Боцкам во меше , мн помалу боли отколку во рака ( барем мене ) а за боцкањето гледам само два прста понастрана од папок и не ми е секогаш во линија со папок , но генерално е како супрефактот , со лесно.
Фала ти, и јас почнав со Декапептил и многу ми се прави црвенило и тврдо како потечено и ме чеша.. Претпоставувам нормално е па не сум се јавила да се консултирам. Кај тебе има таква реакција?
Лавици имам 1 "проблем" правев ифв во њу борн кај тања неуспешно и трансферот исто... за 3та среќа би сакала да сменам нешто... немам ништо против докторката но размислувам да сменам за кај докторот но некако незгодно ми е чуството Била ли некоја во ваква ситуација? Иста болница а да промени доктор или да размислувам и на др промена??
Никаква реакција немам кожно, но првите 2-3 дена ми се гадеше незмам дали беше од него но претпоставувам немаше од што друго. Ни јас не се јавив кај сестрата да не правам драми, само си реков ќе помине еден реглан испив и по 2 дена помина. Сега боцкам плус фостимон и ок ми е освен на моменти нејасна нервоза и топлотни бранови јаки сме ќе издржиме Со лесно да ти е!
Нема што да ти биде незгодно. На крај на ден гајле им е како и да е ќе си го наплатат своето дали си била кај докторката или кај докторот, реално Јас мислам дека со тоа не треба да се замараш да си направиш како што си мислиш и сакаш.
Ако сакаш да смениш, смени. Воопшто не е глупаво ако така сакаш. Закажи си консултација, ич да не ти е незгодно.
И да е еден фоликул може да правиш пункција со анестезија, на тебе е оставено да одлучиш, анестезијата секако ти следува, барем така мислам
Jas imav Samo edna j.k i dr Tase me prasa dali so anestezija Ili bez, Jas sakav so I taka bese. Taa anestezija e so kratko dejstvo do pola saat max, isto Kako pri kolonoskopija, imam praveno 3
Еве јас бев тој случај.Инсеминации правев кај Тања а ивф кај Влатко.И мене ми беше незгодно, ама си реков за такви битни одлуки нема незгодно.Докторката до денес е фер и коректна.Они сепак заедно дискутираат за сите случаи. Да си одиш кај Влатко и да си бидеш опуштена.Ти посакувам успех
Фала ти, и тебе со лесно и успешно! Другиве што боцкавте супрефакт сте имале црвенило, чешање и како згрудено топче на местото? Или да се јавам кај сестрата за мирна глава..
Среќно да посакам и да се замешам малку одлуката е нормално твоја дали со анастезија или без,но еве јас да ти кажам бев на природен циклус да ми вадат ј.к и издржав без анастезија болно е но се издржува но јас би ти препорачала со анастезија поради мое искуство да не разлагам многу што мимсе случи сепак кога не гледаш е подруго и болно е да пред се само знаеш ние жените се ке издржиме за бебче затоа велеме ке стиснеме заби..
Ако е 1 тогаш без анестезија ама не се плаши јас имав 3 пункции без анестезија и тоа ми е било најлесното ..многу потешко ми беше чекањето дали има или нема ј.клетка..со среќа и не се плаши
^да се надоврзам, несакам да гледам и да толкувам лицеви експресии, да слушам коментари нивни, се возбудувам, срце ми лупа, си мислам позитивно но и треперам и од возбуда и од страв. Да може и за трансфер да е анестезијата, за мене супер би било