Оли фраксипарин кога боцкаше? Како да ми спомнаа мене после пункција....поради мтхфр најверојатно... ама не сум сигурна, ќе прашам сега кога ќе одам на преглед.
Прва терапија ми беше со кломифен, ми даде и рецепта следен циклус пак да почнам да го пијам и да следиме. Се мислам дали да одам во ремедика/систина пред дс почнам фа го пијам или да почнам и да одам таму... Немам памет.
Samo vece mesec napravi i odgovor nemam za vaucer. Se javuvam nikoj ne kreva tamu. Si igrat so nasi maki i nervi.
Девојки денеска ми е 10 ден од трансфер на 2 ембриона, 10 клеточен и 8 клеточен, на трет ден вратени. Денеска направив домашен тест и ми покажа 2 линии едната многу бледа едвај се гледа. Можеби многу рано сум го направила тестот па затоа е бледа, или ... Незнам што да мислам...
Рано е направен тестот али сепак тоа е знак на рана бременост за 5 дена повтори и ке биде темна линијата честиткии ке имаа ..
Машала решив да се јавам да прашам за документиве за ваучер од комисијава љубезна др ми се јави ми даде бр да се јавам кај секретарка која знае за секоја постапка до каде е... таму ме "израдуваа" не биле ни разгледани сеуште би се разгледале почеток на ноември... а демек побрзо одговор давале ццц...
Добар ден од мене Нова сум на форумот. Се спремам за ивф и читав по форумот ама конкретно не најдов кои документи се потребни. Пап тест, микробиолошки, хсг, крвна слика и хепатит и хив за мене, а за маж ми 2 спермограми од различни лаборатории и исто така хепатит и хив. Треба ли уште нешто? Инсеминации немам зашто каналите се запушени и матичниот ми рече дека без нив може. Сакам се да спремам документи за да не ме враќаат по 100 пати. Ви благодарам
Здраво би ве замолила за помош кај се наоѓа Институтот за имунобиологија и хумана генетика-Амбуланта за имунологија поздрав
Спроти мин за здравство. Ќе одиш од задниот влез од кај кафаната хипократ, после кафаната десно од лева страна.
Повели линк од ФЗО за потребните документи. Во принцип матичниот гинеколог би требало да знае што се треба да се направи. http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf Во пинцип освен овие основните што си ги навела ќе мораш да приложиш доказ дека каналите ти се запушени (веројатно си правела хсг или лапароскопија па ќе го приложиш и тој документ). Со среќа.
- 4 ИНСЕМИНАЦИИ - ХСГ или - ХИСТЕРОСКОПИЈА, ЛАПАРОСКОПИЈА ИЛИ ДРУГИ ОПЕРАТИВНИ ЗАФАТИ - 2Д ЕХО - 4Д ЕХО - СПЕРМОГРАМИ ОД 2 РАЗЛИЧНИ УСТАНОВИ НЕ ПОСТАРИ ОД 1 ГОДИНА И СО ЕДЕН МЕСЕЦ РАЗМАК - ХОРМОНИ ФСХ, ЛХ, ПРЛ, Е2 И ТСХ НА 3 ДЕН ОД ЦИКЛУС НЕ ПОСТАРИ ОД 6 МЕСЕЦИ - ПАП ТЕСТ НЕ ПОСТАР ОД 1 ГОДИНА - МИКРОБИЛОЛОШКИ БРИСЕВИ ОД ВАГИНА И ЦЕРВИКС НЕ ПОСТАРИ ОД 6 МЕСЕЦИ - ХЕПАТИТ Б, Ц И ХИВ ЗА ДВАЈЦАТА ПАРТНЕРИ НЕ ПОСТАРИ ОД 6 МЕСЕЦИ - КРВНА СЛИКА СО СЕДИМЕНТАЦИЈА И ГЛИКЕМИЈА НЕ ПОСТАРИ ОД 6 МЕСЕЦИ - ЗДРАВСТВЕНА ЛЕГИТИМАЦИЈА НА УВИД - КОПИЈА ОД ЛИЧНА КАРТА - КОПИЈА ОД ВЕНЧАНИЦА - БАРАЊЕ ИСПЕЧАТЕНО И ПОПОЛНЕТО ОД СТРАНАТА НА ФЗОМ - ИЗЈАВА ОД МАТИЧНИОТ ЛЕКАР СО ПОТПИС И ПЕЧАТ ОД МАТИЧНИОТ ( И ТОА ГО ИМА НА СТРАНАТА ИСПЕЧАТИ ГО ) СИТЕ ДОКУМЕНТИ СЕ ПОДНЕСУВААТ ВО ОРИГИНАЛ, ОД ИСТИТЕ СЕ ПРАВАТ КОПИИ ЗА СЕБЕ КАДЕ ФОНДОТ ВИ СТАВА ПЕЧАТ.
Значи речиси се имам спремно.Утре правам хив и хепатит. За ехо незнаев, и тоа ке направам. Се распрашував за доктори за ивф и намногу ми ги пофалија Др. Ивановски од Систина и Др. Димитров Ремедика. Дали некој од вас има искуство кај нив и мислење ако може