Кај мене секогаш си имаше фоликули и овулација исто така , ама не е се секогаш како што изгледа . Што има во фоликулите , каков е квалитетот на јк .. И мене тој муабет ми го правеа ,плус па и муабетот - млада си ..Ејјјјј Абе додека не видам црно на бело никому не верувам . Јас на твое место сто пати до сега на своја рака ќе сум испитала , ама јас сум жив напор од човек . Сепак ти кажав не се рачарувај, не се нервирај и не си прави стресови додека си во постапка . Ништо не можеш да знаеш така да не се нервирај пред време ! Ти посакувам успешно ивф ,прво и последно - две цртки на тестот и две бебенца во меше
FSH 13,5 posledno vo avgust a AMH 0.1 lani juni-juli mesec. Im prativ se od ispituvanja I od poveke pricini predlagaat so donirani j.k. Sepak vo januari ke odime na konsultacii I plus nekoi ispituvanja sto gi nemame praveno a nitu vo Plodnost mi ispitaa pred dvete IVF pa ke vidime sto e krajna odluka. Nemam praveno punkcija na priroden ciklus. Pozdrav
Мене FSH ми е околу 6 нон стоп,AMH пред 2 години 4 ми беше па пак не сака најверојатно јас со ендометриозата си имам проблем. Не се разочарувајте сега баш кога сте во постапка,докторите сигурно виделе и знаат што прават.
Ова теориски да, ама праксата кажува дека многу фактори може да влијаат и да ја променат кинетиката на лековите. Затоа @Marija 84 најдобро е, кога и е кажано, тогаш да се тестира, веројатно после 14 дена.
Девојки јас пак со моите документи. Собрав се, денес проверував уште седимиентација и гликемија (зашто веќе имам крва слика). Е сега ми излезе дека шеќерот ми е покачен, нормална граница 5,6, а кај мене 6,1. Дали мислите дека е проблем за ФЗО? Мислам дека ќе полудам од овие документи, само по нешто ми излегува
Јас искрено мислам дека воопшто немаш никаков проблем. Кај мене фсх беше 9,8 на трет ден од циклус. Испитав амх и ми е 2,08 (што е сосема нормално за моја возраст-35 години). Мислам дека немаш потреба од грижа, тоа е нормална вредност. И најчудно од се кај мене беше тоа што после една година кога испитав пак фсх ми беше 4,97. Кога го прашав докторот како може подобра вредноста да имам после една година рече дека поверодостоен ми е првиот резултат. Инаку и естрадиолот ми е нормален (50) што не е причина за маскирање на фсх.
Леле ме спаси од грижи. Фала ти најмногу. А што мислиш дали смета за постапка во инвитро? Никогаш не ми бил толку, ама ете сега и тоа да се појави
Јас немам толку време, би сакала што побрзо да почнам со постапка штом ми одобрат ваучер.Секако ќе се консултирам со др. Трајковски. Фала ти многу на одговорот.
Блоеме не се разочарувај ,истото го поминав летоска јас , после видени две најубави црвени линии, следниот тест беше многу бледа линија,на крај испадна дека е биохемиска. Исплачи се олесни на душа и одма глава горе ,мора да си јака и да се бориш ,овој пат ич не ни е лесен, јас се надевам секоја од нас еден ден ке ја победи биткава инферилитет и ке си ги наполни рацете со дечиња
Девојки дали ги видовте референтните вредности ? Секаде се различни затоа проверетего и тоа ,без паника , за се има решение
Значи не би било неопходно да пијам метформин само за шеќерот ако немам полицистични јајници. Извинете за моиве прашања ама стварно ми се помеша се со овие резултати.
За шеќерот зависи и предходниот ден пред да ви земат крв треба да се јаде до ручек,вечера без шеќер или не,течности повеќе, и ако има потреба да ви дадат терапија ќе ви дадат да направите уште анализи.По светска здраствена организација горна граница на шеќер е 5.9.Кај вас е мнону малку покачено и не е лошо пак да си проверите за 2 или 3 дена.
Да, да, обавезно. Инаку се одлучив за др.Трајковски и ептен сум задоволна од досегашниот однос. Прекрасен доктор и човек.Огромна разлика од сите претходни што сум била.Навистина сум ви многу благодарна на сите од форумот за споделените мислења за него.