Cestitki i mnogu sreka za cela bremenost. Na mene pred dva casa mi napravija transfer . A koi se tie testovi za rano otkrivanje? Ako moze da mi pustis slika od pakovanjeto?
Му се јавив денес на докторот, ми кажа од апчињата е и од операцијата е така и да си терам со терапијата и другиот месец да очекувам салам циклус и на прегед да отидам
Џенцки, вие сте ми овде најпаметни за ова прашање. Денес бев после многу време на гинеколог, за ќутек, ама сакам да забременам со второ и полека одам со ред. Прво имам за слабеење уште малку, па после ќе идеме да видиме до кај сме со бубрезите и нели да средиме гинеколошки ако има некоја мака. Направив контролен ПАП. Ама, ме исплаши докторот, ми вика месецов немаш ниту еден фоликул, месецов нема да овулираш. И се преиспитав, јас и претходниот и тој месец пред тоа не овулирав, немав симптоми. Ми спомна да вежбаш и да се ставиш на режим на исхрана, да ослабам, реално јас тоа и го правам, 2м сум на УН диета и ослабев 8 кила, вежбам веќе 6м, зошто така не знам, искрено сум преплашена. Ние досега не сме се обиделе, ама не е ни дека сме со заштита и пазиме до толку, му се случило на маж да утне малку нели де. Дали вие сте имале таков коментар од докторот за килажата, имам 86 кила, уште доста до идеалната нели, ама дали ви се случило да ви кажат дека ради килажата не можете да произведувате фоликули. Што ако и месецов и претходниот и тој пред тоа сум немала, како да си помогнам, ете ќе ослабам и ќе вежбам, што и правам нели, ама има ли начин да си помогнам за да стимулирам фоликули? Храна, витамини, што? Може да сте пишале, ве читам редовно, ама моментално сум блокирана.
Можеби се погодило овој месец да немаш овулација, се случува да немаме или веќе поминала кога те гледал докторот. Можеби си имала веќе овулација, не си ја осетила, си имала други обврски и сл. Не знам какви вежби правиш, но може и напорни вежби да имаат влијание на овулацијата, зависи од организмот. Каков ти е циклусот?
Имам редовен циклус на 28-30 дена, со првото имав малку мака да останам бремена, 2ипол години, ама ете ко на Данче и мене од нигде никаде ме изненади 2 цртички. Докторот е упорен дека од килажата е се тоа. Иначе денес ми е 10 дена од циклус, обично тогаш имам овулација. Рече среди бубрези, ослаби и ќе следиме овулација, ама јас сакам да си помогнам со исхрана, витамини, со нешто бар. Се хранам прилично здраво, салати, црн леб кој сама го правам или не го јадам ич, секое утро лимон со топла вода, овошје, јатки...
Здраво девојчињА Денес бев кај Ивановски, почнувам со супрефакт... но ми кажа да испитам АМХ, а заборавив да прашам дали има врска кога се испитува (на кој ден од циклус) Знае ли некој да ми каже?
Може и килажата да има влијание. Ти на добар пат си, ете си симнуваш килажа, добро ти оди, само продолжи, ќе се среди овулацијата. Витамини може да си земеш Q10, витамин Ц, цинк, селен, омега3, Б витамини, витамин Е. Хормони може да си провериш, да ја видиш ситуацијата со нив каква е, да се видат тироидните хормони и пролактинот. Факт е дека тежината знае да прави проблем и верувам дека ќе се средува како што слабееш
Jas mislam deka maksimalno treba da se posvetis za da ja namalis tezinata za da bides smirena deka toa si go sredila a i Dr. da nema izgovori. Imam prijatelka sto ima okolu 100 kg pa bez maka si ostana bremena so tri decinja.Za toa nema pravila.
Мене ми рекоа за да стимулирам повеќе фоликули физичка ативност секој ден ама без многу напор и протеинска исхрана и знам дека ова го кажуваат и на жени кој сакаат 2 дете а имаат потешкотии при забременување.
Сега читам Многу, премногу ми е жал Ама, одиме напред, нема откажување. Мајка ми цело време ми викаше, Ќе биде бррреее, мора да биде! Онака љуто, сигурно, како да се кара со некоја невидлива сила, и ми влеваше некоја сигурност и мене, некоја решителност и непопустливост, дека мора да биде! Не прифаќаме “не” или бета “0” за одговор
Жениии имам убава вест - конечно успеавме со сопругот, бремена сум , овој пат е се супер , на пат е здраво бебенце Чекав да видиме дали ќе биде се во ред, правевме пренатален испадна супер, па да објавам, затоа ме немаше. , на среќата и нема крај, решивме инвитро ама ете бидна природно, така требало да биде, господ е голем, после два абортуси конечно сонце не огреа и нас , никогаш не откажувајте се и секогаш имајте верба, сите да се израдуваме со бебе во раката независно дали бременоста настанала по природен пат или вештачко оплодување, ви држам на сите среќа и ви посакувам на сите што поскоро две цртки од срце,