Да ти посакам среќно, дајбоже да вроди со плод и јас се спремам за најскоро време да почнам па здравје, ти каде почна со инвитрото..?
Девојки, Трајковски ми рече да испитам генетски мутации за тромбофилија. Резултатите ги зедов. И сега? ќе ми ги чита тој или треба да ги однесам на друг специјалист за читање на резултати? Фала вии
Мене едвај ми закаа. Ми сугерираа матичниот да оди со следното ; 24часовен итен или лабараторија за хемостатиски анализи.
@bebaa овој пат да е последен Во вакви случаи најдобро е да се иде кај еден трансфузиолог, па со него верувам би имала простор за договор и разбирање. Си требала прво да набавиш извештај од Тајковски каде он би навел дека треба да примаш Клексани, напоредно ќе извадиш упат за трансфузиологот и ќе темпираш денот да биде непосредно кога треба да почнеш со Клексан. Па со извештајот дека почнуваш со инф, дека специјалистот навел, трансфузиологот без проблем би ти ги препишал. Вака вистина он нема никаква основа да ти ги препише и затоа ти рекол имаш добри дд и не ти требаат. Мерење на дд и хемостаза пред да препише било што му е во редовна постапка и треба да испита, добро е и да се знае со која вредност се почнува. Мојот извештај секогаш беше некои +/-7дена пред кога требаше да почнам да се боцкам, но на самиот извештај пишуваше од која дата ќе почнам (имам редовен циклус па секогаш можев да кажам горе/доле точен датум), наведено беше количина точно до наредна контрола. Обавезно закажувај наредна контрола за да не го изгубиш редот, оно нели 1месец ти важи упатот, ама добро е да фатиш ред само кај еден, па и да си имаш термин и да не чекаш со саати.. Многу бебиња ќе се родат 2020та Колку убаво
Освен Чекам јас, на штрек ќе сум цела сабота, те познавам јас тебе, ама пре би да ме израдуваш понеделнички
На мм така му рекле во аптеката дека во рецептата со лекарства за после ет имаше и тестови и тој сега сабота ќе правиш никако порано
Hahah ke bide ke dade Gospod , mora da bide ubava zavrsna godina, pokraj site peripetii ke ne nagradi dedo Boze
Па не му кажувај ,јас така си правам оти ќе ми вика ,ќе си направам на 5 ти па на 7 ми ,па на 9 ти и на 11 ти ќе му кажам ...повеќе пари за тестови трошам отколку за терапии
Алал да ти е на трпението. Јас мислам едвај, едвај до 7ми издржав, мислев да се обесам едно време Си реков што и да е тестот и позитивен и негативен бар побрзо ќе знам на што сум. Едит: Уште после трансфер одма купив 3 теста, на машина за перење у вц ми стоеа. Пффф маж ми ќе го слушам, да важи нема проблем. Башка и он едвај дочека