Мислам дека ако имате лош спермограм можете да ги купите и да ги пие јас буквално на обичен гинеколог кога бев за цистата што ми се појави и кога докторов вели ај нека проба аопругот тие да ги пие малку се скапи но ги фалат за ефикасни...
Оффф Бубче се е безвеза веке што да испитуваме што да се пие веке не се знае се се измеша некако од витамини се преклукавме од хормони исто... Треба мислам да оставиме на бога и да живееме среќно и да не мислиме ниту хормони ниту на ништо.. Ми се смачи јака ви душа само на вас со толку инвитра неуспешни капа ви симнувам ја незнам до кој степен ке дојдам ако не успеам и овој пат незнам...
Не смееш да размислуваш така... Ако Не успееш и овој пат ...бла бла... Ај ортомата да си ја врзам ако не ! Скраја да е ... Не е за утеха. Ама па што да кажам јас да веќе и повеќе од десет пати имам пробано. Што на природен, што на модифициран , што стимулирано.. Па еве ме. Жива здрава среќна и весела. И најважно уште повеќе заљубена Мајка не е станала само онаа која не е имала доволно желба за да стане мајка. Секоја друга ќе успее еден ден. Кој ден? Утрешниот! Тешка е оваа битка за нас. Но верувајте на партнерите наши им е потешко. Затоа држете се еден до друг, сакајте се и не дозволувајте оваа борба да ве оддалечи. Нема повредно од тоа да знаете дека партнерот ве сака со сите ваши маани и доблести. Гушкајте се Љубовта еден ден мора да вроди со плод
Еве сега на работа ми дојде една жена со синчето 2годинки малото. Разгледуваат нешто и ова сакало срцето мало да ме гушне ама на на свој јазик си кажува. Добро се гушнавме со малото и и викам ова прво детенце ли ти е , вика прво и единствено го родив на 46 годишна возраст. Ми вика ти колку имаш, душата ке ми се скинеше и викам ни едно за жал, само 4 неуспешни ИВФ постапки. Вика немој да се откажуваш никако само да веруваш. Ми ја раскажа нејзината приказна. 3 неуспешни ИВФ постапки , два спонтани на природно. Од првите 2 ИВФ имала замрзнато 6 ембриони. По препорака на др извршиле генетско испитување на сите 6 и ми вика од пари излеговме и резултатите биле дека сите 6 се абнормални!. Др и вика да се одмори малку психички ,во меѓувреме и извадиле циста и поради годините ке мора да одат со донирани клетки. Од овде ги праќат во Шпанија како болница со највисок % на успешни Инвитра со донирани клетки. Почнале испитувањата на мажот и за таа постапка. И???? Таа ПРИРОДНО останува трудна. Покажувајќи накај синчето ми вика : He is my blessing from the God. . Јас пак солзи ,незнам и денот некако таков и овде на форумот. Ме прегрна и ми рече верувај и не се откажувај никако, зошто ЕДЕН ДЕН КЕ БИДЕ
Moze nekoj da mi kaze za 'grebenje na matka' .....posle ne uspesno IVF doktorot mi kaza deka za naredno mozebi ke treba da pravime grebenje na matka......vase iskustvo
Стварно големи осцилации на АМХ во тие 4 месеци а антрални фоликули проверуваше тие месеци, нивната бројка ти е константна, се намалува или нагло се менува од месец во месец, изгледа најбитни се антралните фоликули. Lavica2602 жал ми е за резултатот, продолжи да се обидуваш
Колку си позитивна фала ти, колку бев нервозна ова од тебе ме смири и баш така.. Љубовта еден ден мора да вроди со плод, кажано од срце
Не дека и јас понекогаш не паѓам психички. Паѓам! И плакам. И се окривувам себе си . И си велам дека се откажувам. И и и.... Но секогаш кога ќе паднам во дупката ќе најдам некое тенко дрвце, ќе се фатам цврсто за него и ќе го држам за да се издигнам. И така се во круг. Но, се разбира и Тој е секогаш тука. Порано ми беше потребно да ме гушне и да ми каже дека ќе дојде и нашиот ден. Веќе ми е доволно само да ме погледне. На моменти ја мразам темава од дното на душата. На моменти ја сакам многу. Овде запознав жногу жени лавици, прочитав многу тажни приказни, видов многу среќни краеви. Сите кои успеаа се прекрасни мајки. Сите ние еден ден ќе бидеме такви. И ќе се гордееме кога ќе се сетиме каков трнлив пат пројдовме. Само да сме живи и здрави. Да не видам солза ! Се разбравме девојчиња ?
Девојки пак јас др. Зоран по операцијата ми кажа дапијам Циклопрогинова за регулирање на циклусот, но тие содржат естрадиол а мене ми е покачен на трет ден 371.69 и тоа многу висок за трет ден а јас внесувам со таблетките дополнително се мислам дане треба да ги прекинам да се консултирам со докторот утре што велите и плус пиев естрофем тие содржат естрадиол пиев 3 *1 мислите ке се регулира јас мислам по мое сето е од апчињава што ги пиев ?
Јави му се. Ама мислам дека ќе ти каже да ги испиеш и да не ги гледаш сега хормоните. Нормално е после операција да настане лудило во организмот и таков дисбаланс. Велиш и крварењето ти е послабо. Чекај следен циклус па пак испитај. Сепак јави му се да не ти е на мисла
Devojki denes mi e 10 den od transfer, napraven na 5 den, napraviv test od toj za rano otkrivanje i dobiv dve crtki i toa vtorata jasna i ubava ne znam dali da se raduvam kolku mi e verodostoen deka e porano napraven. Vase mislenje?
Нема врска што е порано направен, позитивен е позитивен. Привери си денес бета и после два дена пак. Честитки!