Jas sum kaj dr.Ivanovski,imav vo plan kaj nekolku dr. da odam na razgovor,no pocnav od dr.Ivanovski i ushte na prvata sredba so nego odma odluciv deka toa e dr.kaj kogo ke pravam in vitro
Јас ке одам на 18 декември на консултација кај Лазаревски конечно успеав да закажам термин па нешто пред 18ти сакам и до кај Др Димитров во ремедика чисто консултација па ке одлучам се двоумам од нив двајцата еден валда ке одберам али нешто читам многу од кај Др Димитров останаа бремени, ке одлучам од како ке направам кпнсултација па здравје некаде на 23 ми иди менз се надевам ке почнам... Среќно
Важно е да ви се допадне односот на докторот кон вас, да се осеќате пријатно и вие да му верувате, да верувате дека кај него ќе имате позитивен тест. А сите доктори имаат успех. Затоа консултации и одлуката секако треба да е ваша.
Така е, верувам дека сите доктори се стручни и искусни. Мене лично односот од др.Трајковски многу ми се допадна како и целокупниот однос на вработените во ЊуБорн, затоа и се одлучив за таму. Најважно сепак ми беше чувтсвото на смиреност што го имав во клиниката. Фала мила, верувам дека каква и да донесеш одлука, нема да згрешиш. Среќно и тебе и Дај Боже со успех и кај двете
Zdravo redovno ve citam....so istiot problemot sum I Jas. Na prethdnoto in vitro imav -, domasen test mislam na 11 ili 12 den a posle se pokaza +.betata perku krv.Niska bese na pocetokot no rastese pracilno , vo 7 nedele imav spontan. Inaki testovite ne pokazuvaat beta HCG pomala od 50 edinici...taka da ne se znae ... so uspeh na site.
Не мора да значи дека со појака стимулација ќе се извадат појќе јк. Јас за првото ивф примав по 6 мерионали дневно( далечната 2016) па имав само 1јк
Девојки, би ве замолила, доколку има некоја што правела ИВФ во систина со донор јајце клетки, но од нивна страна, мислам набавени од болницата да ми пише лп, сакам да знам како оди постапката. Во њу борн се распрашав.
Pa src, 40 fostimoni 10 merionali i drugi inekcii tri isprimav pred puknkcija pregledi testovi preku krv so se punkcija i transfer tolku me kosta.. Of daj boze i kaj mene da izleze pozitiven testot utre i na site im posakuvam samo pozitivni testovi..
Мене ова ми го кажаа по телефон. Прашував за без ваучер. Знам лани нели јас и добив ваучер но покриваше фондот 1500 евра. Но јас останав бремена природно. Ова ми треба за блиска моја која не живее во мк. Инаку ова ми вратија " Inaku ,jajce kletkite se isporacuvaat od Rusija 3 meseci. Pred da se dostavat se odi na konsul.so doktor i direkno se povrzuvaat vo Rusija za da se odbere kakva licnost da bide donorot. Se pocnuva so 5000 evra pa nagore. toa e za edna jajce kletka. Potencijalnata majka se ispituva skroz pa se nosi odluka . Prethodno sledi notar,dogovori itn. Ako e so sopstven donor,taa ne treba da ima nad 35 god.da e zdrava kako dren ,i rez .da se ispratat vo MANU,pa kaj niv. Ako e sè dobro se pocnuva so stimulacija
Мене ми изгледа дека се во ред хормониве, ама чекам потврда и од некоја специјалистка на форумов . А на мм заборавив да му кажам дека и од трансфузиологија има за земање резултати, сега дури понеделник.
Јас бев кај Гуржанова,Петановски и Лазаревски.Се мислев да ги видам и Трајковски и Димитров но бидејки од иста болница ми беше непријатно.Се одлучив за Лазаревски.Иако не зборува многу,јас се почуствував кај него за тие 5 мин како се да ми кажа што требаше.И најбитно ми даде надеж.Јас се пожалив дека маж ми не сака суплименти да пие и дека не сака по доктори да оди и ми вика"Да требаше мажите да раѓаат ,во светот немаше да има популација"Се зачудив што се опушти и што почна да зборува .Кој да го одбереш доктор нема да згрешиш.Само со добра мисла и ќе биде и бебче. Со среќа!!!