Јас вака зсвршувам работа , земам упат од матичен гинеколог за гинекологија , таму ми бараа извештај од систина каде пишува да примам клексани и колку , врз основа на тој извештај гинкологот дава свое мислење дека треба да се примат пример 30 клексани и ги купуваш истиот ден д аптека за да се совпаѓаат дстумоте на фискалната и на извештајот , обавезно одам на матичен општ за да може о тие да ми дадат инфо односно потврда дека ме боцкале 30 дена и ги носиш во фонд заедно со формулар од таму , досега тераѓ 20 недела и сум немала проблем за рефундација , иначе и јас имав проблем на трансфузиологија затпа земам извештај од гинекологија , а за потврда за клексаните дека те боцкале може и од матичен гинеколог и од гинекологија , мојот општ матичен е супер затоа од таму си земам , ете така се надевам помогнав.
Да, јас до пред 3 дена. Правилото е дека се испитуваат три пати, но зависно од протоколот има кои хормони се покриени. Кај долг протокол со агонисти (Супрефакт, Декапептил) се испитува Естрадиол три пати, а кај краток протокол со антагонисти (Цетроиде) се испитува Естрадиол, Лх и Прогестерон. Но се прават и отстапки, мене во Ремедика со долг протокол со агонисти ми испитаа и Прогестерон но не ми го наплатија.
Здраво девојки Едно прашање. Дали има некоја членка што користи или знае каде ги има DHNA таблети од 50 мг ама германски производител. Не пишувам често ама ве следам,и јас се спремам почеток на јануари за инвитро на природен циклус. Заради тоа др ми кажа до тогаш да користам суплементи вклучувајќи ги и овие. Ми напомена дека ги имало во Бугарија и Германија. Ако некоја ги користи или знае нешто повеќе за нив би ми било од голема помош.
Здраво женски! Честитки за сите со позитивни резултати, да си имате школски бремености. Имам 5 пурегони, ако на некоја и требаат нека ми пише.
Прашај дали ќе ти даде потврда ако не кај општ матичен.Без потврда нема рефундирање.Од приватни клиники не признаваат.
@Bubce38 суплементите ти отвараат ли апетит? 3 месеци ги пијам, 3 кг сум поправена, јадам бредемек режим а јас од режимот количински доста јадам.
Zdravo devojki ja pred 1 nedela gi proveruvav d dimerite i mi bea 3300 i primav terapia sabajle i.navecer kleksani i denes bev pak na kontrola i mi se pokaciaja 3500 sovet pomos dali e mn opasnon ili ne zs sum invitro 30ta nedela
Во бременост нормални е да се покачени. Незнам колку треба да бидат во трет триместар, но знам дека се повисоки
Со која дијагноза и шифра ти е упатот за трансфузиологија, мене ни матичен гинеколог ни општ лекар не можеше да ми закаже термин на трансфузиологија или со приоритетен идеш?
потвдра дека си се боцкала од кој датум може и општ матичен да ти даде тогаш кога ми го дадоа извештајот отидов со него да ме внесат во систем од кога почнувам да се боцкам за да после тоа ми ја дадат таа потврда безоглед дека сама се боцкаш... Не ми текнува на шифрата мислам за хемостаза нешш беше има таму секојден термини нетреба приоритетен идеш те боцкаат и толку по 14ч резултати имаш...
Искрено , мене апетит никогаш не ми фалел. Исти ми е и кога ги пијам и кога Не. Ама нели јас и метформин си пијам, па балансирам некако
Девојки честитики за сите кои имате позитивни тестови и многу среќа и успех на сите што сте во процес и што очекувате.Јас вчера почнав со процесот. Навистина ми давате голема надеж.Дај Боже сите да си добиеме позитивни тестови