Mila mnogu mi e tesko ..vcera bev vo sok, a denes mi e uste potesko si placam celo vreme..Transferot mi.bese na 5 den 2 blastocisti i nisto i sega neznam so ponatamu da pravam se gledam kako pred sid zasto imam 43 godini i mi mine vremeto za moi jajce kletki..
Ајде мисли позитивно, ќе имаш уште твои јк. Овде има и постари од тебе па се надеваат на ивф со свои јк. Третиот циклус можеш следно ивф, ако одиш на приватно. Имај верба.
Мила мене на 33 изгледа ми е поминато времето, ама надеж и верба само, бидејќи најлошо нешто што може да ни се случи не е неуспешно ивф туку губење на надежта и вербата. Не дека не ми било тешко, не дека немам лоши мисли, ама длабоко во себе верувам дека еден ден ќе биде, не знам на кој начин ама ќе биде Јас имам читано дека дури и комбинација од бруфен и дијазепам се препорачува за висок притисок кај трудници. Да сум бремена не знам дали би се напила ама вака ми брка многу работа кога кревам притисок за време на циклус а на лекар не ми даваат терапија со објаснување дека се случува само два пати месечно. Пробав со крадени таблети од мајка свекрва ништооо, го пробав ова и одма ми паѓа. И бидејќи без бруфен не можам да живеам затоа бев изненадена.
Бубче ако е до 12м , значи важечки се до крај на месец. Инаку нормално не смеат да ги издаваат. Ако се за веднаш боцкање може да се користат. Лековите имаат плус 3м од датата на истекот секогаш. Нормално не да се даваат, туку и да настане грешка, тој е стабилен ако е чуван по прописи.
Знам тоа Ама оти (барем јас) земам многу време унапред а и лагер си држам, затоа кажав. Кај нас и мм чат пат прима
Благодарам, матичен гинеколог можел да дава само за бремени а сега со оваа ширфа ќе пробам кај опш матичен.
Izvinete za sto e ovaa sifra? Bidejki za d dimeri ne mozev da zemam upat, trebalo kaj specijalist a za hemostaza mi dadoa od maticen ginekolog.
Жалам за резултатот. Ти не си за ивф, природно си забременила 3 пати во една година очигледно проблемот е во материјалот и тука ивф не може да ти помогне освен ако не идеш на донација. АМХ колку е и дали материјалот од киретажа го пративте во ману? Докторот ти кажал идеме без стимулација или минимална стимулација за да завршиш со 50 инекции и 1500 еур само за инекции т.е.4500 еур за ивф?? Сепак направи си консултација со докторот он највеќе има искуство со бремености над 40 год. и среќа за понатаму што и да правиш.
Pocnav so bemfola, prvata doza mi bese 300 a slednite 225.utre treba da primam i cetrotide.i ti si kaj dr Trajkovski?
Materijalot ne go prativme vo Manu i uste mi e mnogu krivo za toa..prviot miss ab mi bese 2016 vo 7 nedela nemase srcwva akcija ..vtoriot i tretiot mi bea 2018 april i avgust dve kirreazi vo april taa bremenost nemase srceva akcija i pak miss ab a vo avgust prv pat se pojavi srceva akcija no za 2 nedeli prestana i pak miss ab ..od togas 1 godina nemozevme nikako prirodno i normalno ne fati panika radi godinite..Lazarevski koga me vide prv pat rece sakam da gi vidam jajce kletkite dali se dobri i ako se dobri ke pravime transfer..mi izvadija 6 jajce kletki od koi 2 se oplodija do blastocisti...toj kaza deka bile ucilisen primer za delba so mi vlea mnogu nadez deka se ke bide suoer ama nisto..e sega iskreno neznam so e pricinata i od tolku kiretasi dali i moze matkata da bide dobar receptor za embrioni a Amh mi bese nisko 0.16..neznam so da pravam sledno
Mene vo prvoto invitro mi izadia 17 folikuli duri i dok se iznenadi mi rece cela gajba ja napolni. Za moja nesreca bese neuspesno. Moja drugarka so edno folikula eden embrion i zdravo zivo dete. Taka sto ne sekiraj kolku folikuli. I edno da e samo vredno da e