Dali nekoj ima praveno PGS na embrionite? Dali ste za Ili protiv? Edna clenka potvrdi pravat vo New Born, 500€ po embrion. Mislam deka e vo korist kaj zeni postari od 40, barem nema da se izlozuvaat na transfer Ako PGS pokaze nepravilen raspored na hromozomite. Sekako ne e garancija Ako embrionot e so pravilen broj na hromozomite deka ke rezultira so bremenost bidejki ima i drugi faktori. PGS e veke na mojata lista za narednoto IVF vo January no me interesira vase mislenje Blagodaram Eve od ispituvanje vo US kaj zena so vkupno 16 embrioni samo 5 se dobri so 46 hromozomi, od tie 3 se maski 46XY I 2 devojcinja 46XX
Здраво девојки. Јас чекам да добијам па да почнам трансфер на замрзнато ембрионче. Докторот ми препорача два месеци пауза после пункцијата. Тоа што ме плаши е што имам МТХФР мутација c667t и заради тоа имав спонтан во 5 месец. Пред пункцијата примив 15 клексани а после трансферот ќе треба да примам 30 клексани по 2 на ден. Дали оваа мутација може да ми направи проблеми при имплатацијата. Има ли некоја од вас со ваква мутација успешно инвитро.
Девојки не стигнав да ви пишам и вас. Во Вторникот на 15.10 се роди моето мало јуначе. Ви посакувам на сите што поскоро да го доживеете тоа бесценето чувство додека од вас излегува еден живот
Честитки, мила, нека е живо и здраво јуначето на мама, цел живот да ве радува... Прекрасни најпрекрасни вести
A jas da prasam, pred sekoj vaucer treba inseminacii ili samo za prviov? I ima li nekoja sto bez hsg pratila dokumenti? Dvajca doktori mi rekoja so vakov amh i 4 god brak ne treba hsg Zivo zdravo veselo da e
Баш ме радува од се срце што групава тргна со преубави вести,господ нека не чува сите и не направи најсреќни и најбогати со бебчиња многу.Сакав да прашам дали некој има искуство со кога почнав да ги пијам овој месец микрогинонот почнав да имам мн зголемен исцедок и планирам во пон да се јавам кај док дали да пијам пробиотик и некои вагиналети да земам
Душо јас пишав за ПГС на ембрионите. Вака,зависи што проблем имаш, во Њу борн ја прават биопсијата, меѓутоа материјалот го испраќаат во Турција. И ПГС прават само на тродневни ембриони, а во мојот случај треба на 5 ден и да се бластоцисти,додуша во сите клиники што се распрашав во Турција ПГС го прават на 5 ден. Е сега можно е пример од 10 ембриони само 1 - 2 да се добри, а во зависност од годините може и ниту еден. Зашто со возраста се намалува квалитетот на јајце клетката.
Ako e maski faktor,mislam deka nema da imas potreba od inseminacii.Kaj nas toa e problemot i dobiv vaucer bez ni edna inseminacija.
Јас имам,пиев метил фолат,метил Б12и аспирин 100мг почнав негде 3 месеци пред пункција а ден пред трансфер и со клексан и цела бременост.Најважно е метил фолат,сите со оваа мутација не им делуваат синтетски или преработени лекови,само во оригинален метилиран состав.Почесто ќе си одите на трансфузиолог,искрено јас од 8 септември и државна одев колку да земам извештај за клексани зашто ми викаа не е страшно секоја втора жена го има,цело време се советував со трансфузиолог од Систина.Само тој гледаше сериозно,освен тоа имав и високи д димери и висок ризик на тромбоза.
Фала ти многу, баш ми даде надеж Јас пијам два пати на ден метафолирана фолна веќе 5-6 месеци, 1 фемибион, 1 б-комплекс, магнезиум со б6, еден аспирин и метформин навечер. Сега се мислам на своја рака да си додадам б12 пошто еве и ти а и други читав дека со оваа мутација пијат но докторот во Ремедика ништо не ми спомна :/ се надевам се ќе биде добро и моето ембрионче ќе биде моето убаво бебеце