Најслаби се ротманс бело,јас тие и на почетокот малку е тешко,ти фали никотин,па како да не си испушила цигара ама издржи и почни ги порано за са се навикне телото и не мисли цело време ,ќе видиш дека кога ќе треба ќе ги прекинеш и дури чудно ќе ти биде дека немаш потреба за нив.
Пред да се боцнеш штипни го местото или измасирај го и мислам дека така помалку боли.Мене ме болеше повеќе кога друг ќе ме боцне и цело време сама се боцкав.
Probav so jade rozovi 4 3 4 se ama ne odese rabotata nervoza mi stvarase, sega ke probuvam i jas, prvo na sat na dva i taka. A nautro so prvoto kafe posebna prikazna 2-3
Е со првото кафе тие најтешко намали на 2 па по некој ден или недела по 1.Да бидеме искрени има и по цела бременост што пушат цигари но ние сме друга прикаска се соочуваме со потешкотии при забременување.
Не, никако АМХ освен ако не побараат. Мојот е низок и ако го пратев ќе ми одобреа ваучер со донирани ј.к. Неколку месеци по ред испитував хормони и ми се погоди еден месец ФСХ да биде 7,5 (а инаку ми повисок), и тој го испратив и можеби заради тоа не побараа АМХ. Јас им пратив 2д и 4д ехо и имав отпусна листа од лапароскопска операција на миоми што ја правев оти таму убаво беше опишана матката и јајниците и таа им ја пратив, а ХСГ не пратив. Не ми дадоа веднаш ваучер, ме вратија за 2д и 4д ехо, а веќе им имав испратено. Оди најди им го крајот.
Mojot e 0,8 doktorot mi rece na 0,2 davale so donirani. Bidejki nemam hsg ni laparo histero ne znam sto da pravam
Jas sekogas zvonam gore na ivf na salter im kazuvam deka zvonam cel mesec za da zakazam pregled i ona je povikuva sestra i taka se dogovarame inace vaka nema sansi ko na sreka zvonam na den po 20 pati nikoj ne se javuva nzm sto e rabota dok mi kaza ke i se javis na Saska ke se dogovorime i koga treba zvonam po 20 pati i na kraj nikoj ne diga slusalka...
Девојки дали знаете на институт за хумана генетика како иде кога си со термин брзо се завршува раб или пак се чека?
Мила мене ми кажаа после јадење да ги земам обавезно и секој ден во исто време.Инаку мн лошо ми делуваат мене одвај чекам фа ги завршам уф веќе
Супер, јас вчера ги почнав во 6 сабајле на гладно, а денес не го испив, и од работа ќе стигнам дури после 5 дома.. Скоро 12 саати утнато време
Нели АМХ треба да биде под 1 за да одобрат ваучер со донирани ј.к? Така пишува во правилникот. А за да ти побараат да доставиш АМХ треба ФСХ да е повисок од 12,5 и естрадиолот да е повисок од 60. Мене можеби заради машкиот фактор не ми побараа ХСГ, ама вие ако сте со нормален спермограм направи си да не те враќаат. Гледај само да не помине рокот на другите документи додека се одлучиш што да правиш.