Да ти посакам среќа, се мислам и јас за кај Др Лазаревски па здравје нареден месец битребало да почнам...
Za doktorot nemam zborovi samo so ima malku guzva ama nikogas ne sum cekala po zakazaniot termin za pregled pozz i so sreka i na tebe
Незнам @Bubce38 еве баш сега разговарав со сопругот тој вели да не го менуваме поради неговиот пристап тој многу го засака како доктор премногу внимателен прменогу добар и незнам овој месец имам фора да размислам
Не не сум била вака многу го фалат па затоа сакам една консултација со него, а велат дека не збори многу а тоа е најмногу што мразам комуникација да нема, може да закажам па да дури тогаш ке се одлучам кај кој
Јас пред една недела направив прва имсеминација кај него, ептен сум задоволна. Да, не зборува многу, ама пак мене тоа ми одговара, не сакам само "Ајде уживај ќе средиме". Се што сакаш да прашаш ќе ти одговори, многу е смирен и отпуштен. И по цело искуство ептен си ја знае работата. Ете тоа е само мое мислење. И иако цело време има гужва никогаш не сум чекала повеќе од 10 мин.
On si ja tera rabotata kaze negovoto ne te gnave so detali opusten smiren jas se cuvstvuvav mnogu slobodno so nego da prasam so me interesira Tocno i pokraj guzvata jas dva pati na pregled vlegov 10-15 duri i porano od zakazaniot termin vikam cekaj mene li me vikat duri se iznenadiv sto porano me viknaa jas sum mnogu zadovolna od dr lazarevski tera si on rabotata profesionalno smireno i ne zamara so detali kaze ono glavnoto i sesrata Anita ne e losa dobro se ponese so mene se ubavo objasne takvo e mojto iskustvo
Jas vcera pravev 2d i 3 d kaj tase za da pustam vo fzo, samo matkata e dobra, desniot jajnik nema nisto, na leviot edvaj dve jk vide, jajnicite so mala dimenzija ke si puknam. A koga vlegov i i kav za sto sme dojdeni se izraduva Tase, mi veli bravo. Pomislil deka prirodno sum ostanata. I posle go prasav dali vagilno se pregleduva bremena zena mi rece da. Ova go kazuvam bidejki pred nekoe vreme procitav ovde deka vaginalno do transfer ama ne bilo taka. I taka, mnogu se razocarav duri si mislam da ne probuvam so moi veke (probav ednas ne stignav ni do transfer) tuku da se zainteresiram so donirani. Od site moi reproduktivni organi samo matkata e vo red, iako imam miomi ne smetale. A i pap pap testot go cekam, ke si se mrdnam
Јас на хсг дознав дека сум со еден јајник;другиот не постои.Првото ин витро со дупли инекции одвај 3 јајце клетки со никаков квалитет.Второто ин витро со претходни витамини и клексани имав јајце кл и бремена со близнаци.Тешка кртична бременост со многу терапии,анализи и секој месец стресно го поминував.После 1 година од пораѓај јас сум природно останата бремена без претходни терапии ни подготовки,ни мирување и кога дознав бев скоро 6 недела.Сите анализи сега за сега се ок,пијам само метил фолат.Муабетот ми е не се разочарувај како ќе одлучиш така и најважно нема откажување.
Запомни дека само упорните успеваат и дека нема правила. Биди упорна и верувај. Само верба и оптимизам. Не си единствена. Треба да трпение и верба. Верувам дека наскоро ќе те огрее сонце, но треба и ти да веруваш. Не секогаш 1+1=2. Со лесно и главата горе.
Како бе ќе си се мрднеш? Едно ивф си направила и размислуваш на откажување. Десет ивф имам направено, десет. Па не сум помислила да се откажам. Си чмаам во темава и цврсто верувам дека од овде ќе излезам само како трудница и никако поинаку. Главите горе!
Fala mila, taka e, silno veruvam deka eden den ke imam deca. Samo popatnive precki me razdrmuvaat od vreme na vreme.