Pa nemam nikakvi emocii...ne znam kako da go tolkuvam rezultatov,sega mislev da vi pisam za sovet.Beta 3.04 na 6 ti den od transfer so tri dneven emrion! Vie sto velite? Dr.Lazarevski ne mozam nikako da go dobijam.
Pa dobro moze da e uste rano zosto ako regularno duplira ili triplira ti bi imala mn pogolema beta od mojata na 12 dpt....mene mi vratija blastocista i morula sto znaci kaj tebe uste povekje vreme treba za da se detektira betata...na dva dena taa tri pati se zgolemuva pa tebe na 12 dpt bi ti bila nakaj 90, taka da po mene ima nadez, a ti samo veruvaj i gali stomace... za dva tri dena bi trebalo da povtoris i toj rezultat ke ti kaze se... ako tripliralo togas vo dobra nasoka e
За два-три дена пак провери да се види дали расте. Мене кога ми бил негативен, сум имала резултат 0,01 (вака некако). Сепак е многу рано, тридневен е ембрионот, сега би требало да се имплантирал и да почнува да расте бета.
Јас, вчера прв пат и тоа 4 прашоци дури. Воопшто не болеше на ставање, после тоа многу мало печење како супрефактот. Ама денес имам ужасна главоболка од него.
Здраво девојки,да ми каже некоја што точно опфаќа одобрениот ваучер од фондот за инвитро,што точно покрива,кој трошоци,на колку обиди се има право на инвитро со еден ваучер,во кој временски период треба да се искористи ваучерот?
Еден ваучер покрива еден обид односно хомнсла терапијата што ја има на страна на фондот обично се докупува, три фоликолометрии, три мерења на естрадиол пункција, оплпдување и трансер, ваучерот треба да се искористи т.е да се почне да се користи во рок од 6 месеци од денот на добивањето.
Боцкам во иста линија со папокот, оставам хоризонтално 4 прста лево и десно празно, па боцкам понатаму.
Па мене сестрата ми кажа под папок лево и десно и така не ме болеше, денес боцнав во иста линија, ме изгоре
Девојки ме интересирадали имате нркакво инфо околу инсулин. Од сите хормони само тој ми е под реф. вредности. Другите ми се во границите. Дали знаете која е улогата и значењето за репродукција?
Инсулинот е важен во бременост за правилен раст и развој на плодот и тој се лачи дирекно во плацентата.Низок инсулин е причина и за чести вирусни инфекции го слабее имунитетот а и резервите на витамин Д. Проверете си уште еднаш инсулин и витамин Д.
Имам направено 4д и 5д, да правам и 2/3д со опис? Ве читам и цело време гледам ги враќаат за глупости И какво мислење треба да барам од матичната, дека ме праќа на ин витро? И плус упат..? Може малку ќе ви досадувам ама се занесов со работа, обврски, реновирање дома, планирање венчавка се ми се собра и заборавив што како требаше