Јас бев на 21 ноември на трансфузиолог во државна и ми рече ние не даваме извештаи за бремени туку ГАК државна и гинеколог ќе ти дава извештај за клексан.Ова е вака од ноември лани дека може и гинеколог да даде извештај за клексан.
Поднеси, добри се овие резултати. Но прво и пролактинот и ТСХ да се видат. Без нервози, ќе се нареди.
Една ама вредна... ембрионче херојче... Со таков документ можеш да добиеш извештај од трансфузиологот пред недела дена бев на контрола ми пиша аспирин и метилфолат и кога ќе правам трансфер со клексани....со тоа што поради дијагностичка хистероскопија ќе треба по нова година нов извештај да земам нема да важи ова но дека пишуваат Да пишуваат трансфузиолозите а дали треба и од гин.незнам но мене не ми побара ништо Пс.Честитки за нпвите трудници... 2020ќе биде наша година за бебуши што повеќе да не има...
@Bubce38 @оли i trombocitite mi se pokaceni ,od 3 do 15 normalno a mene 27. Na lekar ne otidov se uspav. Sega pokraj ova ke treba da se vlecam i po internisti, ama zatoa jas mn obilen ciklus imav ovoj pat. Se dostresiv sega, znam deka google ne e merilo ama ova opasno e
Не сфатив, за тромбоцитите велиш дека си читала и е опасно? Дали имаш направено испитувања на Трансфузиологија? Дали секогаш ти се повисоки тромбоцитите?
Не е морално,но е пожелно,јас сама испитав по своја иницијатива,ти види ако имаш константно височки тромбоцити убаво би било да ги направиш тие испитувања,не се плаши ништо страшно не е,се средува.
Vo princip nikogas sum nemala so nisto problem osven zelezo. Tulumbi imam jadeno vecerta ,sekerot super, trigliceridi sekogas ispod normala a holesterol na najniska granica. Prv pat ova, opasno e bidejki moze da predizvika tromb, a natamu ne sakam da razmisluvame sega si vikam da ne e nesto od terapijata bidejki pred dva meseci pravev ivf. Go vrakam filmot nazad na site tableti pisuvase da ne gi pijat lica so tromboza,pa da ne e od toa?
Добро ми е познато што може да се случи од високи тромбоцити, но за тоа треба да се мнооооогу покачени. Кај тебе може да е моментално нешто. Мислам да си направиш испитување на Трансфузиологија пред да правиш инвитро, добро е да се знае дали треба терапија, какви се димерите и хемостазата. А и мутации може да си испиташ, од тоа штета нема.
Fala vi zenskiii, jas mislam poveke rabota ovde na forumov se zavrsuva, pa se ova treba doktor da ti kaze. Sega me jadat i dr somnezi, za prvoto ivf ni krvna slika ni spermokultura ni nisto, nie ko telinja, prv pat ni e nisto ne znaes, za dve nedeli se zavrsi i cao.
Каде ќе го правиш следново инвитро? Консултирај се обавезно со докторот, можеби ќе ти рече Аспирин да пиеш. Направи си испитувања пред следново, тамам додека чекаш ваучер и терапија ќе примаш ако треба.
Мила, тироидната ти е добра, естрадиолот ти е качен од циклопрогинова, и мене така ми беше а и Трајковски ми кажа дека од него се качува. Мора прво да завршиш со терапијата па ппосле да направиш контрола. Со лесно и со успех нека заврши
Се сеќавам дека прашуваше пред некое време дали да поднесеш АМХ за ваучер, тогаш ти одговорив, а еве и @Bubce38 ти кажала. Никако АМХ ако ти е под 1! Така ваучерот што ќе го добиеш ќе биде за со донирана ј.к, таков им е правилникот. Гледам хормониве ти се мерени во Плодност, дали можеби АМХ ти е мерен заедно со нив и е на истиот лист, па затоа се мислиш? @rozeta - roze @DzasX Честитки за бременоста!
@rozeta - roze и @DzasX честитки од срце. Ах колку убаво. Само нека се множат цртки и сите магла од темава едно прашање за документи во фонд. Дали сите поднесуваат во ск или во другите градови одлучуваат локални комисии?
Ne, ne e na istiot. Mislev deka pobrzo davaat so nego, a i Tase mi rece togas bez hsg bez inseminacii da podnesam ke mi dadat, ama jas sakav da probam inseminacii ama dzabe gubenje vreme