Мила,брз основа на кои испитувања ти ги прекинаа фраксипарините?Јас после пункција почнав да ги примам,имав високи ддимери,ама не ми бараа испитувања од трансфузиологија.Многу ми е чудно како ги дозираат,следува како редовна терапија
Не се нервирај мила не си прави стресови со тоа колку фоликули ти камувам од лично искуство. Јас се на се имав 5 фокули на пункција извадени сите 5 од тиа 3 беа празни останаа 2 едната не се подели правилно. Девојките тука знаат и јас колку се нервирав дека ми остана еден ембрион јунак кој почна правилно да се дели и еве го сега е со мене за 2 недели прави еден месец како животот ни го исполни со радост и смеа. Не се нервирај опушти се се ќе биде во ред
Девојчиња, едно општо прашање. Видов на Фб реклама од Тианде за 90 дена до бебе. Прашав за миоми што имаат, вика па слична програма со улошки со тревки, па дневни, па чај, па фластери за детоксификација. Ми се гледа многу скапо, најмалку 3500, дали некој има користено и што? Фала ви најмногу.
Јас ги купив дневните влошки една колешка беше зачленета за мене искрено беше глупост ич не се сеќавам колку беа ама за џабе парите
Jas gi imam probano vloskite so trevki I ne vidov nisto razlika, gi koristev posle menzis za procistuvanje od bakterii, urinarni infekcii, gabicni infekcii itn Slusna demek pomagale I za miomi a I za postignuvanje bremenost. Za djabe parite Samo ama ajde. Prijatelka gi koristese flasterite I tvrdese deka pravat detokstifikacija, se lepat na stapalata odozdole I stojat preku nok. imam uste nekolku vloski I taka stojat ama ne bi gi koristela iskrena Da bidam
Amin daj boze da bide se vo red Fala ti mi dade malku nadez a i deka ne e se izgubeno Da ti e ziva i zdrava srekicata i ponatamu samo da ve raduva
И јас слабо реагирав на фостимон на почеток. 164 ми беше на 8 ден од циклус, а боцкав по 3 дневно. Зголемивме на 4 и на крај резултат извадени 9 јајце клетки. Се секирав и јас, но феминкиве ме смируваа дека ќе се покачи естрадиолот до крај и така беше Прво ивф, успешно, од утре 35 недела Смири се и ќе биде се во ред
Не, не, ми ги прекинаа само два дена пред пункцијата, после ги продолжив истиот ден кога помина пункцијата. Тоа докторот за инвитро ми кажуваше кога да ги прекинам и кога да гј продолжам. Но за доза и за кои инекции, одев кај трансфузиолог за да не излезе како што велиш редовна терапија, туку со проверени причини. Терапијата ја одредува трансфузиологот според крвта, секогаш пред терапија да ми даде ми земаат крв таму, па според резултатите ми дава. На пример, докторот за инвитро спомена да го смениме Фраксипаринот со Клексан, но трансфузиологот рече дека според резултатите не сум за Клексан и пак ми препиша Фраксипарини. И успешен беше трансферот. Не ги даваат од ракав, барем кај мене не беше таков случајот. Мене димери ми беа околу 170, значи ниски, но едно од времињата ми беше малку скратено, во мислењето пишува лесна хиперкоагулабилна состојба.
Девојки ве замолувам сите што сте имале позитивен тест после трансфер, поделете ни го убавото искуство со сите нас што ги живееме овие две тивки недели. Какви симптоми имавте?
Го купив целиот комплет од програмата 90 дена до бебе. Влошки, чаеви, таблетки. Ефект немав никаков, дури и на следните брисеви бактерија ми најдоа. Штета нема да ти направат ама и позитивен исход тешко.
Не се разочарувај,со терапијава ќе ја постигнат големината,колку и да се не е важно,едно е доволно за успех.
Фала најмногу, истото чувство го имам за анестезиите.Сум имала целосна ептен кога сум морала. Па ќе видиме како ќе биде сега.Сепак крајниот резултат е најважен од се.
Zdravo devojki sakam da ve prasam dali ima nekoj praveno invitro kaj dr Popovic u sistina i kolku ste zadovolni ?
Не барај симптоми бидејќи можно е и да ги немаш. Од прогестеронот може да те болат градите. Јас немав никаков специфичен симптом на бременост, освен боцкање на еден јајник и болка во матката/долен дел од стомакот, слична на менструална болка пред добивање. Но, ова се случува и пред добивање циклус. Така што, пробај да се релаксираш и да најдеш некоја активност (доколку не одиш на работа). Едноставно, уживај во овие две недели и прави тоа што ти се прави, без оптеретување бидејќи после двете цртки следуваат многу други стресни моменти. Ти посакувам успех!
Веќе имам пишано, но и повторно да пишам, не ми е проблем. Докторот е многу опуштен и позитивен. Одговара на сите прашања и е во тек со светските новитети во областа. Кај него имав успешно второ ивф на природен модифициран циклус.
Ajde ne se plasete ne e nisto strasno jas pominav vo zivotot sedum celosni anestezii i edna spinalna anestezija koga se poragav so carski rez
Јас сум убедена дека моите 2 цртки се благодарение на Тианде. 90 дена терапија, исчистив бактерија, и после 2ипол години видов 2 цртки. Кај мене беше од еширихија мислам, ама ете ми помогнаа. Верувам дека е од нив пошто претходно пробав се, и некој чај и следење денови, мерење тт... Што не... После 10 влошки 24 часовни, 2м менструални влошки и секојдневни јас имав позитивен тест. Но нели, не мора да значи дека на друга ќе и помогне.