Се препорачува да поминат барем 12 дена од примањето, ама најдобро да го почека препорачаниот ден за тестирање.
Јас имам неколку останати (4-5). Ќе ги проверам со рок, ама мислам дека се добри. Можам да ти ги дадам ако сакаш. А за цени не знам како се движат...
Јас исто така имав еден постар спермограм од 1 година и некој ден а вториот ми беше нов од две различни лаборатории,одев на среќа и ми одобрија во јуни оваа година.Среќно и побрзо да ви одобрат
Бараат 2 спермограма не постари од 1 година, а разликата помеѓу нив да е повеќе од 1 месец и да е од 2 различни клиники. Значи тој спермограм што е постар од 1 година нема да ти го признаат , нов нека си направи сопругот.
Здраво девојчиња Скроз сум.разочарана и изнервирана. Незнам колку се сеќавате пред месец постирав резз од хормони на 3 ден. ФСХ ми беше 9 ( се извадив од памет зашто во лутеална фаза е на горна граница ) а веќе сум во процедура ивф. Прееска ги испоизвадив сите резултати од почетокот на моево патешествие 2016 и сватив дека од секогаш ФСХ ми бил височок ЗНАЧИ ЗАМИСЛЕТЕ 3 доктори каде што одев до сега овие години - ивф специјалисти до сега не приметија и ништо не ми кажаа во однос на покачениот хормон и со никаква препорака да испитам АМХ и слично дури напротив муабетите им беа НА СИТЕ незнам зашто не забременуваш одлични фоликули имаш и оваријални резерви. На моето прво испитување во 2016 ФСХ ми бил 8,2 по 4 месеци ми бил 7,9 во 2017 исто околу 8,3 2018 исто околу 8. И сега на последнава контрола 9! Во постапка сум се боцкам и џабе се нервирам ама неможам да си опростам како до сега барем јас не сум приметила ( најверојатно не сум обрнувала внимение на лутеална фаза туку само на филикуларна ) Вознемирена сум и само на тоа мислам дека џабе правам ивф со 9кава од хормон Извинете на долгиот пост ама ми се плаче искрено
Зависи од дозата која ја има примено : 5000 единици - за 8 дена се чисти од организмот 10000 единици -за околу 14 дена се чисти ХЦГ од инјекцијата од организмот .
Aj sega i jas se iznervirav po tvojov post gledam kaj mene FSH 8,35 i sega? Nikoj nisto ne mi kaza ko bozem se e naj ok a jas nikako da ostanam bremena,sliceno na tvojot muabet ☹ i jas sum veke vo postapka za ivf i ne mi e jasno pa neli se dr.specijalisti pa kako da ne voocot problem da kazat,aman veke
Офф заборавив .. Ајде како и да е не се разочарувај пред време . Пред рака си збориш ! Сталожено и со оптимизам . Ти посакувам 2 цртки , ако недеј Боже не дојде до бременост испитај си АМХ . Не ми се верува како никој до сега не те упатил од докторите .. Јас на своја рака сакав да правам , без никакви индикации чисто да видам до каде сум со резервите . Па ме разубедуваа дека немало потреба .. Ако не останев бремена ќе испитав со сигурност . Ти посакувам среќа па и ти како мене да не треба да испитуваш
Колку ти се ФСХ и АМХ? Само врз основа на овие параметри ти предложија ивф со донирани ј.к. или има и други индикации? Дали им прати снимки од ехо? Како стоиш со антрални на 3ет ден? Доколку има макар и мала шанса, би те советувала да пробаш со твои ј.к. Дали имаш правено пункција на природен циклус?
Фала ти. Не направив до сега амх затоа што секое ехо беше лелеее колку добри фоликули, браво..резервиве топ! Затоа не направив инаку до сега сигурно 10 пати ќе имав направено незнам што да кажам стварно..
@monka_bonbonka и @lia22 фсх околу 8 не е лош резултат. Девојчиња, штом сте веќе во постапка, не си создавајте дополнителен стрес. Сега не мислете на тоа. Ако имало проблем, и на ехо ќе се видело. Пр. јајнците да се намалени или да нема доволно антрални фоликули. Со лесно постапката и да извадите што повеќе здрави ј. клетки.