И јас поминав со една операција со целосна опојка , и немав мака од анастезијата ни пред ни после фала богу. А Немам ни страв искрено исто и од вадење крв немам мака И пинкцијата ми беше со анастезијата , али после тоа бев свеж веке после 20 мин.Имав мали болки првиот саат како циклус да добиваш , али сето тоа е нормално.Али се помина. Ние жените сме јаки, се ке издржиме за да дојдеме до посакуваната цел бебче
Фала ти на одговорот Alishan30, јас со првото инвитро имал хипер и одма ме ставија на хормони и немав проблеми па не се ни заинтересирав за тоа дали се доволно 7 јајце клетки со таа состојба ама сега за второ инвитро кога зборев со друг док вика 7 не се многу, а не му ни спомнав за тоа дека имав хипер и почнав да читам па гледам со хипер почесто имаат поголем број на јајни клетки. Ме фати малце страв да не нешто немам резерви иако фсх ми беше околу 5, а амх немам испитано, а второ инвитро ке правам за некои 5 месеци па ме јаде малце црвот дали ќе имам јајце клетки
И јас правам пункции без анестезија на мое барање. Сум правела 6 пункции, ама најмногу било до 3 фоликули, имам висок праг на толеранција на болка, а и мразам анестезии. Ги примам само доколку морам, сум правела 3 операции со целосна анестезија и тука веќе немаш избор. Ако се работи за малку фоликули мене ми е подобро веднаш да сум на нозе, после пункција одам на работа како ништо да не било. Се што пишала @Bubce38 е точно. Боли, ама е краткотрајно и се издржува. Ако имаш повеќе фоликули подобро е да си со анестезија. Мене ми се случи и да не може фоликулот веднаш да се пунктира, еластичен беше, па беа потребни повеќе боцкања, крварење, итн... ама тоа ретко се случува, и веднаш се заборава ако ти кажат дека има ј.к. За мене најстрашниот момент е кога ембриологот ја зема течноста од фоликулот и ја носи да види дали има ј.к, 10тина секунди кои се чинат како цела вечност.
Zenicki bev denes na 8mi den od ciklus da ispitam estradiol 64.04 dr.Ivanovski ne e zadovolen od rezultatot nisko bilo nivoto.Do denes primav po 3 ampuli Fostomon,vecer 4 Merinol od utre pa do vtornik po 5Merinol i 0,3 Suprefact. Slabo sum reagirala na Fostimon 3folikuli na desen jajnik i 4 na lev no site mi rece mali za periodot na ciklus vo koj sum ☹ Razocarana sum mnogu edvaj se vozdrzav da ne zaplacam kaj nego
Нема разочарување,и јас не реагирав на хормонската терапија првиот пат по 3 на ден и фостимон и мерионал и настана бременост.
Немој да се разочаруваш,и кај мене Лазаревски ми рече дека само едниот јајник добро реагира на терапијата. Ми извадија 7(на моја другарка и имаа извадено 19) кога ми ја кажаа бројката бев разочарана дека се малку. Од тие 7 4 беа добри. Доволно е само едно,тие добро знаат со каков квалитет се фоликулите. Моите беа со ознака c10g1 i mi kazaa deka g e oznaka za najkvalitetni embrioni... Sega cekam da dojde 11 ti, imam prv pregled i samo na toa mislam,samo se da e dobro.
Za vreme na istata postapka ti ja smenija terapijata?Da ne e docna si mislam jas. Daj boze da imam srekja kako tvojata
Neznam cel den se nerviram,placam ☹ se neshto trgnuva na losho,a taman se ponadevav dobro deka ke e se i ok,ama... Se ke bide dobro, ti posakuvam i ti pushtam mnogu,mnogu srekja
Па негде на 7 или 8 ден кога направив анализа многу ниско и мене и ми даде терапија 4 дена по 3 мерионал и 3 фостимон колку да пораснат .Извади 3 две се оплодија од нив и бременост до 10 недела и заврши со мисед.Причина или неквалиетна јајце кл или што ме прати на трансфузиологија па испадна лоша циркулација,мутација на ген и високи д димери.второто ин витро после 4 месеци кај Митко со претходна подготовка и стимулација само со фостимин и не ни докупив ништо плус многу јајце клетки и замрзнати 6 ембриони и бременост.Не се разочарувај и не се откажувај,дај боже да успееш сега ама и да не биде остани за второ ин витро кај Митко.Ќе ти даде подготовка пред и ќе имаш успех.
Trebashe on da predvidi, a i po dolg protokol sum ne da mi kaze jas mislev so blaga stimulacija ke zavrshime rabota no eve slabo reagirash,kasno palish Dokupiv 12 inekcii merinol i ako ne se nadeva na uspeh treba da e iskren so mene da kaze nisto od ovoj ciklus ne vaka
Cekaj,bidi malku mirna i ne si stvaraj nervozi...Bas poradi tvoite ocekuvanja sega imas razocaruvanja. Bidi trpeliva i ostavi na doktorot,gjabe sega si ja tupis glavata,nisto ne menuvas. A vo slucaj ako nema pozitiven rezultat,baraj doktor se dodeka da si sigurna vo nego. I pak ke kazam za se si treba verba. Jas koga otidov na transfer znaes sto mu kazav na Lazarevski? Doktore jas sum siguna deka ke bide...ne deka mene ne me mavaa 1000 zosto i 1000 zatoa!
Ne voopshto ne se razbravme. Jas imam vo doktorot verba i zatoa odluciv deka kaj nego ke odam,no od muabetot kako jas kasno sum palela se izrevoltirav...jas mislev ke izreagirash na mala doza i ke zavrshime rabota. Izvini sto i tebe te zamaram so mojov peoblem,mozebi i pogreshiv sto spodeliv tuka za ova
Pred eden mesec imav punkcija izvadeni mi bea 15 folikuli ama za zal ni eden kvaliteten deneska imav vtora punkija izvadeni 30 folikuli i imav strasna bolka ne podnosliva imase uste da se vadat ama jas rekov ne mozam da izdrzam pojke.