Нема врска што си немала трансфер. Мора да му кажеш на докторот за болките. Пиеш нешто терапија? Пиј и многу вода и сок- Изоспорт
Поминав низ слична ситуација, јади само протеинска храна, јаглехидрати сведи на минимум, зачинета, конзервирана и процесирана храна никако. Барај ја болницата каде што ја правеше пункцијата да те советуваат. Со инфузија со албумин и некој аналгетик ќе ти се смири болката меѓутоа не чекај. И многу многу вода пиј. Јади почесто по помали порции. Јас се доведов до ситуација да не можам воздух да земам ама поминува, само да си дисциплинирана.
Многу течности, изоспорт земи си од 2л тубенца, и нонстоп пиј, и оди во вц. Протеинска исхрана. Мирување, јас најмногу лежев, следи дали имаш гушење или отежнато дишење и обавезно консултирај се со докторот кој ти ја правел пункцијата. @Zineta со помин да е
Jas imav isto ama mene dok odma od den na punkcija mi dade terapija mislam dostinex bese ama ne sum sigurna i osven povrakjanje nemav drugi problemi, ama od iskustvo na drugarka ona se napuni so voda, cel abdomen i plovese vo voda i epten seriozno zosto ne otide odma na lekar... moj sovet odma kaj doktorot sto te vodi za da si nemas maka
Fala vi na site se javiv na doktorot i pod hitno mi rece da odam ke ostanam da lezam posto cel stomak so voda se napolnil I ne mozam nisto ni da jadam ni da pijam odma povrakam
не му ја мисли штом докторката ти дава боледување искористи го и не се замарај за работат,најбитно е да биде се во ред, со среќа понатаму
Не се секирај штом си под негов надзор ке бидеш во ред...и на другарка моја и се наполни цел стомак ама за неколку дена се среди
Може хипер стимулација да прави проблем и по пункција?? Зашто мислев само до пункција дека може да е проблем... Утре имам пункција ама имам и некои чудни болки повремени па си прашувам
Може, посебно првите неколку дена до 1 недела после пункција. Јас на 3 от ден имав многу болки, денот за трансфер и беа отечени јајниците, посебно ако се направи трансфер во тој момент и почне БетаХЦГ да расте заради постигната бременост, уште толку им смета на јајниците и болките се уште поголеми. Затоа при хипер препорачуваат, 2 циклуси пауза, да се смират јајниците па потоа трансфер
Јас девојки аплицирав за ваучер на 28ми и денес им се јавив (оваа недела е трета) и ми викаат вашиот предмет ќе се разгледува дури наредната недела....значи горе долу уште две недели да чекам...многу некако ми се гледа или грешка сум?
Devojki ve molam ako nekoja se nasla vo moja situacija neka kazit vcera bev kaj tase trajkovski vo plodnost. Iako bev so vaucer pregledot mi go naplati 3000 denari. Nie sme so maski faktor , go natera mm da napravi tamu spermogram i dmh okolu 8000 denari. Covekot navistina e masineria za pari . Sto drugo treba da ocekuvame I jas tolku cekav. Ama na kraj mi go odobria. Se nadevam i tebe ce ti go odobrat
Ова е стварно ненормално! Јас пред да почнам со процедура имав 4 прегледи кај Димитров во Ремедика па ниту еден не ми наплатија.. Зошто да прави спермограм ако веќе имате ваучер за машки фактор?
I zatoa prasuvam dali da cekam drugi iznenaduvane od negova strana illi sve drugo ce mi bide pokrieno so vaucer. Ili da prekinam bidejki ne sme i vo dobra finan sostojba.
Исто и јас платив по 3000 за преглед и тоа неколку пати и на крај требаше да одлучам дали да платам 60 000 за терапијата бидејќи морав да прекинам ради не правилен развој на фолекулите за да не сум губела време до другиот ваучер или да го оставам ваучерот ти посакувам среќа.Јас лично добив впечаток дека тие шо сме со ваучер не сме му многу по кеиф оти пари не оставаме после секој преглед или испитување
Jas bev na konsultacija kaj Tase,znaes sto mi kaza?Podnesi si preku fondot barem inekciite da ti se pokrieni...Si pomisliv ALOOO !!! Zatoa ne se vrativ,i na nas isto ni napravi,demek spermogramite sto tie gi pravat se seopfatni,samo tie taka gi pravele,plus 4 hormoni ispituvase mm za na kraj da platime nesto pomalku od 20.000. Taka da razmisli dvapati, ubavo da ti objasnat ili da ti dadat cenovnik.
Девојки колку е цената за консултации во Систина конкретно кај доктор Митко Ивановски сакам да појдам