Ако е квалитетен ембрионот кај некои може тестот ќе помогне. Ти напиша дека естрадиолот место да расте паднал, тоа значи дека ден претходно требало да се направи пункцијата ама па тогаш сигурно естрадиолот бил низок и требало да расте.Сепак докторот се обидел ама тешко да тој бил квалитетен ембрион. Од друга страна ендометриумот бил тенок и сте иделе на замрзнат трансфер, сигурно ендометриумот добро сте го спремиле за трансфер?? Матката може да се префорсира да прифати ембрион со скречинг, ЕРА, атосибан, теваграстим, инталипидна инфузија, ПРП, ембриоглу итн. ама ако ембрионот не е добар може да има позитивна бета а после да дојде до абортус и киретажа затоа матката е паметен орган и не прифаќа нешто ако не е во ред во најголем број од случаите.
Значи ако се прави некакво испитување најдобро е најпрвин да се испита ембрионот дали е квалитетен, а потоа се останато... Инаку што се однесува до спремањето на ендометриумот, овој пат добро реагирав на терапија и ендометриумот дојде веќе до 8мм на 11ти ден од циклус, а на денот на трансфер (16ти ден) не прашав, не знам колку беше. Исто ми мереа прогестерон на ден на трансфер и рекоа дека вредноста е одлична и дека реагирам на прогестеронска терапија.Тоа е, продолжуваме понатаму.
Aj malo potsetuvanje mi treba, jas sum gi zaboravila si detalno ovie raboti. Drugarka mi pravese ivf i vcera na 11 den od transfer imala malku kafeno. Neli toa e dobar znak odnosno implatacija. Ona vika gotovo i se razocarala.
Кај мене се покажа дека добар резултат имаше скречингот , примав и интралипидна инфузија на ден на трансфер и некаде 10 или 11 недела , атосибан и почнав да земам терапија за тироидна , не знам колку ова навистина влијае но кај мене имаше резултат , не мора да значи дека е до ова но како инфо да дадам , претходно тироидната ми беше околу 3 , па 2,6 зборувам за тсх или едноставно се поклопија коцките
Јас имав кафено баш на денот кога испитивав Бета,бев убедена дека добив,но имав позитивна бета. И’ посакувам среќа на другарка ти,и нека не се разочарува,нека направи тест или бета преку крв,ке покаже сега.
Девојки бев денес ..втор ден од менс , проверив хормони и почнав со терапија пет дена по 4 инекции мерионал .. се надевам дека добро ќе реагирам
Zdravo Blackhole, Na denot na transfer merat progesterone? Vo Plodnost pravev 2 pati IVF I nemase takvo nesto. Sega gledam vo klinikata vo Praga kade planirame za naredniot pat ama so donirani j.k imaat scratching, hatching, intralipid infusion, merenje progesterone na den na transfer itn. Dali ima nekoja pozelna vrednost za progesteronot Ili se gleda samo dali endometriumot reagira na terapijata? Pozdrav
Девојки, во кој дел од денот боцкавте прогестетон депо по трансфер? Мене ми спомнаа на сабајле а навечер кринон да ставам... незнам дали има врска кое време да боцнам?
Првиот пат кога правев трансфер не ми измерија прогестерон, вториот трансфер со замрзнат ембрион ми измерија на барање на ембриологот, не прашав колкава е вредноста, само ми рече дека е одличен и дека го мерат да видат како реагирам на пролутексот и кринонот кои ги примав неколку дена пред трансферот и дали евентуално треба да се зголеми дозата. Сега ми е криво што не прашав за вредноста и колку би требала да биде. А за ендометриумот ја гледаа дебелината и слоевите. Со среќа во Прага
Ако пиеш и аспирин направи меѓу аспиринот и прогестеронот 12 h растојание. Ако не пиеш аспирин тогаш прогестерон можеш сабајле crinone вечер.
Депо на 4 дена ти рекоа да боцкаш? Мускулно се боцка, сигурно знаеш, мора сестра да те боцне. Јас сабајле одам на боцкање во 10-11.
Мене пак на истото место ми рекоа прогестерон навечер во 20 часот, ама јас имав трансфер рано наутро после првото боцкање, затоа во колку часот си се боцнала првиот пат така продолжи, така ми рече сестрата...
Каква врска има Аспирин и Депо? Прашувам бидејќи не знам, не ми кажал никој такво нешто. Меѓу Фраксипарин и Аспирин знам дека е 12 часа, но не знам зошто со прогестерон.
Пред трансфер се боцнав вечерта у 20ч. Ама после сестрата како да ми спомна за 4 дена да примам од сабајле пошто кринон ставам навечер
Да, обично на 4 дена го даваат да се боцка. Како што ти рекла сестрата, така оди на боцкање наутро, а навечер ставај Кринон.