Zdravo na site..nova sum na forumov..najprvo izvinete sto pisuvam latinica..nemam mak podrshka na tel.. sobiram dokumenti za in vitro vaucher..edna neuspesna inseminacija..na kraj ispitav proodnost na kanali i rezz bese razocaruvacki denes na 4d ehoto maticnata vide polip i me sovetuva histeroskopija. Dali nekoja pravela ivf bez prethodno da go otstrani polipot ?
Здраво на сите, дали сеуште Систина преферираат да враќаат ембриони на 2 ден евентуално на 3 ден како што беше пред 2 години, има ли некоја на која и правеле сега брзо трансфер на 5 ден дури и да имала мал број на ембриони?
Малку off topic ама морав да споделам,го гледав вечерва Врба од Милчо Манчевски,филмот е многу тежок,тематика е баш нашиов проблем,не ви препорачувам да го гледате,посебно не вие што сте сред постапка.
МНОГУ ТЕЖОК! На никој што го поминал овој пат,успешно или неуспешно,небитно,не би му препорачала да го гледа,на Милчо и онака му е специфичен стилот,плус тематикава...траор.
Резултатот е добар,а секако побитна е бројката на антрални фоликули.Не се фиксирај за ситници туку следи си ја постапката и верувај му на докторот. Јас имав високо фсх кое од 11 го намалив на 9 пред постапката со смоквите и имав успешно ивф.Секогаш велев, не ми требаат многу јајце клетки, само една е доволна. Биди си позитивна и не буричкај по резултати сега.Ти посакувам среќа
Го гледав и јас на премиерата.Неможам да опишам колку ми беше тешко кога се вратив дома но од друга страна сфатив каков херој е обичната жена, како силно се бори за тоа што го сака и на крај секогаш успева.Многу добра и моќна порака за жената како нас.За сите нас никогаш да не се откажеме од тоа што природно ни припаѓа-Мајчинството. Се извинувам за долгиот пост ама многу ме погоди филмот
Затоа велам не се паничете , поготово кога сте во постспка , треба да сте смирени и ако ве оптоварува форумот одморете од него некое време, ви ја пуштам сета среќа да успеете
Девојки не ми е јасно пијам Циклопрогинова ми ги препорача др Зоран што ми правеше лапаро и хистеро ми кажа два месеци да ги пијам него сакам да прашам ми дојде на 24 ден а ги пиев до 21 ден мн кратка пауза без нив или нема врска?
Јас имам 8и нешто на 3ти ден и Трајковски одма ми кажа за тоа дека е високо за моите години па испитавме амх и излезе на граница на реф.вредност ама со соодветна терапија си имаше фоликули...не му ја мисли одмарај главче 1 фоликулче јуначе треба
Првото ин витро 3 ембриони на 3 ден,второто ин витро повеќе ембриони чекаа до 5 ден трансфер.2018 год.