За жал кај нас се знае, има трајни оштетувања на тестисите и правиме инвитро со замрзнати сперматозоиди извадени по хируршки пат..
Тоа секако, само се надевав ќе има некоја што и каснело пред почеток со стимулации да ми каже што да очекувам утре, викендов сон не ме фати од страв. Мислам дека има некое ново правило да мора да има патолог, затоа последно не правеа затоа најдобро јави се утре прашај може средиле па пак почнале да прават.
Zdravo devojki .Posle neuspesno invitro sto go pravev kaj Organdziski,Sto se treba pak da se ispita. Pomina pola godina.Sega sakam pak da probame .Vi blagodaram
za reguliranje na ovulacijata, ne baraat recepti mozes da gi kupis, ako mislis na toa. Ama mene mi gi preporaca doktor, za mojata situacija.
Значи како си ги наредија работиве алал им вера,сега спермограм само во Плодност,Систина,Ремедика и на државно,толку,цениве кај овие глава боли,не одраа.
Да. И ние правевме во Ремедика 3000 денари. Стварно не очекувавме таков износ, во Авицена мислам дека беше околу 1000 и нешто, порано.
Баш... а разлика во цена боли глава... 150ден на државно а +3000на приватно... Туку малку офф топик да не пребарувам наназад колку чинеше скечинг на матка ??ако некоја скоро правела
И ние си правевме во лабараторија во Охрид беше 1000 ден и многу беше убав и детален,сега ништо,па спермограм не правиме само за документи за ин витро па ајде 2 пати ќе е,во нашиот имаше варирања и знаевме на 3 4 месеци да си проверуваме. @princess5 не знам за скречинг во приватниве колку е,ако правела некоја ќе каже,мене на хистерото сега докторот ми направил и скречинг во Чаир.
Mislam dr.Lekovski sistina ama preprasaj ova od lugje mi e cueno sto zavrsile rabota kaj nego i toa pred nekolku godini So lesno
Мила кај мене во првото ивф вративме две кај Др.Тања во њу борн, сосе миомите на цервикс,и ми беше неуспешно.Второто кај Др.Ивановски вративме едно и докторот ми рече дека ми враќа едно заради миомите возраста и состојбата моја и беше успешно.Првиот пат со краток протокол,а вториот со долг протокол.И во двата случаи бластоцистите беа петодневни.Јас колку што знам успешни има и тридневни,петодневни,па и повеќедневни(во зависност како ќе процени ембриологот и докторот).Трба верба во докторот и верба во Бога и ќе биде кај сите мили мои.Со лесно