И зошто така? Неколку членки напишаа дека природно останале бремени иако од доктор им било кажано дека само со донирани ке успеат. И мене од фондот ми одобрија само со донирани, ама ке пробам пак со мои. Нека ми пропадне ваучерот.
Ради висок Фсх и низок Амх 0,01. Пробав на природен циклус во Систина ама Лх ми беше висок и ништо од тоа, исто и кај матичниот пробав со пратење на фоликулите ама ептен мали беа. Сега немам циклус од март. Не се откажувај, пробај си. Јас ќе правам пак со донирани се надевам за нова година. Поз
Da ve ohrabram devojki. Mislam deka imam pisano ama eve pak. Bratucedka moja bese na ivf, prazni folikuli doktorot i rekol deka vleguva vo menopauza i nikogas so svoi jk nema da uspee, razocarana skros. Po mesec dena se javuva bremena bila. E sega ne znam kolku god imate makar da ne e merilo , taa imase 37 togas, tri meseci ne pusela cigari i misli deka e od toa, ama plus i mn hormoni i davale. Inace sega ima 42 i uste ima ciklus.
Ne znam mila, ne e od ovde od Francija e, samo ja razbrav deka i go davale gornoto dozvoleno nivo na hormoni.
Bi trebalo denovive da ti se javat...kako sto citam kaj drugive za okolu 3 nedeli imale odgovor. I jas podnesov pred nekoj den. Te ocekuvam da kazis koga ti se javija za da znam i jas otprilika. Ajde sto pobrzo da bide
Девојки денес на меил ми стаса дека ми е одобрен ваучер за ифв , многу се израдував .. инаку 4 години пробување и нема бебе по природен пат.. нормален спермограм, нормални хормони, проодни канали направено ХСГ , во меѓувреме полип се направи па ајде и Хистероскопија, направив и АМХ бидејќи сум имала послаба резерва на јајници резултатот 1.78 две инсеминации неусшешни и конечно сега ќе треба да се спремам за ИФВ... некој совет да кажете ,или како оди процедурата јас се изначитав ...ама изгледа кај секој различно бидејќи сите со различен проблем ...
Првично пуштив документација без инсеминации и после месец и една недела ми стаса одговорот каде ми бараат инсеминации, и бидејќи ми бараа направив , ги пуштив и по две недели ми одобрија ...
Ти благодарам , поради резервата на јајници и докторот рече да не се трошат јајниците доста се две .. сега ќе видиме понатаму