Ова последново дека ставаат печат изгледа не важи веќе пред две недели таа во фонд кажа дека не ставаат печат само оригиналите ги бараат а што е нормално ќе си направат копии бидејки ќе ни требаат док за кај што ќе се прави ифв да ги види доктор
Maja konecno cist mikrobioloski rezultat posle 10 meseci borba.Betadine vaginaletite mi pomognaa a istotaka i antibiotikot sto ho koristev vaginalno.Sega mozam da podnesam vo fondot dokumenti.Ti sto napravi kako ti se reziltatite?
Јас бев кај Димитров и имам син од скоро 4 години. Не зборува нешто многу, ама има око соколово за темпирање и такви работи според мене. Значи не очекувај дека ептен многу ќе ти зборува, ќе ти ги каже основните работи и толку. Ама тоа не значи дека не направил се како што треба туку само не сака да оптоварува со работи што смета дека не ти се потребни (јас дури не добивав ни информација колку фоликули имам зашто не ни прашував решив јас да не му ја мислам туку тој). Често знае да кажува шеги и слично за да те опушти во процесот. Од она што го имам слушано Ивановски има скроз друг пристап. Оди кај двајцата и види кој повеќе ќе ти легне како пристап. Некогаш е битно да „има хемија“ меѓу пациентот и лекарот за да тече процесот. Сепак искуствата на форум се едни, а личниот впечаток скроз друга работа.
@Elen@ овде кај шо ти пишале е всушност факултетот каде што можеш да најдеш доктори/професори за да ти пишат што точно треба да испитате,после одиш во Институтот за да ви земат крв,а тој е пред Инфективно,една мала смотана бордо барака.
Јас имам упат од ГАК во кој пишува да се испита генетски за тромбофилија дали ќе ми го признаат незнам
Уф не сакам да те збунам,ако грешам нека ме поправи некој,ама упатот мислам дека треба да ти е од матичен гинеколог.
Devojki kade se naoga komisijata za dostavuvanje dopolnitelni dokumenti soglasno dobienoto izvestuvanje.
Супер, ептен се израдував, значи сепак има надеж за спас од овие чудовиштајас баш денес правев микробиолошки, во среда треба да имам резултати.Ќе пишам обавезно, Дај Боже и кај мене да бидат чисти.
Кај Мајка Тереза се доставуваат дополнителните документи што ги барала комисијата. Во Архивата се носат, на пријавница ќе ти кажат каде да одиш.
Девојки имала ли некоја одложен трансфер после пункција? Мене поради хиперстимулација ми го одложија за два месеца и циклусот во кој ми беше пункцијата ми дојде на 26 ден а овој сега ми доцни,на 28 ден имав кафен исцедок и толку и веќе 31 ден ми е абер нема да дојде :/ а на овој циклус треба да правам трансфер. Денес така ми дојде некако попладнето и земав од евтините тестови попладне направив излезе негативен :/ Имала ли некоја каснење после циклусот со стимулации, ме фаќа страв да не ми е некое хормонско пореметување од инекциите
Девојки денес конечно поднесени документи за ваучер. Сега кажете отприлика кога да се надевам за одговор И пишете бројче од фондот ќе им досадувам и јас малце ако закаснат Со среќа да ни е на сите и со успех
Кај мене ставија на сите копии печати. Воедно и да се пријавам ги пратив документите, ке очекувам ваучер дајбоже ништо да не им фали
Јас пред 2недели носев и копии нормално ради првиот пат така требаше но не ми ставија печат и местп на шалтер во концеларија ги прегледа захефта и ми даде бројче денес се јавив да прашам и таа што им е во архива секретарка или што и да е ми рече уште не се ни разгледани со само датум што и кажав Дури чудно ми падна...
Iako prasanjeto ne e kon mene upateno, eve da ti kazam deka jas imav kandida i so takov rezultat podnesov dokumenti i mi odobrija vaucer,ne pravat problem za nea. Inaku vo megju vreme zemav terapija od maticnata za da ja izlecam