Здраво девојки Ако некоја од вас има време и би сакала да ми пише кои документи треба да се припремат за инвитро преку фзом по приватниве клиники. Утре сум на преглед и консултација.
I jas se bockav triptofem...do punkcija okolu 25 pati...ne boli,malku pecka a toa ne e nisto vo sporedva so drugite simulacii i poslednata inekcija sto ja bockas vecer pred transfer. Za tvoe dobro ne si se zali, imas uste mnogu bockanja,na kraj si vikas deka e za ubavo...Se pominuva.
Па вака гледано сигурно е подобро од 2 или 3 ден што поблиску до 5ти ден толку поголема веројатност за успех А зашто на 4ти ти дадоа објаснување?
Јас девојки поднесов за ваучер на 28ми октомври и дури вчера поминал на комисија и денес се јавив и добив информација дека ќе бидат потребни некои плус документи ( ќе ме известеле по пошта). Откако ќе ги пратам тие документи пак ќе треба да чекам уште еден месец ...? Некој искуство?
Nishto ne mi kazaa a i jas pa ne prashav zbuneta,zbrkana celata bev neshto plus 4dena bea.Mi kazaa embriolozite deka se odlicni i mn.dobro se razvivaat,na izveshtajot pihuva transver so blastocista/morula.Mislis podobro e shto e pokasno
Девојки знам дека сме досадни ние што сме во исчекување, но може ли да ми подобјасните околу првите симптоми .... кој ден ви се појавиле, како сте се чувствувале и сл. Оффф од цела процедура овие 14 дена се ужас, бар јас така ги доживувам.
Обично за две недели одговараат после доставување на дополнителните документи. А зошто не ги праша што плус ти бараат? Да не го чекаш писмото и веднаш да си ги средиш
Е @Milicka* ај ако не ти е проблем да ми кажеш на кој ден од циклусот правеше, кој д-р ја извршува постапката, колку време трае и дали однапред се закажува. Ми треба информации за да можам да испланирам време кога да го земем одморот, карта да резервирам...итн Поздравче
Час убаво, час лошо, е баш така :/ Само побрзо да поминат деновиве.. и друго е од страна кога куражиме други, а друго е на своја кожа кога се чувствува... ама нема решение, мора да си чекаме, ние мора така за радоста да биде поголема
Vo celost si vo pravo.Ajde samo hrabro i jas se custvuvam izpomeshano dobro,losho,strav,radost...no ni preostanuva samo da cekame i se nadevame i sekako na kraj mngu da se raduvame ❤
И јас имам поднесено но на 05 ноември, чекам одговор.Сакав утре да се јавам за да прашам.А што документи ти бараат? Извини што те прашувам ама се плашам и мене да не ми бараат дополнително.Мислам дека откако ќе ги поднесеш брзо одговараат после тоа.