Воопшто не е болен, имав еден трансфер, за вториот одложивме. По природа се возбудувам на ваквите чинови, посилно е од мене. Фала ти, со лесно и тебе
I edna da e sogurno boli, zosto da si sozdavas stres ako mozes se vo son da pomines, jas da mozam vo koma bi padnala cel mesec do test tolku ne sakam roskanja pa makar bile i so cackalica
Девојки да ве прашам тие кои сте имале хиперстимулација по колку јајце клетки ви се извадени? Дали 7 се малце имајки предвид дека хиперстимулацијата е состојба каде што јајниците создаваат повеќе јајце клетки или може не е правило?
https://acibademsistinababy.mk/majkite-raskazaa/34-majkite-raskazaa/845-stefan-stefanija-gjorgjievi mislam deka nie na forufom sme mnogu pomladi i nema pricina za nervozi. Denes go gledav Vrba, ne mi bese tezok za gledanje, na momenti i smesen e. A glavnata poenta samo VERA LJUBOV I NADEZ jas taka go svativ. I deka mazite vo vakvi situacii se mnoguuuu poslabi od nas A ne svativ so e poentata so kamenot ako go gledala nekoja neka kaze.
Мене покрај се друго, многу ме плаши и самата анастезија, знам дека е ирационалн страв ама посилно е од мене Постои ли некоја друга можност да си свесен за цело врема на постапката? или дали има некоја што издржала без анастезија?
Јас. Све без анестезија. Т.е еднаш имав со анестезија ( во њуборн). Хорор . Два саата рикав плачев се трескав од ѕид. За малку ќе ми ја откажеа пункцијата. Од тогаш веќе крај со анестезии. Не дека се страшни анестезиите, ама јас сум ти уби боже. 5-6 пати сум имала пункција на една јк без анестезија. Еднаш имав пункција на 7 фоликули, еднаш на 4. Пак без анестезија. Искрено! Над 2-3 фоликула пункцијата без анестезија е ненормално болна. Да не се лажеме. Едно или две боцкања( пунктирања) се трпи
Значи не сум единствена, ми олесна. Баш кога бев во њуборн му кажав на докторот дека премногу ме плаши анестезијата и сигурно би барала без или некако со некоја друга алтернатива (ако постои ) Сеуште не сум почнала со постапката, а неможам да престанам да мислам на анастезијата
Генерално ништо страшно не е анестезијата. Ама ти кажав , јас сум ти Бог да чува. Дополнителен страв ми е што јас имам ХОББ. Владо обично не се нафаќа без анестезија ако се повеќе од 1 јк. Вели - ќе мрдаш , ќе офкаш ... Ама ти ги врзуваат нозете за столот и стискаш заби. Инаку друга алтернатива Не постои. Или те успиваат или трпиш.
Знам дека не се страшни. Сум имала лапараскопија со целосна анестезија ама сеуште неможам да го пребродам моментот со успивање. Дури мислам се ќе истрпам само да не ме успиваат. Фала ти најмногу на споделеното искуство
Проштално писмо пишував. И на чистачката сто пати и реков да му каже на мм дека многу го сакам. Не мисли сега на тоа. Олабави се и размислувај само на убави работи. Најбитно е да извадите убав број на јк. Последниот ден ќе ја мислиш анестезијата. Кај кој др си?
Еве јас имам страв од анестезија,и издржав 3 пункции,и плус 2 пункции на цисти.Се издржува,болката е 2 секунди.
Е, не можам со тебе @Маја Т Ќе си мислиш на прекрасните јајце клетки што ќе ги извадат и што ќе ги спојат со јунаците од мажот и од тоа ќе излезат слатки бебенца. Каква анестезија ќе мислиш? Не се замарај со тоа. И мене ми беше страв првиот пат, а секогаш им велев на сите само гледајте да се разбудам, само ако не се разбудам! Ќе си заспиеш убаво и кога ќе се разбудиш ќе биде сè готово. Ем раат докторот ќе работи, ем ти без болка. Што е ова плашење? Ајде, храбра ќе си Нема потреба да трпиш болки.
Јас пак одвај чекам да ми ја стават,она во секунда те снемува..сум примила 6-7 анестезии и една спинална кога се пораѓав 100 пати се покаав и одма побарав целосна т.е некаква опивка ми ставија...јас се ежам од целиот персонал околу мене,езиво ми е кога работат на тебе ,а ти си свесен..вака се будиш и се поминало ..така да ич не му ја мисли ништо страшно не е.
Леле иста сум на сите само им викам што ако не се разбудам. Фала ти на прекрасните зборови, незнам што би правела без сите вас тука. Кај др.Трајковски во њуборн сум. Прво инвитро ќе ми биде. До сега бев кај Петаноски за инсеминации и се друго, ама благодарение на форумот се префрлив кај Трајковски.
Без анестезија ги издржа пункциите? колку јајце клетки извадивте? Јас имам висок праг на толеранција на болка, ама немам искуство и незнам колку стварно боли.
Има преку крв како тест за алергии за анестезии и резултатот е кој делуваат,а кој не,целта е со мала доза да се заврши некоја интервенција.
Фала ти многу Оли, навистина си ми многу голема подршка во се.Знам дека е така, колку што се плашам толку и се радувам. Сепак на крај за убаво се боримеhug:
Пунктирање на јк мене ме боли скроз исто колку земање пап. Секоја наредна повеќе боли. Ама стварно престани да размислуваш на таа тема. Имаш ти навистина уште многу пат до таму. Владо баш знае како со таквите плашливки како нас. За таа работа сум презадоволна од него. Ќе му нагласиш дека се плашиш, има финта он за смирување, не бери гајле