Восок естрадиол може да замаскира и да прикаже ниско ФСХ. Иако е во граници, велат дека под 10 е најдобро да е пролактинот. А ТСХ под 2 најдобро е да се спушти.
Појма немам зошто толку добар фсх а низок амх пролактинот ми е супер го бсрат на оваа граница ама ова естрадиолот не ме бендисува како да го симнам има ли некој лек
мхм... мене ми беше 17 пролактинот ама не беше проверуван на 3 ден. Предходно 80 ми беше на терапија сум со достинекс, пред да правам испитување 15 дена предходно на своја рака ги прекинав па можеби затоа ми се покачи сега си пијам терапија редовно се надевам се регулирал. Инаку не сваќам подобро е низок фсх или висок ? Нели не треба да е висок?
Незнам што да кажам, изгледа не мора секогаш да значи. Јас незнам што се прави со естрадиолот кога е висок. Утре да го прашаш ендокринологот и така ќе одис за тироксинот можеби ќе ти даде совет или гинеколог консултирај.
Подобро понизок, но кај @Luni не е реална сликата поради естрадиолот. Инаку, нема врска на кој ден е испитан пролактинот, не влијае циклусот на него. @Luni да не имаш некоја циста што е вака висок? Консултирај се со докторот, оди на преглед. Болки нешто имаш? Да провериш за недела-две пак пролактин и ТСХ? Можеби моментално е така, тие се покачуваат и од стрес.
Ама сега правев лапароскопија и хистероскопија на боледување сум не би требало да имам циста 15 ден од како ми е направена операцијата
Не замерувај, изумив дека правеше сега Повтори ги хормоните понатаму, опорави се прво. Докторот ти рече да проверуваш?
Луни од интервенцијата да не е реакција прашај дали е можно и кога ќе се опоравиш целосно провери ги сите хотмони повторно. За тироксинот инсистирај да ти даде доктторот еутирокс. Поздрав
Ќе мора да почекаш некое време и да ги повториш, не се овие за праќање за ваучер. Едит. Добиј циклус како што треба прво, не е стабилизиран организмот, ептен си тазе после операција.
фала девојки на советите незнам како ке се опоравам со овие хормони утре ке одам на докторот па да видам да средам што можам дали ке успеам за два месеци да средам ке си пукнам...
Nie gi pocnavme na 2 mesta vo skopje gi ima vo dracevo ivita mislam aptekata se vika i beti ama mislam alpi farm ili alfi farmn tamo kaj sto vrti 9ta pod drzavna ulicata vo blizina na medikalis se naoga a i vo dona farm moze imaat inaku se 3720den 30tabletki 3meseci treba da se pijat
Imavte efekt? Po sostavot sto go najdov na internet mm gi zema site tie oddelno pa neznam sega dali da gi kupam zasto ne se malku pari...
Doktor ni gi preporaca no za efekt ke znam naredniot mesec ovoj mesec po katastrofalniot spermogram gi pocna pred 10tina dena i gi otkaza cigarite pa planirame da napravi spermogram pa da vidime dali ke ima podobruvanje koga gi piese odelno vitaminite lani mnogu malo podobruvanje imase a skoro 50evra se sobirase da se kupat vitam d zn c e ... a i poednostavno mu e 1tabletka i gotovo na den a onaka pij edno pocekaj dr da ne e se odednas...pa sega ke vi pisam za niv otkako ke vidime dali i kolkav efekt ke ima
Исто и мм одделно пие од сите витамини, ама нас никој не ни препорача, дека јас пијам почна и тој. Е сега еден период пиевме од Pregnacare him&her conception(for coupled tryingfor a baby) на Vitabiotics.
Нема врска што имаш убав ФСХ при низок амх. Многу жени имаат идеален фсх а амх им е катастрофа. И ова со АМХ ми е да кажам веќе некако безвеза. Ај да ви кажам нешто. Јас како човек без работа и незнаејќи веќе што да испитувам од досада земав редовно да испитувам АМХ , т.е во рок од 4 месеци го испитав 5 пати. Имав вредности и од 1,35 и 1,05 и 0,6 и 0,3 и 0,9. И ај сега што да земам како релевантно?! И све на исто место испитував. Глупост жива. Инаку баш гледав дека после операција и мене естрадиолот ми е бил висок, над 200. Испитај Луни следен циклус. Ќе се стабилизира. И тироидната знае да работи "чудно" после некоја интервенција.