Не можам да верувам дека ми чедтитате Мислев у петок бета да правам на 14 ден од ЕТ... а утре пак тест ама со утринска мокрача
Pa po 5kapki dnevno 1000iu... jas vo april proveruvav pred tansferot togas primav poveke no sega doktorkava vika da ne sum prekinala ... no nebitno ke pocnam so tolku kako sto kaza ako doktorot kaze ness poinaku togas ke vidime... Vo april pred nesupesniot transfer imav ispitano na klinicka biohemija i po 2h mi izleze 9.1 i seuste sum so glukofaz
Девојки ве молам за мислење. 14ти ден ми е од почеток на боцкање со Декапептил, 34ти ден од циклус. Пред 10 дена ги допив Микрогинон. Требаше да добијам пред 5-6 дена но сеуште ништо. Сега се враќам од кај матичната, ме виде на ехо и ми рече дека ендометриумот ми бил многу слаб, 3мм и дека може нема ни да добијам, и дека не знаела дали можело тоа да е од терапиите или од нешто друго. Димитров ми рече ако после една недела не добијам може и ќе прекинеме.. Преплашена сум ве молам ако има некоја со слично искуство да сподели
Леле незнам што да ти кажам те читнав и пред некој ден и јас се боцкав со декапептил и како за чудо си добив навреме а инаку знам да затерам до 35, 36 ти ден. Најубаво ќе ти каже Димитров, ако трееба да се прекине нека се прекине следен циклус со друга терапија, не се плаши!!
Честитки повторно значи браво!! Кажувај симптоми, знаци ово оно на кој ден вратени, колку, се кажувај!
Фала ти, мислиш дека може од терапијата да е слаб ендометриумот и од тоа да не добијам? Ако го изгубам ваучерот затоа што не ми дошло ќе си пукнам од мака.
Зашо да го изгубиш? Има 6 месеци важност А и да се поминати 6-те месеци а ти во меѓувреме не си го искористила , ќе си добиеш пак нов ваучер. Не се секирај за тоа Ваучерот нема да пропадне
Го искористив сега почнавме со процедура, а за две недели истекуваат тие 6 месеци од јуни е одобрен.. Мислиш има шанси некако да се спаси?
Девојкии пред пола час ставив стоп инекција и Четврток со господ напред пункција, 5 јајце клетки само имаше на денешниот преглед