Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Мила,брз основа на кои испитувања ти ги прекинаа фраксипарините?Јас после пункција почнав да ги примам,имав високи ддимери,ама не ми бараа испитувања од трансфузиологија.Многу ми е чудно како ги дозираат,следува како редовна терапија:^)

2. Adams

Adams Популарен член

Не се нервирај мила не си прави стресови со тоа колку фоликули ти камувам од лично искуство.
    Јас се на се имав 5 фокули на пункција извадени сите 5 од тиа 3 беа празни останаа 2 едната не се подели правилно.
    Девојките тука знаат и јас колку се нервирав дека ми остана еден ембрион јунак кој почна правилно да се дели и еве го сега е со мене за 2 недели прави еден месец како животот ни го исполни со радост и смеа. Не се нервирај опушти се се ќе биде во ред :*

3. tina2018

tina2018 Популарен член

Девојчиња, едно општо прашање. Видов на Фб реклама од Тианде за 90 дена до бебе. Прашав за миоми што имаат, вика па слична програма со улошки со тревки, па дневни, па чај, па фластери за детоксификација. Ми се гледа многу скапо, најмалку 3500, дали некој има користено и што? Фала ви најмногу.

4. Adams

Adams Популарен член

Јас ги купив дневните влошки една колешка беше зачленета за мене искрено беше глупост ич не се сеќавам колку беа ама за џабе парите

bibiiii and tina2018 like this.
  5. Angie77

Angie77 Популарен член

Jas gi imam probano vloskite so trevki I ne vidov nisto razlika, gi koristev posle menzis za procistuvanje od bakterii, urinarni infekcii, gabicni infekcii itn
    Slusna demek pomagale I za miomi a I za postignuvanje bremenost. Za djabe parite Samo ama ajde. Prijatelka gi koristese flasterite I tvrdese deka pravat detokstifikacija, se lepat na stapalata odozdole I stojat preku nok.
    imam uste nekolku vloski I taka stojat ama ne bi gi koristela iskrena Da bidam

tina2018 likes this.
  6. lia22

lia22 Популарен член

Amin daj boze da bide se vo red
    Fala ti mi dade malku nadez a i deka ne e se izgubeno
    Da ti e ziva i zdrava srekicata i ponatamu samo da ve raduva

7. milica30

milica30 Истакнат член

Zdravo
    Bi sakala da ve prasamo do koja nedela gi pievte Estrofem tbl posle uspesno ivf.

tina2018 likes this.
  8. Nora.A

Nora.A Популарен член

До 9 недела
    3х2 пиев
    Честитки!

9. Nora.A

Nora.A Популарен член

И јас слабо реагирав на фостимон на почеток. 164 ми беше на 8 ден од циклус, а боцкав по 3 дневно. Зголемивме на 4 и на крај резултат извадени 9 јајце клетки.
    Се секирав и јас, но феминкиве ме смируваа дека ќе се покачи естрадиолот до крај и така беше:)
    Прво ивф, успешно, од утре 35 недела
    Смири се и ќе биде се во ред(fingers)

10. lia22

lia22 Популарен член

Fala ti mnogu za spodelenoto me smiri i ohrabri.Ti posuvam so lesno da ti bide se do kraj

Nora.A likes this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Не, не, ми ги прекинаа само два дена пред пункцијата, после ги продолжив истиот ден кога помина пункцијата. Тоа докторот за инвитро ми кажуваше кога да ги прекинам и кога да гј продолжам. Но за доза и за кои инекции, одев кај трансфузиолог за да не излезе како што велиш редовна терапија, туку со проверени причини.
    Терапијата ја одредува трансфузиологот според крвта, секогаш пред терапија да ми даде ми земаат крв таму, па според резултатите ми дава. На пример, докторот за инвитро спомена да го смениме Фраксипаринот со Клексан, но трансфузиологот рече дека според резултатите не сум за Клексан и пак ми препиша Фраксипарини. И успешен беше трансферот.
    Не ги даваат од ракав, барем кај мене не беше таков случајот. Мене димери ми беа околу 170, значи ниски, но едно од времињата ми беше малку скратено, во мислењето пишува лесна хиперкоагулабилна состојба.

Last edited: Nov 8, 2019
  12. Anemona

Anemona Истакнат член

Девојки ве замолувам сите што сте имале позитивен тест после трансфер, поделете ни го убавото искуство со сите нас што ги живееме овие две тивки недели. Какви симптоми имавте?

Seda12 and tina2018 like this.
  13. Anemona

Anemona Истакнат член

Го купив целиот комплет од програмата 90 дена до бебе. Влошки, чаеви, таблетки. Ефект немав никаков, дури и на следните брисеви бактерија ми најдоа. Штета нема да ти направат ама и позитивен исход тешко.

Daisy 44, Spiritus and tina2018 like this.
  14. Andra

Andra Популарен член

Не се разочарувај,со терапијава ќе ја постигнат големината,колку и да се не е важно,едно е доволно за успех.

15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Фала најмногу, истото чувство го имам за анестезиите.Сум имала целосна ептен кога сум морала. Па ќе видиме како ќе биде сега.Сепак крајниот резултат е најважен од се.

BlackHole likes this.
  16. Seda12

Seda12 Активен член

Zdravo devojki sakam da ve prasam dali ima nekoj praveno invitro kaj dr Popovic u sistina i kolku ste zadovolni ?

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Не барај симптоми бидејќи можно е и да ги немаш. Од прогестеронот може да те болат градите.
    Јас немав никаков специфичен симптом на бременост, освен боцкање на еден јајник и болка во матката/долен дел од стомакот, слична на менструална болка пред добивање. Но, ова се случува и пред добивање циклус. Така што, пробај да се релаксираш и да најдеш некоја активност (доколку не одиш на работа). Едноставно, уживај во овие две недели и прави тоа што ти се прави, без оптеретување бидејќи после двете цртки следуваат многу други стресни моменти.
    Ти посакувам успех! :inlove:

eta, Stara and Anemona like this.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Веќе имам пишано, но и повторно да пишам, не ми е проблем. Докторот е многу опуштен и позитивен. Одговара на сите прашања и е во тек со светските новитети во областа. Кај него имав успешно второ ивф на природен модифициран циклус.

Last edited: Nov 8, 2019
    Daisy 44, Luni, Thallia and 3 others like this.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ajde ne se plasete ne e nisto strasno jas pominav vo zivotot sedum celosni anestezii i edna spinalna anestezija koga se poragav so carski rez

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас сум убедена дека моите 2 цртки се благодарение на Тианде. 90 дена терапија, исчистив бактерија, и после 2ипол години видов 2 цртки. Кај мене беше од еширихија мислам, ама ете ми помогнаа. Верувам дека е од нив пошто претходно пробав се, и некој чај и следење денови, мерење тт... Што не... После 10 влошки 24 часовни, 2м менструални влошки и секојдневни јас имав позитивен тест. Но нели, не мора да значи дека на друга ќе и помогне.

Daisy 44, Sienna_MK and tina2018 like this.