Леле од која клиника ти го пишаа ова? Здрава како дрен! Општо целиот одговор што ти го дале ми е штур, безвезен, непрофесионален и незнам како да се изразам веќе. Мене во систина на шалтер горе Не сакаа да ми дадат информации за цени за со донирани. Ми рекоа тоа со гинекологот и ембриологот ќе си збориш. И јас сакав да се распрашам за една членка од овде , а и сакав да знам онака чисто како одат со цени
Mili prijatelki, mnogu sum uplasena za utreshniot rezultat..me maci mnogu negativniot test od urina..sakam da veruvam vo cuda i cudo da se desi, posakuvam site nie da skokame od raddost so nashi dushucki....sakam utre da vi napisam pozitivennnn..
Да се дополнам Ова што не сакаа цени да ми кажат беше минатиот петок. Пред појќе од пола год кога правев муабет со доктор од Систина ми спомна околу 4000 е 8 јк.
Да да, и јас знам таа цена но таа е плус на оние 1500 евра од фондот. Тоа ми е веќе поприфатливо, иако сепак многу скапо
По мое , т.е јас колку што разбрав во Систина ако ги платиш јк 4000е, а немаш ваучер, тогаш ќе си платиш околу 44.000 ден ( толку е трансфер и оплодување таму). Ама Не сум баш сигурна
Ти пуштам среќа само Господ да ни помага на сите тејас утре сум на пункција сношти примив стоп инекција
Другарки,вчера бевме на консултација со Трајковски,рече да не се мачиме повеќе и да си одиме на инвитро заради ендометриозата и онака ми беше ко убеден дека тешко би успеале природно,рече Илиевски да ми напише препорака за тежок степен на ендо за да ни одобрат со 2 инсеминации само. Правевме и спермограм ќе го прикачам,мене не ми изгледа добар,секогаш сме со Нормозооспермиа сега испадна вака,можеби заради предолга апстиненција од 11тина дена,утнавме тука малку. Трајковски му рече дека бил ок,јас не мислам така. Илиевски ми напиша извештај,да дособерам уште некои ситници од документи и ќе пратам во фонд иако мислам дека ќе не вратат за уште 2 инсеминации. Тешко ми беше вчера,еден од така потешките денови,не мислев дека ендометриозата би била толкава пречка,дури и за успешност на инвитро.
Mili moi ..cuvstvoto e mnogu prazno..minatata godina dve kiretazi sega ova ..ne se sluci cudo..negativen test..0.7hcg..na site sti cekate vi posakuvam mnogu poveke sreka od mene da si docekate pozitiven twest ..
Duso ne se razocaruvaj.Bidi silna.Glavata gore i prodolzuvas po patot po koj sme trgnale site nie ovde. Site se borat kako lavici ,sonuvaat,pomuvaat niz trnilv pat ,razocaruvanja,bolka,iscekuvanje i veruvaj uspevaat da dobijat na krajot na patot SONCE(bebule edno,dve ne e bitno kolku) koe ke im go osvetli zivotot i ke gi budi rano nautro i ke im pokaze kolku bila vredna i znacajna borbata za niv.KE USPEES! VERUVAM VO TOA!VERUVAJ I TI MILA!