Ич да не ти е гајле за симптомите гали меше и во 2020ќе гушкаш бебе... ах што убаво ми дојде на душава ајде нека е школска бременоста
Во Чаир мислам побрзо оди процедурата. Само ти треба извештај од специјалист дека има потреба да се изврши одредената интервенција/ операција. Значи мора да постојат одредени индикации. Не може на своја рака да отидеш и да кажеш- јас сакам лапаро/ хистеро
Ke земем упут од матичниот гинеколог и поради неуспешно ИВФ сакам да направам хистероскопија....може така.
Па не знам баш само со упут може ли. Неуспешно ивф не е индикација за хистеро/лапаро. А тебе кој ти кажа и што ти кажаа да правиш?
Бубче јас кога се избацив кај Илиевски со сите документи,му реков јас сакам лапаро и хистеро,тој ми вика,шо ти текна баш овде да дојдиш и кај мене,му реков од на форум се пресмеа тој хахаха,ко ми ги виде цистите,рече,а на право место си дошла хаха.
Мене никој ништо не ми кажал јас сама сакам да направам.До следното ивф сакам повеке испитувања да направам па така и хистероскопија како што читав со хистеро може да се види дали има некаква препрека во матката.За некои испитувања мислим дека сами треба да бараме.По неуспешното ивф докторот ми рече дека за следното можеби ке треба ГРЕБЕЊЕ НА МАТКА да направиме друго нисто не ми каза.
Другарки јас бев на консултација кај Др. Лазаревски и ми кажа дека морам да ги отстранам каналите со дијагноза hydrosalpnix и uterus subseptus. Левиот јајник тубата катастрофа а десниот помалку. Е сега незнам дали да пробам да ги исчистам или како ли да правам. Дајте некој совет? Некој со слично искуство?
@monka_bonbonka монка моја бонбонка бравоооо знаев дека ќе се пофалиш со две цртки,лесна бременост ти посакувам од срце..sun:
Зашто ужас? Мислам дека таму Мимоза многу ја фалат. Сум слушнала од повеќе места, а и имаат успех вака како што гледам. Јас лично не правев таму поради други причини, но од блиски извори имам сознанија дека се ок.