Овде гледам само сакате да слушате позитивни работи за докторите и ембриолозите,ако некој има лошо искуство ,одма напаѓате.Мора и да ги кажеме лошите искуства,за членките да бидат поинформирани дека ете има и жени кои имале негативно искуство.Ако барате само да фалиме доктори не ни прашувајте!Ако си решила да одиш таму ,оди слободно,може за тебе ќе е нај,нај.А за стручност јас го кажав моето мислење.Бев само јас таму,немаше никој,и си чекав во собата многу,и кога се појави цела збунета и рече ,празна е.Така исто ми се случи 2 пати,не еднаш.Одете кај постари ембриолози со повеќе искуство,а не родени 89та....Сепак искуството е плус.Ти посакувам да успееш било каде и да имаш позитивен резултат.Инаку јас еднаш бев кај Гуржанова,другиот пат беше отсутна,па кај Трајковски.Пзд
Помина трансферот девојки ми вратија две преубави бластоцисти две имам шанса да ги замрзнам биле со убав квалитет... сега дај боже да имам позитивен исход
Ти благодарам на мислењето,и воопшто не е така дека сакам да слушнам само позитивни искуства, секако дека го ценам и твоето мислење, затоа и го поставив прашањето. Нормално дека повеќе ме радуваат позитивни искуства со оглед дека се одлучив за др.Трајковски и дека сакав да слушнам мислења од членки кои веќе биле таму и постигнале успех, но со оглед дека и ти имаш искуство од кај нив го почитувам и твоето. Ти благодарам уште еднаш.
Супер мила, брзо поминал трансферот, многу ми е мило за тебе, Дај Боже и двете да успеат. Среќно сега и за брзо време те чекаме со уште една убава вест
Каде правеше ти? И колку плати за замрзнување на два ембриона? Со лесно нека ти поминат престојниве две недели и со успех да завршиш
Во болница Плодност кај Д-р Таше , замрзнувањето за два ембриона 28000 денари мислам рекоа , па потоа секоја година по 6000 денари ..
Со оглед на тоа, што ин витро кај нас почнаа да праваат мислам 2007 год, не треба да ги занемаруваме, тие што се родени 89 год. Сепак се тие 30 годишни лугје, кога почнало да се прави ивф кај нас, биле некаде почеток на студиите, ако веднаш по дипломирањето отишле да специализираат во оваа област, тогаш таман си се. Тоа што ние сме повозрасни, прави да ни изгледаат млади и неискусни. Јас мислам дека ако си ги бива, немаа врска што се млади, дури во денешно време младите повеке се разбираат во технологијата, повеке се интересираат да научат нешто ново, да го надополнуваат своето знаење .
Така е, апсолутно се согласувам со тебе. Тоа што јас неможам да се опуштам и се замарам со се и сешто во целиот процес, е друга работа Сепак убаво е да се слушнат секакви мислења и искуства а најубаво најдобрите. Фала
Сега се е во ред така? Само една ли туба? Мене на хсг докторот ми вика дека и двете се со хидросапингс а на ехо ми вика дека не му личи дека и десната е таква. Се надевам дека барем десната е добра да ја спасам, ама ако мора ке ги отстранам и двете. Каде правеше лапаро?
> Возраста нема врска,мојот анестезиолог имаше околу 70 години,значи близу 40 год искуство,па се разбудив сред операција апсолутно нема правила.
Читај искуства додека да го направиш изборот на докторот и клиниката. После тоа, престани да се оптеретуваш со се и сешто. Сконцентрирај се на твојот случај, на тоа што ти го вели докторот, на терапијата, да си ја примаш редовно и на време. И да веруваме . И во докторот, и во успех и во божја помош.
Јас веќе и го направив изборот, др.Трајковски ептен ми се допадна како доктор, затоа и се решив за кај нив.Ама не престанувам да се оптеретувам со се и сешто Секако ќе те послушам, само да ми стигне ваучерот и едвај чекам да почнам.Многу ми значи твојата подршка а и на сите овде, за првпат во овие години не се чувствувам сама.Сепак се е Божја волја на крај, ќе успееме сите, навистина верувам
Da ednata tuba samo ama i taka sum so in vitro i tubite bas nemaat funkcija vo taa procedura... se si e ok posle toa, drugata tuba taka taka e proodna ama nemase indikacija za vadenje pa ja ostavija... inace na samata laparoskopija ke vidat dali i drugata pravi problem pa ke odlucat, a jas pravev vo plodnost bitola...jas uste vo 2015 kaj Trajkovski koga uste bese na klinika mi rece da gi vadam dvete, pa lazarevski vo 2017 mi potvrdi deka e hidrosalpings i posle kaj Tase vo plodnost posledno mi objasni deka tecnosta sto mi istekuva prozirna e vsusnost inficirana tecnost od tubata i deka so nea ne mozam da ostanam trudna, a pred Tase ustvari bev i kaj Mladen Risteski vk Cair i toj rece deka ni invitro ne se dava so taa tuba samo ne znam dali mislese za vo mk ili za svetska praksa... jas mislam da si go resis toj problem pa posle so prvo ivf da se raduvas a i nas tuka
И јас го имав истиот проблем но за жал и на двата канала но за среќа се реши па здравје ке чекаме позитивни резултати на следното ивф д знаев дека имам ваков проблем немаше да го правам првото ивф но за тоа е виновен др Таше знаеше но не ми даде решение него ајде ке си пробаме како да ние сме без чувства но нема назад одиме напред.. Среќно