@mimidjon jas poragaj znam kako izgleda, samo sto ovoj pat senadevam ke izlezam so zivi zdravi bebinja taka da toa ne me plasi, Sega modricive mi smetaat of sto se gadni I fala bogu zaladi pa dolgi se nosat A boleduvanje mozes da si otvoris od prv den koga pocnuvas so terapija, ptosliot pat jas togas go otvoruv, a sega resiv 15 dena pred transver
Kako uspevas da zemas tolkavo boleduvanje? Mene mi dadoa samo 2 nedeli od denot na transfer. Epten e strogo so boleduvanjata
Жалам мила извини ако те повредив со ова сакав само да те охрабрам знаеш ајде со годпод напред да успее овој пат
Pa neznam no mi dadoa eve prosliot pat dodeka bidna testot dva pati mi prodolzuvaa od komisija. A ovoj pat za da ne se mrcvaram dva pati do testot maticniot me posovetuva da go otvoram otprilika 15 dena pred transver, pa komisijata da mi dade uste 15, I posle senadevame na pozitiven rezultat I da mi prodolzat mesec za mesec ili ke bide patoloska toa ke vidime.. A od dokumenti kaj maticniot odnesov samo izvestaj od gok. kade ima naglaseno deka se bara boleduvanje I miruvanje, a na komisija minatiot pat ednas ist takov izvestaj I ednas izvestaj od transverot..
Punkcija se pravi pod totalna anestezija, trae 10-15 min. najmnogu i potoa lezis uste cas dva vo bolnicka soba i si odis doma... Srekno
Fala vi mnogu,strav me faka,si placam sama,ne znam nikoj da ne me vidi,ne znam kako da reagiram,mi e strav od hormoni,od inekcii od zdebeluvanje,a jas sum si polnivka,me znam kako ke bide so boleduvanjeto,samo sto me unapredija i ne znam kako bi zemala boleduvanje,mnogu mi e tesko
Nemoj da se sekiras, i jas sum polnicka, pa sea od hormoni uste popolnicka....ama ne mora da znaci, ne e kaj site isto... Kolku i da se grizis za celata situacija, veruvaj nisto ne mozes da kontroliras....Glledaj opusti se i kako ke doagjaat rabotite sami ke si se mestat....sto e pisano ke si vrvi...
Znam deka ne mozes da kontroliras,jas za inseminaciite primav inekcii vo stomak ne znam kako se vikaa,piev estrofem i nemav problemi nikakvi,sega ne znam sto treba da pijam uste ne sum bila,ama se rasprasuvam,citam po forumov,ima razlicni iskustva.Kolku se popravi ti od hormonite?