Мила најпрво да ти посакам со лесно да ти бидеи дај боже господ да ти даде благослов и за 9 месеци да се галиш со бебуле.Инаку и јас сум кај др Лазаревски ама нареден месец јас ќе правам инсеминација и не можам да ти дадсм совет.Сигурно друшките од тука ќе ти дадат совети ама мислам дека најважно е да имаш позитивни мисли и секако да имаш доверба во докторот.Да ме прашаш мене Лазаревски што ќе каже за мене е закон бидејќи се што ми кажа до сега се оствари
И јас правев кај Др. Лазаревски . Верувај му професоинален си е човекот. Кај мене успешно е ин витрото . Имав 4 убави , квалитетни ембриони . 2 ми вратија , од кој 1 е успешно . И фала му на Бога . Инаку другите 2 ембриона ги замрзнавме , 50 000 ден чини за 1 година. Продолжувањето за наредна година е 23 000 ден. Исхраната после трансфер да ти биди богата на протеини . Ти посакувам голем успех
@Dana31 ние имаме успешно инвитро од кај Лазаревски. Ние немавме за замрзнување, две правилно се делеа и ги вратија, а едно еве веќе 5 месец расте во мене. Тој после трансфер ни рече еден ден одмарање а после нормален живот, само без кревање тешко, без теретана...јас од втор ден шетав покрај Вардар, јадев авокадо генерално тоа. Од раб.бев слободна, имав одмор земено. За замрзнување ми се чини околу 800 еур ни рекоа, ама не сум 100% сигурна. Со среќа нека ви е, ти држам среќа да успее и за 2-3 недели да ни се приклучиш во групата труднички муабети
@Dance27 честитки! Ете човек никогаш не знае што го чека наредниот месец. Се најдобро во бременоста! Со лесно да си ја износиш!
Jas sum mnogu golema placka i da ne kazam pesimit covek po priroda,panika i strav gledam nasekade.Za nekoe cudo sega sum smirena i imam golema nadezd deka se dobro ke se zavrsi.No dali na poveketo (koga gi ima) vrakaat dva embriona? Imam oci polni so solzi od vasite ubavi zelbi. BLAGODARAM
Мене 2 ми вратија а 6 замрзнавме и успешно близнаци.Строго бев на протеинска исхрана,заради отоци и ниски протеини,700 евра плативме за замрзнување на ембриони,јајце клетки е многу поскапо и од прв до последен ден претежно лежев .
Devojki mojata beta e 0..toa e sto e, vi blagodaram na site koi me mislevte i navivavte za mene.. Mozebi Bog cuva nekoe cudo za mene ama ne sega.. Ve guskam site i vi posakuvam dve crti poskoro
Да да, мислам дека по две враќаат ако има. Не се секирај ич, на крај ќе викаш па и не било толку комплицирано тоа инвитро.
Не се разочарувај , не дозволувај да паднеш, секое зло за добро , биди уште по храбра за следната борба ќе успееш .
Мила ти пракам 1000. Така требало да биде овој пат, ама ке успееш. Многумина од нас го знаат тоа чувство ама мораме напред да идеме за да успееме.Мене претходниот пат го зедов резултатот 0 , и онака апатично седнав во тахи и си дојдов дома. Цело попладне како изгубена без чувства, и вечерта се утепав од плаќање. Утредента си реков :Фала ти Боже што ми ја пружи оваа шанса ,знам има причина верувам наредниот пат со твоја благослов и милост ке биде во ред. Смирено се спакував и си заминав Англија. Сега одмори се , прифати тоа е така, ако ти се плака исплакај се , олесни си на душата, а после гледај да си го скренеш вниманието кон нешто друго. Знам дека си го минала тој пат веке, ама за мене пример секој пат како да е прв пат кога ги земам резултатите.Голем од мене .
They don't always happen when you ask, And it's easy to give in to your fears. But when you're blinded by your pain, Can't see the way, get through the rain, A small but still, resilient voice, says hope is very near. There can be miracles,when you believe
Многу многу ми е жал,сите поминуваме низ многу тежок период и верувам дека многу ти е тешко. Сигурна сум дека Бог го чува најубавото бебенце за тебе. Само верувај, биди силна, издржи сега храбро како и до сега и ќе се случи