Митко Ивановски првото ин витро ми рече ова тест ако биде биде.Незнам како ќе реагираш на хормони, на која терапија и важно му беше пункција и дали ќе се спојат.Ми рече првиот пат е среќа,а за вториот ако не биде јас сум виновен.Неквалитетна јајцр кл. Мисед.За 2 ин витро терапија ми даде 4 месеци унапред и многу анализи и успешно.
Па да ама и ДХЕА е своевидна стимулација , со тоа што стимулира повеќе јк во еден циклус (не ги зголемува резервите секако , од постоечките резерви стимулира повеќе јк во еден циклус ) .И да , секако го подобрува квалитетот на јајце клетките . Само знам дека мора да се направат испитувања пред да се зема , никако на своја рака .Можат членките да се консултираат со докторите на оваа тема и да добијат подетално инфо
Ciklo proginova,se davaat po upatstvo I potreba od lekarot.Ciklusot se vraka za eden mesec,treba za da dobivas da gi pies postojano pretpostavuvam.
Devojki Pomossh... ke odam vo fond da apliciram no imam nedoumica koja krvna slika da ja dadam ednata e so mirna sedimentacija 11 no tamu mi e ispitana i mokracata so pluscinja na bakterija vo nea e... a ja povtoriv vcera krvnava slika izleze sedimentacija 21? Sega neznam sto da pravam ?????
Мене така ми рече,освен што сум Бев на теансфузиолог,д димери 505 од нормала пак повисоко и мутација на ген мтхр хетерозигот и ризик за тромбоза.Аспирини 100,после пункција клексан,имам низок прогестерон одма и со тоа и плус бкомплекс,витамин д,б12,омега и метил фолат.4 месеци пред постапката да ја почнам ги пиев сите овие.
испиј една доза антибиотик, така ќе ја снема бактеријата во мокрача која што не треба да биде присутна при постапка на ивф а и седиментацијата би требало да се намали.
Било која,јас 2 ваучера добив со седиментација над 40. Едноставно имам висока драседиментација,се во ред ми беше. Поздрав и со успех
Може ли некој на кратко да ми објасни што значи краток а што долг протокол и кој ден од циклус се почнува со терапии?
Краток - од втор ден од циклус се почнува директно со стимулации. Долг - прво Супрефакт од кај 21-22 ден од циклус, а претходно може да се даде Микрогинон или Цикло Прогинова, а може и да не ги дадат, па кога ќе добиеш на втор ден се почнува со стимулации.
Незнам дали одобруваат но јас имав хиперинсулинемија инсулин покачен малце, пијам глукофаж по препорака од ендокринолог и го стабилизирав па поднесов документација.
Ако мислеш на тие картончињата што ги дават на ендокрино да,а друга исхрана на л.единици не ми кажаа... Веќе цел месец нема термини сакав да одам повторно кај др На цела мака и нервоза уште со ова се справувам оххх пукнав веке
А зошто не отидеш кога докторот е во амбуланта и се оди со резултати? Оди, пробај така, има веројатност да те прими.