Мила,јас пиев така кломифен еден по друг циклус поради инсеминации,и кога отидов вториот пат на ГАК ги правев ,докторката ненормално ми се развика зошто сум ги пиела еден по друг месец,ги троши резервите и не е добро да се пие така,мене ми беше препишан од мојот матичен гинеколог,значи не сум ги земала на своја рака и ужасно се нервирав поради тоа.Подобро отиди на природно да ти ги следи фоликулите,бидејќи дејството од кломифен останува и за следниот циклус.Размисли си поубаво,не знам на која возраст си,ама секако да сум на твое место би почекала барем еден или два циклуси пред да земам нова доза на кломифен.Среќно и се надевам дека ќе се израдуваш во најскоро време
As an acidic fruit, pineapple also helps stimulate your stomach, which in turn can help cause contractions in your uterus. Секој организам е различен,нз што да ви кажам :/
Почнав и јас со здрава исхрана, сабајле јадев мусли а за ручек летна манџа со ржан леб. Цвекло имам и во тегла и свежо, го чекам маж ми па да јадеме салата заедно. Он со ракија, јас без. Да се нашалам малце. Поз и фала
Jas mislam i ti edno cavce, zaradi cirkulacija de inace navistina na edna moja prijatelka doktorot ja sovetuval pred odnosi edno cavce alkohol ama dodeka probuvale prirodno, vaka so ivf ne znam. I jas si pivnuvam po malce sega koga ne se bockam.
Исто и јас имав тенок ендометриум јадев многу цвекло сега неможам да помирисам од што мие прејаден ,исто така знам ако те стимулираат со кломифен тој го тенчи.
Decki utre mi e vtor den od ciklus i treba da odam vo Sistina da mi zemat krv za estradiol,znae nekoja od vas od kolku do kolku zemaat krv vo laboratorijata?
Јас имам 40г и лани АМХ 0.20,сега можда и помалку.Но,фсх ми беше еднаш пред 2 год. 25,после 16,па до 8.Земав суплементи.И јас ќе се откажев овие месеци и ќе одев на донирани за малку.Ендометриумот ми беше нормален,ама немав трансфер ,2 пати ми беа празни јајце клетките,а еднаш престана да се дели една единствена ,на 3от ден.Повеќе од 1 никогаш немав.Различно што направив овај пат беше што земав левоцетиризин за алергиите што ги имам.Можеби тоа ми помогна за имплантација,кога имаш висок хистамин,телото не дозволувало имплантација.Ваљда затоа и даваат декортин после ин витро.Поздрав,и да успееш !
И јас со салата си пијам дневно по 1 чашка ракија/или узо/или мастика домашна. Нема никаква штета. Не сум на стимулација моментално
Pozdrav do site, Tina@ eve sto procitav za endometriumot vo It starts with the egg. Suplimenti od punkcija do pozitiven test: 1. 400mg CoQ10 - ubiquinol 2. 600mg vitamin E 3. 6g L-arginine Za L-arginine pisuvase ne se preporacuva 2-3 meseci pred IVF za podobruvanje na kvalitetot na jajce kletkite tuku Samo za kratok period za podgotovka na endometriumot. Isto pisuva pozelna debelina e >9mm, se pomalku od <7mm moze da ima negativen impakt. Dokolku nema dovolna debelina se zamrznuva embrionot i barem 1-2 meseci pauza pa se pravi transfer. Na forumot sto go pratam vo USA obavezno ananas do transfer a posle Mnogu proteinska hrana, avokado, cveklo I brazilski orevi. Inaku denes konecno pisav email na klinika vo Zlin-Ceska kade moja prijatelka pravese IVF I cekam odgovor. Prativ se od dokumenti I ke vidam sto e odgovorot od niv, Dali da probam uste ednas so moi Ili odime so donirani svezi jajce kletki. Celiot paket site ispituvanja, lekovi, ICSI, MAKS, embrioskopija I garancija za 2 blastocisti e 5000€. Uspesnosta im e 65%. Ke pisam Koga dobijam odgovor a ke se konsultiram I so Prague Fertlity Center vo Praga
Јас лично изедов еден ананас после трансфер и останав бремена... ананас јадев зошто пратев на youtube американкиве сто препорачуваат и особено потенцираат ананас да се јаде дека имало некоја состојка на б нешто што било многу корисно за имплантација... а за понатамошна бременост имам читано дека не треба да се конзумира... кај мене очигледно немаше штета што го конзумирав... ако сте на мисла не е на одмет док да го прашате за мислење за ананасот ма да американкиве ептен го потенцираат за после трансфер како еден од побитните работи што ги внесуваат
I jas znam deka ananasot predizvikuva kontrakcii na matkata...Jadev i jadam uste mango...segade go povrzuvaat so matkata.