Мила да ќе ти ги пратат на маил ама само на пултот пред лабароторија каде што ќе се најавиш,напомени дека сакаш резултатите на маил да ти се пратат и потполнуваш едно барање каде што ја пишуваш твојата маил адреса и нема никаков проблем.
Зашто толку пари за хормони и хепатит? На клиника за 10 мин завршивме работа за сите хормони мои 7 мислам за маж ми 3 и хепатит б и ц за двајцата 2000 и нешто плативме. Не си фрлајте парите за џабе, чувајте ги бебе кога ќе дојде . Лично јас се што можев на државно на државно направив, па поготово хормони како што испитував на месец дена. Не го сваќај лично напишаново, генерално за сите важи и е моја препорака, пошто не е едно или еднаш да испиташ и си завршил работа.. триста работи се за жал а некои и 100 пати ќе мора да ги испитате.
Честитки од срце Лесна, прелесна, најубава бременост ти посакувам, па за 9м да ни се фалиш со бебче/бебчиња
Мила јас инвитрото ќе го правам вп Систина на приватно и хормоните треба таму да ги испитам.Не го сфаќам ова лично ама секој си знае и сам си одлучува каде ќе си испитува.Ти благодарам на советот
Праќаат на меил, да. Со едно боцкање ќе ти земат крв за сите испитувања и слободна си. Ама кариотип ако веќе правиш, ќе мора и сопругот твој да го направи
И јас испитав 2 хормони во Систина зашто така ми рекоа на природен циклус, ама тоа е да земат пари. Еве, во Ремедика правев ин витро, па све ми признаа од Државна. Викаат дека има други вредности во нивната лаб, ама не би требало да е така. Зашто плаќаме здравствено? Поз
Da I toj ke pravi ama vo bolnicata kade ke odime za IVF vo Praga. Jas sakam da ispitam za sebe vo MK pa barem da ne plakame dupli ceni za dvajcata vo Praga. Ili mora I dvajcata zaedno vo isto vreme i toj da dojdi vo SK?
Не мора да правите во исто време, заедно. Без разлика кој, каде ке прави кариотип, битно е и на двајцата да ви бидат готови резултатите, пред да започнете со ин витро.
Мислам дека не мора заедно. Ама @Alishan30 можеби знае дали мора во исто време и на исто место да се прави кариотипот.
И јас мислам дека не е битно да мора да се во исто време направени кариотипите. Тоа е кариотип на хромозоми за секој како индивидуа, нема зошто да би биле во исто време. Јас и маж ми во ист ден правевме, заради тоа што сме од друг град, и да не одиме 2 пати на исто место а во различно време Едит: Кукла во исто време и таа ви пишала
Јас си чекам симтоми ко за добивање ама се надевам на убаво нели и тоа е некој симтом кај сите е различно
Исто и јас 8 ден ама дур невидам циклус не се отажувам нели викаат дека честопати симптомите и за едното и за другото се исти ајде ќе издржиме уште некој ден
Mora nadez, simpromite kaj site se razlicni i nema pravila. Jas 5 ti den od transfer, vcera malku grcevi drugo nisto do sega. Ve pozdravuvam i guskam site