen so jatki, mi rece se e vo red samo pazi i da ne se previtaminiziras.
Toa si mislev i jas, se sekavam ednas doktorot mi rece nema da stimulirame poveke j.kletli bidejki moze da ja potrosime i taa rezerva, zatoa ke odime na priroden ciklus ili kratok protokol. Dan napravam belja ako zemam nesto takvo. I koga veke ja pocnav temava, site devojki koi bea so mene na punkcija imaa poveke od 6 j.kletki a jas samo dve. Zosto tolkava razlika, do terapijata e ili do mene? I mene mi predlozija punkcija na cistata, ama togas imav i dr nezgoda pa ne mozev ni vaginalen pregled da izdrzam od sto stanav osetliva na bolki. Muabetot mi bese deka ne kazuvaat mn za ishrana i suplementi tuku ajde pocnuvame. Mozebi e taka prv pat koga odis ne znam.
Девојчиња, денес бев во Њу борн да прашам за ПГД и ПГС, да ве информирам дека чини 500 евра по ембрион. На најдобрите ембриони се прави биопсија и материјалот се праќа во Турција а ембрионите ги замрзнуваат тука. Кога ќе се добијат анализите се прави трансфер. Може на некој ќе му затреба информацијата