Ete dokaz za razlicno iskustvo kaj razlicni zeni, a kaj ist doktor, za zal, mene pa Tase mi kaza deka nema da ostanam trudna so hidrosalpingsot i me sovetuvase za operacija i tamu i napraviv... zal mi e Luni sto si morala da pomines niz celiot proces na ivf sto bi se reklo za dzabe koga vekje se znaelo za hidrosalpingsot ama ajde so pozitivni misli za sledno ke si uspees
Честитки мила, ептен ме израдува, нека месеците ти поминат со леснотија , убаво почна периодот на нови трудници, само нека продолжи така, сите до една Чика, само опуштено, времето е идеално за лезуцкање и гледање филмчиња, те чекаме со убави вести!
Девојки со направено ХСГ и со два непроодни канали денес ми стигна известување дека ваучерот НЕ Е одобрен и се бара ЛАПАРАСКОПИЈА како дополнителна документација. Некој вакво искуство? Некој искуство со лапараскопија во државно ?
Има посебна тема за ова А и овде ако разлисташ ќе прочиташ доста искуства и од ГАК и од Чаир. @0ли ај стави ја темата плис
На здравје трансфер мила, сега опушти се и само позитивни мисли, за две недели те чекаме со убави две цртки, стискаме палци за успех
И мојот случај е сличен,десната туба извадена поради хидросалпингс а левата проодна ама нема бременост па еве здравје почнувам да се спремам за инвитро
Мили мои јас после трансфер додека се будев од анестезијата дојде ембриологот и све ми објасни и што и како да очекувам и каков би бил и што очекува од ембрионите.Така да јас мојот херој ембриолог си го видов а тоа е од систина ембриолог Билјана срцушка моја,и нормално си добив и извештај.Професионално нема што.
@seka87 Еве, кликни тука. Читни ја темава, имаме многу пишувано за лапароскопија. Во темава има и за хистеро и за лапаро. Јас цела тема од почеток ја прочитав пред да правам хистеро/лапаро и баш ми помогна.
Јас без анестезија правев трансфер, и за цела постапка двата ембриолози беа присутни и после постапката па и за време на истата ми објаснија се и сум прездоволна од нив.
I kaj mene posle transfer vo sistina dojde embriologot boban i so da kazam takov covek do sega srdecen i so pocit nemam sretnato se zapoznavme vo sistina i sega veke go smetame za nas prijatel
Здраво унки прво да им честитам на сите со позитивни резултати а на др.да не се откажуваат.Иако не постирам често ве следам.Сакам да прашам за искуство денес ми е 7 ден од трансфер утрово завележав кафеави грутки помешани со кринонот на тоалетна и болки во стомак како за добивање
Јас тоа го забележав на 4тиот ден а веќе на 7миот исто почнав да чувствувам болки доле ниско и позади во кичмата. Истиот ден го направив дома тестот и е позитивен, се надевам и со висока бета. Така да добри знаци имаш Со лесно
Ти благодарам мила ме насмеа барем инаку имав после трансфер светло црвена крв ама сега кафено ме збуни
Jas mnogu se razocarav so ne mozam da imam dete,mi se place a nemozam da placam.Mojot partner ne saka so donirani da slusne.Imam 46 godini vo menopauza sum.Izvinete sto tuka vi se zalam.
Леле колку ми е жал, ако ти се плаче мораш да најдеш начин да се исплачеш, да ти олесни. Знам колку е тешко кога ти се плаче а неможеш.Живот е тоа, барем си жива и здрава и спремна на се за дете.Мислам дека многу парови се одлучуваат за деца со донирани, баш прочитав една статија од познат доктор кај нас кој кажуваше дека посебно го радува фактот што голем број на парови се одлучуваат за таа опција само што таквите информации се чуваат строго доверливо. Зборувај колку можеш со твојот партнер повеќе, сепак детето ќе ги има неговите гени и ќе си биде ваше.Може само му треба повеќе време за да ја прифати таквата опција.Искрено јас да сум на твое место никогаш не би се откажала од идејата за дете, па макар да морам и сама да го поминувам тој пат.Денес барем има доста можности и за донација на јајце клетки и за донација на сперматизоиди.Биди силна, храбра и упорна каква што само жена може да биде