Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. BlackHole

BlackHole Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    721
    Јас сум моментално во постапка кај др. Таше и многу ме вознемирија коментарите... Ама не сум единствена која е во постапка таму. Се разбира дека на форумот може да се споделат и негативни мислења, ама знаете ли како влијаат ваквите коментари на членките што се во постапка? Еве јас не можам да се смирам. Оти тој „одвратен“ и никаков доктор завчера ми врати едно ембрионче и цело време ми дава надеж дека ќе успеам. И кога ембрионот не бил добар категоричен е да нема трансфер да не давам пари за џабе. А ако немате забелешки за неговата стручност зошто вакви коментари? И зошто одвраќате членки да одат некаде барем на консултација па самите да видат дали можеби би правеле ИВФ таму? Зарем во другите клиники не земаат пари? Навистина ли мислите дека има доктор кој ќе направи пункција или ќе врати лош ембрион само за да земе пари? Зарем докторите не сакаат ние да успееме? Зарем сакаат пациентки со негативни тестови за бременост? Јас не верувам дека постои таков доктор.

Не сакам да звучам како адвокат на Таше. И јас ако не успеам и овој пат ќе размислам што понатаму и каде понатаму. Но знаете што, лесно е да се коментира откако човек ќе успее. А што да правиме ние останатите? Докторите кај нас се тие, ако не одиш кај едниот ќе одиш кај другиот. Од секаде има секакви искуства, а форумот е место за конструктивна критика и размена на мислења и искуства, а не лични напади кон одредени доктори. А и не е секогаш до докторите, факт кој не секогаш сакаме да го признаеме.
    Ве поздравувам сите и навистина посакувам што побрзо успех кај сите до една!:l:

На L*G, Thallia, fana и 9 други им се допаѓа ова.
  2. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    178

На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    178
    Nema mestobza paniki mozno e da e inplantacisko krvarenje ☺ Srekno☺

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Оф дај боже, на секој 20мин одам во вц, се мислам дека ќе има пак. Сега бев нема ништо чисто е. Фала ти мила

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Исто сестрами кога направи ивф истото и се деси и тоа беше имплантацциско .. срекноо ❤❤

На MAJA BITOLA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maaitka

maaitka Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    3.999
    @BlackHole немаш потреба од нервоза не сега кога имаш направено трансфер. Ова е форум каде сите пишуваат и добри и лоши искуства секој има право на мислење ако некоја се ,,ИЗГОРЕЛА,, кај некој доктор со најдобра намера кажува да не се изгори некоја друга, мада некој е задоволен некој не зависно од среќата така би се изразила. Мој совет до тебе е да земеш да галиш меше и да мислиш позитивно и воопшто да не го отвараш форумот за да не се вознемириш. Јас после трансфер не го читав форумот, добра книга убаво филмче и ќе дојде денот за бета. Стискам палци за висока бета :hug: :hug:

На Daisy 44, Luni, bibiiii и 9 други им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Девојчиња, вие важно имате убаво искуство со него, му верувате и тоа е најважно.
    Зошто вознемирување?
    Секој со своето искуство кај секој доктор, а ова е форум и сè ќе прочитате.
    Сè ќе има нешто што ќе ве вознемирува на форум, но не може да запрете некој да си го пише искуството, без разлика дали е добро или лошо.
    За себеси да се заштитите, за свое добро, ако ве вознемирува форумот, најдобро е барем некое време да не читате тука.

На Daisy 44, Lostinparadise, Dana31 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. ∆ena✓%

∆ena✓% Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.135
    I jas go tvrdam sprotivnoto za Tase, ne ubeduvase da ne brzame na privatno da si pribirame dokumenti za preku fzo, ama nie sakavme da gi izbegneme procedurite, i sega koga se dogovaravme za vtoro mi rece mi ide so papkava po glava da te udram zasto ne me slusas

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ∆ena✓%

∆ena✓% Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.135
    Jas nemam iskustvo so transver ama imam citano deka rozevko e dobar znak, samo ne panici so treba da bide ke bide. Te :hug: i ti posakuvam 2 crtki

На Thallia и Mini26 им се допаѓа ова.
  10. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Лелел дај боже ❤❤❤

На Miiaaa98 и MAJA BITOLA им се допаѓа ова.
  11. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Ти благодарам мила, едвај чекам да поминат овие два три дена, те гушкам. ❤

На MAJA BITOLA и ∆ena✓% им се допаѓа ова.
  12. Mape311

Mape311 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    50
    Девојки ај мислење.
    Во петокот на 18ти (10ти ден од добиено) завршив со кломифен, и бев на мерење на фоликули, мжимав три поголеми, од кои најголемиот ми беше 14.5.
    Во понеделникот (21ви) кoга отидов пак на мерење, немаше ништо...
    Немаше фоликули... И докторов ми рече као чудно, очекувавме да расте, ајде следен циклус пак со кломифен, па ако пак не иде ќе смениме терапија. И толку.
    Сега мене ме интересира, дали мислите дека тој фоликул достигнал големина и пукнал?

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Гледам од некни прашуваш, не знам што се случило кај тебе, но да ти кажам мое искуство. Еден петок, лани, бев кај матичниот гинеколог и на ехото кое го има и е еден век старо, не можеше да види ни фоликул, ни ништо, па почна да поставува страшни дијагнози, бидејќи имав и некое слабо крварење. Во понеделник во Систина на второ мислење, дијагноза: излив од овулација, а и крварењето исто, било овулаторно, значи, ништо страшно, баш спротивно. Сакам да кажам, можеби го "промашил" фоликулот или изливот ако овој пукнал во меѓувреме? Не знам колку циклуси пробувате со кломифен, вообичаено се пробува неколку пати пред да се додаде или смени терапијата.

14. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Те чекаме со убави вести❤❤

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas odma po et patuvav od skopje za strumica I imav uspesno ivf i sega imam kerkicka koja na 29 noemvri ke napolne edna godina

На Daisy 44, AlicaInWonderland, Anomis11 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Sekoj ima pravo da si go kaze svoeto iskustvo nas licno jas mnogu pati imam pisano tase ne odra pari zemajki iako bevme so vaucer I normalno imavme neuspesno ivf a vo new born I vo sistina ne ni zemaa ni denar pari oti bevme so vaucer a ti sega moj sovet ti e izbegnuvaj stres i nervoza ne ti treba voopsto

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I jas go delam istoto mislenje za tase so tebe mila samo jas si go napraviv kejfot mu prativ slika od mihaela da vide sto znaci uspesno ivf on bese mnogu drzok so mene ama jas sum uste po drska

На *Ribolovka*, ZvezdicaLea и bibiiii им се допаѓа ова.
  18. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    И
    Намирисал пари,затоа е љубезен

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Мене ми рече дека 90% од јајце клетките ми биле дефектни,и со амх 0.20 останав природно.Не брзај со донирани

На Daisy 44, Lostinparadise, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ∆ena✓%

∆ena✓% Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2019
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.135
    Zenski, sto se odnesuva na temata strucnosta na doktorite, ne branam nikogo i ne velam deka ke udiram vo dzid so glava ako imam dve tri neuspesni ivf kaj eden doktor ama ajde da ja razgledame dr strana. Ako tase zema pari znaeme, prasuvame pred da odime tamu taka? Drugo, @Meckicja znaci si bila i na dve drugi mesta sto po difolt znaci deka ne bilo uspesno( izvini sto tebe ti se obrakam ama tvojot kom go procitav posledno a sekako ne vazi samo za tebe). Treto sekoja od nas ima razlicen problem i toj problem bara soodvetno vreme za da se resi. Fakt e deka nacinot na zivot vlijae vrz nasata plodnost, i sega eve konkretno za sebe zboruvam, 15 god sum pusac, kolku vreme treba za mojot organizam da se iscisti? Ili za vitamini, ne moze so edna doza tableti da nadopolnime se sto ni falelo so godini. Znaci uspesno ivf se slucuva koga site kocki ke se namestat. Obicno mnogu zeni posle neuspesno ivf ostanuvaat bremeni, zosto? Bidejki se stimulirani so hormoni, ama ne uspealo prviot pat kaj tase tuku tretiot vo sistina... a vo meguvreme novi obidi novi stimulacii.uspealo koga organizmot dosol do nekoja ramnoteza, ke uspeelo sigurno kaj bilo koj doktor. Nitu eden doktor ne e magionicar a ne e ni kamen, i tase i stefan i site sestri bea rastrevozeni sto ne uspeavme, i na kraj kraeva mislite deka im im odi vo prilog losa reputacija? Sigurno deka ne i najsrekni se koga e uspesno od prva. Istoto vazi i i niv, koga ke procitam 6 ivf na dr desto prvo kaj nas i uspesno, uspesno zatoa sto nekoj dr ja srabotil rabotata pred niv. Vo tie 6 ivf hormoni, zdrava hrana , ne eisto 3 meseci da vnimavas i godini. Ne znam kako i kolku ke me razberete, mozebi najdobro ke bese da napisev NE OCEKUVAJTE PREMNOGU OD NIKOGO A NAJMALCE OD SEBE.

На Spiritus, Andra, Anomis11 и 4 други им се допаѓа ова.