Fala vi na site. Zamislete koga otidov da go kupam vtoriot test i i go pokazuvam prviot na aptekatkata i taa mi veli: -Ne si bremena... Vo aptekata ke se rasplacev.
Истото и на другарка и рекоја дека не е бремена и каснеше викам дај да го видам тестот гледам ваква бледа линија и рекла докторка по општа медицина дека е негативен и викам и мене вака ми беше рана бременост.
Ama sega site mi rekovte deka e pozitiven i veke ne mislam na toa sto mi go rece taa. A gi imam site simptomi kako pred dobivanje,zatoa i poveruvav koga mi kaza deka ne sum bremena.
Честиткиии мила гали меше бремена си дајбоже за девет месеци бебче во раце, а на таа во аптека да и се вратиш и да и кажеш да ги прочита упатствата на тестовите за бременост да знае што е позитивен тест а што не...
Позитивен е, какво негативен. Јас првиот тест што го направив беше од овие евтиниве и уште побледа беше мојата. Честитки, со лесно, ќе се дружиме Бета провери пак?
Utre ke odam,posledniot pat sama si napraviv tolku nepotrebni nervozi poradi netrpenie i si rekov ke pocekam da pomine uste nekoj den.Smetajki kako sto mi kaza,utre treba da mi e 12ti den od transfer.
Да, многу рано го направи, но не беше ни тогаш негативен, а сега си пораснала бетата и на домашен тест се покажува. Бремена си Уште да се види бетата да се дуплира и ќе си чекаш прв преглед.
Uste ne mi se veruva,ke cekam rezultat od beta pa togas ke se raduvam.A na site vas OGROMNO blagodaram za cestitkite i ubavite pozitivni zborovi.Sto poskoro kaj site do pozitivni testovi.
Карши минстерство за здравство прво да се видиш со лекар. Мн се фини и брзо иде. Лекарот ќе ти каже дали треба нешто плус да се испита. А крв зимаат во црвената барака карши инфективно. Ќе те упата они све што треба. Поз и со лесно на сите
Бетата само ке ја потврди втората цртичка и кај мене беше така бледа на 10 ден од ет, после си направив за мерак уште еден тест и беше интензивна и нормално и две бети , и ете сега душата си расте во мене , така да опуштисе и јави ни за бетата заедно да се радуваме