Nema potreba za strav, infuzija i plus jaglerod Jas totalna sprotivnost, im velev ako imam 2 jk uspijte me ko za 10. Ama imajte predvid deka i vo infuzijata ima nesto za bolka iza smiruvanje, taka da koj ima hrabrost ...
Намерно испуштив да го спомнам овој дел со анестезијата кога давав отчет за моето лапаро и хистеро,ама сега ќе ви кажам,можеби некоја друга имала такво искуство или совет за понатака,јас другарки сред операција почнав се да слушам и осеќам,пробав да мрднам или да отворам очи да им дадам знак ама не можев,како во некој хорор филм се осеќав заробена,ги осеќав дупчињата,вадењето на цистите,шиењето и цел муабет го слушав,језивко беше,само се молев да заврши,кога му кажав на докторот после малку се засекира,анестезиологот негирал дека е можно тоа,јас го кажав цел муабет,ден денес го памтам, докторот се чудеше,ама заврши и не ми беше гајле,битно ми е да стигнам до целта,ете јас сум една од ретките што им се десило тоа. Дека недоволно анестезија било не верувам,анестезиологот имаше скоро 70 години,искусен,дека бев уплашена,напната или стресена тоа па ич,за на заболекар сум била поуплашена отколку тогаш,ми рекоа дека е можно од брз метаболизам нз... само знам дека при наредна анестезија некаде ќе морам да го напоменам ова. Не мислете на тоа со анестезијата,крајниот исход е битен и да се стигне до целта!
Дечки, на ден пред трансфер дали се става клексан од препишаната терапија и гел кринон вагиналниот гел?
Ова твоето било баш од хорор филм,замисли да е било некоја далеку по комплицирана операција. Јас имав повеќе јк и ни не размислував без,кога ме земаа сестите за да ме спреемаат само си го погледнав мм и во севе си помислив...Леле ако веќе не се разбудам...Страв има кај секоја тоа да не се лажеме ама пред анестезија те боцкаат за смирување и тука веќе се е по друго...
Стравот е неопходен,кај некои повеќе кај некои помалку,кај мене беше минимален,исто така и на ХСГ поминав лошо и болно,бре си викам каков малер сум,ама се се заборава
Вакво искуство сум слушнала и од другарка ми, само што она имаше операција за друго нешто. Повеќето вакви искуства сум ги слушала за од државно, ама тоа се веќе подолготрајни анестезии.Во право си, дека сепак крајната цел ни е најважна.
Не не,се таман беше цел ден пред интервенција бев во болницата,се по протокол. Нз стварно,анестезиологот со толку големо искуство таква утка да направи не ми е логично,цимерката што беше со мене пак обратен проблем имаше,едвај се освести како што треба и имаше повраќање.
Ух, долго време и по позитивен тест боцкав Пролутекс, па шема Пролутекс-Депо, па дури сега само Депо ме боцкаат на 4 дена. Пролутекс малку црвенило ми правеа, инаку самото боцкање не ме болеше. Не ни мисли на болката, за убаво е сè, дајбоже да е успешно. За болката гајле ти е.
Се може да се случи, од организам до организам има разлика и од случај до случај.Јас лапароскопијата во Ремедика ептен добро ја поминав, мислев дека откако еднаш ќе го поминам стравот од анестезија толку ќе биде, ама ете пак ми се врати
Девојкии како ... треба да одам на втор ден кај докторот , денес ми е денот за добивање има знаци но не ми е пробено сигурно покасно ќе пробие и дали утре ќе ми се рачуна прв ден
12 ми извадија овој пат и имав хиперстимулација. Со 7 извадени минатиот пат немав хипер, и не се малку 7, на крај 1 е доволна да е успешно.
Lele Jas pak gajle nemam od anestezija samo Da ne gledam nisto I da ne me boli, haha. Pominav 2 operacii so celosna anestezija I iskreno pred prvata panika, sto ako ne se razbudam, gluposti I epten strav me bese. Posle veke za vtorata sakav sto pobrzo Da ja stavat I Da se zavrsi. Posle pominav I 3 kolonoskopii i naj ubaviot del mi bese vremeto za anestezija. Jas Da si priznam ne mozam da odam za krv Koga se zema, ete toa mi e strav uste od dete I sega na 42god!!! Epten Koga nema Kako odam sama inaku Ili so mama Ili so soprugot. Koga pomislam niz kolku testovi I krv analizi se pominuva vo tekot na bremenost uste od sega mi se Losi. Samo da bide pozitiven testot eden den I posle nemam gajle za krv, I da mi se losi I strav ima zosto, rezultatot e bebce vo race. Ne se misli za anesteziite voopsto. Uspeh I Da ima Mnogu zreli j.k
Јас со прв пат имав 12 имав извадено.Од тие 12 ,5 беа добри .Од тие 5 две ми вратија 3 замрзнавме.Али за жал тестот беше негативен.Сега повторно трансфер имав со едно.Се надеваме овој пат на позитивен Подршка до сите кои сме на оваа процедура