Да, да, знам дека не треба да се конзумира благо ден пред испитувањето. ама дури сега се сетив дека вчера изедов еден кроасан, незнам како можам да бидам толку глупава, Верувам дека тоа допринело плус за ваков резултат, иако секогаш ми бил до горна граница. Секако ќе проверам за некој ден пак. Ти благодарам.
Другарки,има тука некоја што има проблем со ендометриоза,немам сретнато досега во темава. Никогаш не сум сметала дека би било проблем,пред да планирам бебе сите ми викаа остани бремена за цистата,а сега можно е таа да ми правела проблем,па се плашам некако по лапарото да не ми се врати одма,за 1 месец сум на контрола па ќе видиме и патохистолошките анализи што покажале. Циклус прередовен имам од секогаш,само болна и обилна менструација,овулирам нормално,хормоните ок...
Мила не се плаши воопшто. Јас имав исто ендометриоза, се оперирав во 2016 (тогаш уште не планирав бременост). Еве до денес не ми се повторила и Дај Боже да не се повтори.А бев и на комифлен што е плус ризик фактор за повторување на ендометриоза.Знам многу што се оперирале и после тоа останале природно. А секако дека може да ти правела проблем за забременување, што е малку и контрадикторно зашто сите советуваат остани трудна за да ја решиш. Според мене најдобро е прво да се отстрани.
Епа после 3 години обиди,2 години талкање по болници реков да ја отстранам и то тргнав на своја глава,од сите доктори кај што сум била ,а сум била кај многу,само еден ми рече да ја извадам и сметаше дека е проблем. Илиевски што ме оперираше беше пресигурен дека сметала,најмногу заради инфламацијата што ја стварала ендометриозата. Фала на утешните зборови
Знаеш дека имаме ист случај јас и ти.Исто и јас 2,5 години обиди, по лекари 1,5. Добро што си ја отстранила, сега барем знаеш дека не ти стои на патот.Не се секирај не се повторува толку лесно и толку брзо. ЈВнивај на хормонален баланс и се ќе биде како што треба. Јас сум ти доказ дека повеќе од три години не се повторила. Ти го разбирам стравот зашто јас го имам при скоро секој преглед, секогаш прашувам - А да не има некоја циста
Девојки ве молам кажете ми само каде точно се поднесуваат документите? И дали е доволно само сопругот да ги поднесе?
Jas kolku sto znam cim fsh e visoko indikacija e za nizok amh, bar taka bese kaj mene odma me pustija da proveram i ispadna deka Tase bil vo pravo. Ama sega mene me zbunivte, neli do 12 e dobar fsh, mene mi e 11,5 a pred edna god 12,5 sto i bese indikacija za proverka na amh.kolku treba da e?
@monka_bonbonka Монка не се разочарувај, фсх може да се спушти со исхрана исто и амх. Секој хормон буквално може да се смени, ништо не е фиксно. Мноооогу читав за тие хормони и има многу сведоштва од луѓе кои под хомеопатска терапија , суплементи и храна довеле се во ред. Амх не е толку веродостоен показател за резервите,верувајте. Еве @Bubce38 е жив пример дека знае ненормално да варира. Не се обесхрабрувајте околу тие хормони. Монка почни со смоквите во маслиново масло, многу членки имаат пишано дека успешно им се спуштил фсх од нив. Среќно и ќе биде
Жени, собирам документи, ми остана уште матичната да ми пише мислење и да направиме уште еден спермограм. Маж ми вика вчера, чекај ако добиеш утре ќе направиме и да ги пуштам. И сеа кога чекам да ми дојде не ми доаѓа Сабаеле ме буди вика ајде станувајте ви направив кафе Ме зеза, ќе го убијам
Јас правев испитување на хормони во 8ми септември мене ФСХ ми е 9 на 3 ден од циклус. Референтните вредности на ФСХ во 8ми септември се следните фоликуларна фаза 2,80 - 11,3 средина на циклус (mid cycle) 5,8 - 21,00 лутеална фаза 1,20 - 9
Истото го мислам и јас за смоквите. Ги конзумирав скоро година дена и плус земав коензим q10 ubikonol и кога проверив после година дена фсх беше драстично паднат од 9,8 на 4,9, што не ми се веруваше.
Супер си, воопшто немој да се секираш, нормална вредност. Незнам колку години имаш ама баш е нормална. Верувам дека и да направиш амх ќе ти биде добар. Не се секирај.
во Рамус се фоли. фаза 3.9-12.0 луте. фаза 1.5-7.0 средина на цик. 6.3-24.0 мене на трети ден ми беше 7.50 не ти е на горна граница срце @monka_bonbonka , во фоликуларна ти е 9 а горна граница е 11.3 ехее
Epa so se sekiras? Zosto si stvaras nepotrebni nervozi bas sega? Jas pocnav so smokvi pa ke vidime naredniot mesec kolku ke e a ti smiri se i srekno
Jas pravev na GAK na 3den referentna vrednost vo folikularna faza e 11,6 a lutealna 9,58 Mojot rezultat e 8,35