Dokolku se odi so donirani jajce kletki davaat garancija deka ke dobijat 2 embrioncinja garant vo blastocista forma I transfer na 5 den. A sega ubavo vidov na emailot imaat 72% uspeh vo IVF so donirani svezi jajce kletki I 51% so zamrznati I se razbira preporacuvaat so svezi j.k
Точно е за тоа дека и тие посакуваат да успееме. Јас неможам да ви опишам колку се изнанадив од сите цел тим со чело на Таше кога се породив утрето кога дојдоа во соба сите да ми честитаат од сестри до ембриолози сите ме изгушкаа честитаа подржаа бебе и се гледаше колку беа задоволни и горди на нивниот успех.
Погоре пишавте нешто за ананасот. На youtube гледав емисии, жени кои се борат со инфертилитет, кои поминале трнлив пат до бебче, со ивф, некои дури и природно останале бремени по толку години негативни тестови итн. Зборуваа за ананасот, треба да изедеш толку голема количина ананас за да штети нешто на матката (контракции итн) мислам дека рекоа 100 ананаси. Што не е можно да ги изедам цела бременост, не па до тест.
Najnormalno ne lezev non stop jadev po tri brazilski orevi dnevno se dvizev niz doma na rab ne odev oti mi e fizicka rab
Lezev samo prviot den,potoa poleka poleka skoro se si vrsev po doma,samo tesko ne krevav. Jas imam kerkicka od 8 godini i mozete da zamislite deka ne e ni malku lesno da se lezi i da se odmara koga okolu nea imam mnogu obvrski.GOSPOD pred se,barem jas taka mislam.Na 7mi den od transfer bev i na svadba. Jadev proteinska hrana,posle nekolku dena odev i na rabota.
Фала ептен, ова пијам јас https://nolimit.mk/shop/doc-multivitamin-woman/. Значи, уште ќе треба да додадам q10, vit e i larginin.
Gledam se vitamini I minerali, proveri kolku sodrzat vitE I soodvetno dodadi razlikata, Da ne e poveke od 600mg. Pozdrav
Од сабајле во 7.30 почнуваат, а минатата недела бев во 16.30 исто за проверка на естрадиол, чекаш резултат околу час и половина.
2 недели интензивно лежење под мене перница како во дупка да лежам со поткренати нозе и протеинска исхрана.Ова беше за 2 ин витро препорака од самиот доктор.
Точно. Сме дискутирале и порано за ананасот дека НЕ Е ШТЕТЕН ниту по трансвер, ниту за време на бременост. Куп статии се прикачени поназад низ страниците.. Нешто што повеќе пати се споменуваше е дека, дури не забремениш, значи и по трансвер ќе му дојде, добро е да се јаде она тврдото што е во среде за подобар ендометриум. Што нели е некое истражување, ама ете да се проба и тоа.. Сум пишала, ама пак ќе повторам, најверојатно стресот си го направи своето, сите реагираме различно на него, па кај мене се манифестираше со губење на апетит. Во цел процес на подготовка, по трансвер, едно од нештата што можев да ги јадам беше баш ананас. Ма свеж, од конзерви буквално секој ден јадев. Тоа, јогурт, бурек и шарски Па еве го бебе спие до мене А да и во бременост продолжив да го јадам, неделно по 2-3 јадев сигурно. 17та недела бевме на одмор, за ручек и вечера обавезно имаше и ананас како десерт, 10дена секогаш ми го имаше у тањир Не се оптеретувајте со свашта, си правите некои безпотребни стресови и мерења, се ви е дозволено само умерено. Се смеете да јадете, самиот притисок дека нешто е штетно или забрането не ретко има негативен ефект. Чекам наскоро нови мешиња, па да ја заокружиме и оваа година како доста плодна година
@emkaemka се согласувам, некогаш толку многу се оптеретуваме со тоа, па 30 видови витамини, па смокви, чаеви, па диети, ова јади, она не, симни овој хормон, качи друг. Не велам дека фрламе пари џабе и клукаме свашта. Куп работи правиме од преголема желба, и преголема болка, а понекогаш забораваме да го пуштиме мозокот на пасење и да уживаме во моментот. Стресот кој ни го носи секој нов ден не влече надолу, ама ние сме јаки, издржуваме се, знаејќи дека секој ден сме поблиску до happy end Ве гушкам сите
Честитки Емче. Јас прашав зашто стварно си имам проблем со ендометриум, поготово што докторот за инвитро не го измери пред трансфер, а мојот матичен ми рече дека тоа може да било проблемот. Сега посебно ќе биде весело зашто е ептен тенок. Почнав со цвеклото, ќе јадам секој ден па да видам дали ќе има некој ефект за да не ме вратат уште од старт. Со естроген знам дека се качува, ама и нешто плус да направам. Тоа е, поддршка до сите, со желба за позитивен тест. Поз
Sestri ne znam dali treba da se raduvam ili da se sekiram.Na 19 imav transfer so 2 embrioni na 5 den.Na 28 praev test pozitiven posle toa imav krvarenje normallno kako menstracija deneska praev 2 testa pozitiven.Im pushuvav na bollnica da im kazhuvam sega mi vraqat odgovor da pravam test na 6 noemvri toj test kako qe bide po shto mozhe da bide ektopicna bremenost.Posle ova pamet nemam na shto da mislim.